sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 (düzenlendi) yani şöyle bir şey. atıyorum etiler bölgesindeki firmaların hepsinin ya da belli sektördekilerin google üzerinde çıkan bilgilerini sorgulayacak. sonra onları listeleyecek. (örn: osman pastanesi - www.osmanpastanesi.com - instagram/osmanpastanesi ) haritalar üzerinden çalışsa şahane olur mesela. biraz araştırdım böyle bir şey var mı yok mu bilen bile yok. hani neden yok onu da anlamış değilim şahane bir şey olurdu. google'ın kesinlikle bunu ticari olarak kullanıyor olması lazım diyeceğim ama bir bilgiye ulaşamadım. Ocak 24, 2023 sanssizsansli tarafından düzenlendi
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 osman pastanesini şakalarımda kullanıyordum köklü bir pastanedir.
axedice Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Bingde / yandexte / googleda bu dediğin vardır da ticari olarak erişilebilir midir sanmıyorum. Niye rakiplerinin görebileceği gibi hazır sunsunlar ki bu veriyi? Sonuçta bu işlerde isabetli olmak güncel tutabilmek vs. önemli
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 (düzenlendi) işte google satsa bunu hem para kazanır hem de piyasayı kızıştırır daha kendine bağımlı hale getirir. yazılım kısmından anlamadığım için acaba diyorum bunu dışardan yapabilme ihtimali var mıdır. Ocak 24, 2023 sanssizsansli tarafından düzenlendi
Seru Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 google api veriyorsa olur herhalde. onun haricinde manual olarak almak boyle buyuk bir veriyi imkansiz olsa gerek.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 google'a mail ile api veriyo musunuz diye mi soralım
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 (düzenlendi) google maps'e pastane yazinca cikmiyor mu? tek tek butun sektorleri mi istiyorsun? google bu bilgiyi kolay kolay sizdirmaz ama scrape eden eder. 10 bin kisi 10 bin farkli seyi ariyormus gibi yaparsin 10 bin sektorden bilgi edinirsin. scrape eden eder ama satamaz business'a donusturemez tabii bilginin kaynagi illegal scrapingden geliyor. Ocak 24, 2023 sardalya tarafından düzenlendi
Seru Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 scrape'i ben de dusundum de ama koca etilerdeki business'lari nasil alicak. hani onunde sayfalarca liste falan olmasi lazim. bana cok karisik geldi google'dan tek tek onlari almasi.
Meow Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 kendine data center diyen tek mail üzerinden çalışan illegal arkadaşlar var sektör spesifik satıyorlar diye biliyorum, hatta gelir grubuna göre satanlar vardı bireysel dataları, işletme yetkili ismi telefon numarası şeklinde, tabi %30-40'ı boş çıkıyor, gsm sektöründe çağrı merkezi tarafına arama yaptırırken alıyorduk biz ihtiyaç olunca, baya oluyor tabi.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 24, 2023 chatgpt denen şey burada ne kadar işe yarar acaba.
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 31, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2023 i am sorry dave, i'm afraid I can't do that" diyecek abi. bunu local consultancy firmalari ile gorusebilirsiniz. falan diyecek buyuk ihtimalle. benim internete zaten erisimim yok vs diyecek. bilgi olmadigindan degil de sadece etik ve politik sebepler sebebi ile.
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2023 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2023 (düzenlendi) Özür dilerim, ben OpenAI tarafından eğitilen bir dil modeliyim ve İstanbul Kadıköy'deki pidecilerin telefon numaraları ve adreslerinin listesi bulunmamaktadır. Bunun yerine, sosyal medya platformlarını, internet arama motorlarını veya İstanbul'daki lokal rehberleri kullanarak bu bilgileri bulabilirsiniz. Ocak 31, 2023 Fistan tarafından düzenlendi
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 https://developers.google.com/maps/documentation/places/web-service/search?hl=tr şu işini görmüyor mu, görmüyorsa neden görmüyor anlamadım.
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 places apiyi gördüm ama tam anlayamamıştım. bakayım tekrardan. sence dediğimi yapar gibi mi sdf
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Bence fazlasıyla yapıyor işte. lokasyon vereceksin (enlem boylam) radius vereceksin (10 km çapında gibi) bi de keyword vereceksin (bilgisayarcı) o tanımlara uyan tüm girdileri döndürecek https://developers.google.com/maps/documentation/places/web-service/search-nearby?hl=tr
sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 ab youtubedaki anlatım içeriği 10 sene önceki çok atıl kalmış. yenisini nasıl kullanacağımı öğrenmem lazım.
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 Mesaj tarihi: Şubat 1, 2023 (düzenlendi) dostum istediğin şeyi chatgpt bile yapar öyle söyleyeyim hatta buyur bak denemedim ama muhtemelen olay bu. birebir bu script çalışmasa bile böyle bişi lazım sana Write me a python script that uses Google Maps API that 1) Asks for "keyword" and "latitude, longitude" and "radius" 2) Retrieves list all businesses with the given keyword, in the scope of given radius around given coordinates el cevap Spoiler import requests def get_places_nearby(keyword, lat, lng, radius): API_KEY = "<YOUR_API_KEY>" url = "https://maps.googleapis.com/maps/api/place/nearbysearch/json?key=" + API_KEY + "&location=" + str(lat) + "," + str(lng) + "&radius=" + str(radius) + "&keyword=" + keyword response = requests.get(url) places = response.json()['results'] return places if __name__ == "__main__": keyword = input("Enter keyword: ") lat, lng = map(float, input("Enter latitude and longitude (comma-separated): ").strip().split(',')) radius = int(input("Enter radius (in meters): ")) places = get_places_nearby(keyword, lat, lng, radius) print("Businesses near location with keyword '{}':".format(keyword)) for place in places: print("-", place['name']) Şubat 1, 2023 roket adam tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar