Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiyida kosede kalmis ucuz VM


reyou

Öne çıkan mesajlar

Mobile app'in development asamasinda VM arayisindayim. Azure, AWS, GCP baktim ancak, google da "cheap VM" diye aratinca cikan sonuclara gore cok pahaliya geliyolar.

mesela ilk linkte soyle birsey cikti

https://www.ionos.com/costs?__pageflow=Order-Tariff

image.png

Boyle bir fiyatlandirma baya iyi geldi ama aranizda degisik amaclar icin kullanan vardir muhakkak. 

Scam vs maruz kalmadan guvendiginiz yerler var midir? Veya bu fiyatlar mantikli mi, yoksa it is too good to be true?

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Eskinin 1&1 Internet'iymiş oradan tanıdık geldi. Seneler önce domain almak için kullanmıştım, bir sorun yaşamadım ama niyeyse herkes domain için el koydular ve kesintiler konusunda şikayet yazmış hep ?

VPN için senelerdir Digitalocean kullanıyorum ama diğer firmaların fiyatlarına oranla pahalı kaldı. Vultr var hani Digitalocen ölçeğinde ama bir tık daha uygun. IONOS'un 2 dolarlık paketi sunduklarına kıyasla epeyi iyiymiş, ben sorun yaşatacağını sanmıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Beleş Oracle'a geçtim ben. 

4 çekirdek, 24GB ram, 200GB alan veriyor. Bunları farklı VM'lerde paylaşabiliyorsun. Beleşe veriyor. Çok iyi çalışıyor hepsi de. Yüzlerce eklenti ve GB'lerde haritalarla bunu çalışıyorum temel olarak, bana mısın demiyor: https://foundryvtt.com/

VPN'i de oraya kurdum. Resilio Sync sunucusu da kurdum tüm sistemlerimi yedekleyen. 5e.tools mirror da yaptım kendime hızlı olsun diye, kulaklık eq sistemi (bundan) de koydum. Bunların hepsini 1 core, 6GB ram ile çalıştıyorum sıfır sorun ile. 3 core, 18gb ram de Foundry için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@orc_lord eyv biraz daha comparison yapayim olmadi buradan yardiririm.

ilk oracle'i denedim, bu region'da yeterli yer kalmadi, ilerde tekrar deneyin diye salaga yatiyolar. arada kontrol ettim ama nafile.

development'dan daha cok verilen paraya en iyi CPU/RAM'i verene yonelmek istiyorum. Aylik 35 dolari baska bir servise versem bu kadar performans alamiyorum arastirmalarima gore. ilk 6 ay 18$ olmasi da cabasi.

Buradaki sikinti (ne kadar sikinti gerci orasi tartisilir da), development env oldugu icin full CI/CD kurmayip ister istemez bazi secret key'leri fln direk config icerisine koymus bulunuyoruz, boyle no-name saglayicilardan leak olur mu, ileride basimiz agrir mi gibi gereksiz paranoya konulari. hani bu gibi durumlarda aws, azure full integrated cozumleri var hic secret koymadan halledilebiliyor.

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...