Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eurovision

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Gelmis gecmis en kotu Eurovizyon'du sanirim. Elle tutulur, arada aklima gelip mirildanacagim 1 tane sarki yoktu.

Juri oyu denen garabeti hala ne yuzle tutuyorlar, aklim almiyor. Isvicre paso 10, 12 oy alip durdu inanilir gibi degil. Gecen seneki gibi, juri son anda elinden aldi gibi olmasin diye once juriyi verdiler. Halbuki juri olmasa, Hirvatistan aliyordu. Adamlarin butun musabakalarda ulke olarak kaderi son ana kadar gelip kaybetmek, uzuluyorum Hirvatlar'a.

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

çok uzun zamandır ilk kez izledim, oylama sistemi berbat, şarkıların %90'ı leş, sahne şovu neredeyse yok. kareografi zayıf, yapanlar da yapay gay sosunu dayamış, her şey çok vasattı. hırvatların hakkı yendi.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Hollanda için polise gidince konu legal bi hal almış, soruşturma sürerken sahneye çıkarmamız doğru olmaz demişler. Bu kadar basitse biri de israil'den şikayetçi olsaymış aynı tepkiyi verebilecekler miydi bakalım. 

Sosyal medyada Hırvatistan için savunan baya çok, acayip tepki alıyor organizasyon da ilk değil, son da olmaz.

Mesaj tarihi:

Isvicre 37 jurinin 22'sinden 12 puan almis, gerisinde de zaten 10 puan falan aliyor.

Finalde sirf televoting olsa, ilk 5 su sekilde olacakmis.

9BAL9Ri.png

Hirvatistan kazaniyormus az bir farkla.

Israil televotingde 38 kaynagin 15'inden 12 puan almis. Hirvatistan ise 9'undan. Demek ki Hirvatistan 12'den az olan puanlari toplamis genel olarak. Israil maksimum puan alamadigi bir ortamdan, ise yarar miktarda bir puan da alamamis.

Ben Israil'in malum sebeplerden oturu populer oylarda bu kadar domine edebilecegini sanmiyorum. Ustune ustluk, sarkilari iyi bile degildi. Organizasyon'un kontrolunde midir, yoksa trollerle mi oy basilmistir orasini bilemiyorum. Oylari organize edebildikleri yerlerde 12 puani almislar, organize olamadiklari yerlerde de dogal olarak insanlarin eli gitmemis senaryosu bana daha gercekci geliyor. Hirvatistan'in 12 puana muhtac olmadan 1. gelen oy dagilimi bana daha gercekci gozukuyor.

Genel oylamada ayri, juri oylarinda ayri shenaniganlar donuyor gibi. AA'nin AKP'yi 80%'den baslattigi secimler gibi, hicbir heyecani olmadan izledik sonuc olarak.

• Like 2
Mesaj tarihi:

paticik adina sahip afedersiniz nono$-ILIK insanlar sitesinde eurovision ile alakali bu kadar az yazi olmasi ayiptir.

herkes delikanli mi oldu lan? ben hepimiz firil firil donuyoruz saniyordum.

• 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

1. yari final dun yapildi. Gozlemlerim su sekilde:

-Isvec baya iyi. Loreen ucubesi 2 yil once kazanmasaydi, bu yil kesin Isvec alir derdim.

-Arnavutluk'un cikmasi sevindirdi. Genelde iyi sarkilar yapiyorlar ve de kendi dillerinde.

-Polonya Witcher tarzi bir temaya yanasmis, sarkinin guzel kisimlari olsa da devamliligi zayif. Arkadaki ejderha animasyonu 2000 yilindan kalma.

-Estonya'nin sarkisi reklam ve cizgifilmlerde cok kullanilan ama adini hatirlayamadigim bir Klasik muzikten calinti. Belli basli kelimelerin cok fazla tekrar edildigi Spagetti Italyanca birsey yapmislar ama komik de degil ne yazik ki. Gecen yil sahaneydi mesela, ama bu yil haketmemisler.

