Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yavru köpek eğitimi


barbu

Öne çıkan mesajlar

Merhaba herkese. 3.5 aylık bir yavru köpeğimiz oldu. Lagotto Romagnolo cinsi. Cinsini yazmamın sebebi, genel olarak akıllı ve söylenileni anlayan ve uygulayan bir ırk diyorlar.

 Böyle tavuklar arasında koşup duran bir yavruydu. Hatta gidip onların suluklarına filan da dadanıyordu. Neyse aldık geldik eve.

5kilo hayvan 8 kilo işedi 3-4 saatte heryere. Bir de belli etmiyor koşarak işiyor. 
 

belli odada sınırladık. Pad serdik, hem kendi çisinden hem de fısfıstan denedik. Hayvan padin ne olduğunu ayırt edip gidip ped olmayan sınırlı yere yapıyor. Padlerime ise yatıyor. Çişli pede bile yatıyor. İşenmedik yer kalmadı. 3 gecedir uyku da yok. Sandalye tepesinde duruyoruz. 
tek kalmıyor odada gece bile. Odadan çıkartırsak işemediği yer kalmıyor(işerken koşabiliyor) 2 sn de bütün koridoru koşup işemiş heryere. 
 

tel çit aldık. Tırmanmayı öğrenmesi 2 saat aldı. Üstünü bez gerdik, dışarıdan mandalladık 50 mandalla. Çite sert vurup o an kafasını bezden çıkarıp, mandalları düşürüp yine çıktı. Artık kafes asla tutmuyor zaten. Bugün de oda kapı kolunu indirmeye çalışırken yakaladık.

kızma, hayır demeleri yapıyoruz tam iş üstünde yakaladığımızda. Anlıyor. Hatta bir kez çok kızınca 5-10dk sonra geldi kendini affettirmeye çalıştı filan. Amma velakin umursamıyor.

hayvan iki ayak üstü durma numarası öğrendi, gel git vs öğrendi, adını öğrendi. Yat biliyor ama bazen sallamıyor. Bunlar 3 gun içinde bu arada.  3 gün Şirince daha alışır dersiniz ama yanlışlıkla bile pad e yapmıyor. Koku kaldığından aynı yere yapıyor diyr de düşünmeyin. Aynı yere 2 defa çiş yapmadı daha.

AMA ÇİŞ YOK.

var mi yardım, öneri filan. Nette yazan her türlü şeyi denedik. Videoları hatim ettik. Yok.

bunun dışında tek kalmayı da alıştıramıyoruz. Kafesten kaçtığından, odada tek bırakırsak 5dk içinde inadından işiyor bir yere.

Çaresiz kaldık resmen. Yardım plz.

(geldiğinde çiş kokuyordu. Çiftlikte çiş içinde durmaya alışmış resmen hayvan. Çişli pede yatan köpek ilk defa gördüm.)

napcaz. 2 ay daha evde aşıları bitene kadar.

barbu tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle yavru. 1 yaşına gelene kadar bu çişlere alışın. 6 aya kadar zaten bol bol yapacak. Erkek köpeklerin kas gelişimi daha yavaş olduğu için 1, 1.5 yaşına kadar işeyebiliyorlar. Şu an işemesinin sebebi tutamadığı için. 

Burada yapmak gereken alanı belirlemek. Pedi, çişe sürüp yerine koyun. Çiş yaptığı noktayı da sirkeli su ile temizlemeniz gerekiyor ki koku kalmasın. 
çiş yaptığı yere mama kabına ve yatağına çok yakın ise oraya da yapmak istemez. Genelde görüş alanında bile olmaması gerekir. 
Sizin kızmanız, hayır demeniz de ona bir tepki. Köpek pozitif ve negatifi ayıramıyor. Yaparken görürseniz konuşmadan popoya şaplak yeterli veya tepki vermemek. Hayır, yapma, etme kelimelerini köpek olumlu, olumsuz olmadan, tepki olarak algıladığı için bunu yapmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor. Yine 7-8 aydan önce bu konuda pek gelişmiyorlar, laf anlamaları imkansız. 

3.5 aylık yavrudan çiş konusunda pek performans beklemeyin ? Zamanla oturur, evet biliyorum çok sinir bozucu, iğrenç. Yavru köpekte en önemli eğitim alan sınırlaması. Ayrıca yanınıza yatmıyorsa sizin kokunuz olan sweatshirt falan bırakın, belki onun üzerinde uyumak ister. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dediklerinin hepsini yaptık. Şöyle açıklayayım.

1- çişini çok iyi tutuyor istedi mi. Gece kafesinde yattı ben de yandaki sandalye duruyorum diye. Sabaha kadar çiş yapmadı. 8-10 saat. Gündüz de bazen 2-3 saat tutuyor. Kaçırma değil yani.

2- kendi çişine ped sürdüm. Kokladı kokladı. Üstüne yattı. Daha önce hiç çiş yapmadığı yere gitti işedi. Orayı bolca sildik. Sirke, deterjan, köpek çiş kokusu giderici özel sıvı. Sildik. Gitti başka yere yaptı. Pedini görüyor mesela. Gidip yanında bir yere yapıyor. 
 

3- demin çiş yapacağını anladım. Pede çağırdım. Geldi. Sevdim uzun süre tuttum üstünde. Yapmadı. Bıraktım rastgele bir yere yaptı. 10m2 odada 5 tane ped var. Pasifsin yete yapıyor.

Mesele arada etrafa yapması değil. 3 gündür köpek ped e denk getirmedi daha. Boşluğa yapıp. Çişli pedi koklayıp üstüne yatıyor. Çiş yapınca kızdığında anlıyor ama 10dn sonra dil dolarında yine oyun.

tek başına temizlik de zor. Temizlerken gelip basıp heryere yayıyor. Çitten turmanıp çıkması 30sn sürüyor. Üstünü kapatsak onu da açıyor. Bir de tehlikeli. Hayvan atlıyor yüksek filan demeden.

parkeler kabardı 3 günde yeminle.

yemek yapamaz, uyuyamaz olduk. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...