-Belcika ve Kibris'in hakki yendi. Guzel tekno kisimlari vardi, Hollanda-Portekiz-Ukrayna gibi ulkeler yerine ilk 10'da olabilirlerdi.

-Ukrayna'nin sarkisi rezaletti. Bir de en sona birakmislar sonuclarini, sanki Ukrayna'nin elenme ihtimali varmis gibi. Tur atlayan son aday aciklanirken kendini Ukrayna'nin yaninda goren diger 5 ulkenin hayallerini sondurduler.

Sarkilarin genel sikintisi devamlilik icermemeleriydi, melodilere kararsizlik hakim. Seni bir hisse yonlendirip sonra yon degistiriyorlar. Norvec, Ukrayna ve Hirvatistan'da bu cok gorulur idi sanki 5 farkli sarkidan olusuyorlar gibiydi. Bastan sona mirildanabilecegim tek sarki Isvec'in.

• Haha 1
Mesaj tarihi:

2. yari final daha iyiydi, berbat diyebilecegim bir sarki/performans yoktu.

Lakin Danimarka'nin tam bir Euphoria kopyasi olmasini hic begenmedim.

Finlandiya da keza 2023'deki Cha Cha ve 2024'deki No Rules'in bir karmasi gibiydi.

Insanlari alenen aptal yerine koyup da finale cikmalari hos degil.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bizim ülkenin katılamaması normal, ultimate i.nelik oldu eurovision artık iyice, bizim millete gelmez bu derecesi.

oha avustralya da katılmış, ulan ne zaman avrupa ülkesi oldu okyanusyadaki ülke

Shadow tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

Avustralya 10 yildir Eurovizyon'a katiliyor.

Nedenini ben de bilmiyorum, insan utanir adinda Avrupa gecen yarismaya Avustralya'yi sokmaya yani ben olsam utanirim.

Keza Israil neden var. Avrupa olmamasini gectim, Avrupa ulkesine komsu bile degil.

Bunlar dururken Gurcistan, Ermenistan, Azerbaycan uclusune birsey demeye dilim varmiyor. Zaten Avrupa politik haritasini oralari alacak sekilde genisletti artik, resmi olarak itiraz edilecek bir mevzu degil ne kadar absurt olsa da. Kazakistan'i da goruruz herhalde bir ara.

• Tesekkurler 1
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Avustralya'yı görünce ben de şaşırıp araştırmıştım. Adamların özel ilgisi varmış 1970'lerden beri takip ediyormuş. Bunun üzerine Eurovision'un 50. yılnda özel davet etmişler. Sonrasında ise yayıncılar birliğine üye olup sürekli katılım hakkı elde etmişler. 2016'den beri katılıyorlar yani kısacası 😅

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Avustralya nin sarkisi yari finali gecer diye dusunuyordum, ama adamlarin populer oylamada sempatisi az. Yarismanin ana sponsoru Israilli Moroccanoil firmasi olunca EBU tarafindan Israil biraz el ustunde tutuluyor. Yorumcular tarafindan tek ulke kadar agirligi olsa da rest of the world oylamasinin yarismaya eklenmesinin sebebi olarak bu gosteriliyor.

Mesaj tarihi:

Evet final bugun.

Begendigim ve yuksek siralarda olacagini dusundugum ulkeler: Isvec, Luxemburg, Malta

Begenmedigim ama yuksel siralarda olacagini dusundugum ulkeler: Avusturya, Danimarka

Birtakim shenaniganlar sonucu hakettiginden daha yuksege oynayacagini dusundugum ulkeler: Israil

Mesaj tarihi:

Herkes sahneyi kullaniyor, en iddiasiz olan bile hazirligini iyi yapmis. Su ana kadar Norvec tirt, eski formulu uygulamislar, tutmaz. Luksemburg u begendim, ama lobisi az. Estonya solisti yari finale gore daha stresli gozukuyordu. Israil ilk 5 e girer, her zamanki gibi ebu onceden kaydedilmis seyirci arka seslerini koymus, protestolar duyulmasin diye.

• Yeni Oluştur...