Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geç kalmış kış temizliğim (su tahliye hatları)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam,

Önemsemediğim için erteleyip durmuştum. Bugün giriştim. Yarım litre balçık ve 5~6 avuç yaprak ve dal kurusu temizledim. Cam tavana suyu dökünce artık hızla tahliye edebiliyor 4 köşeden. Ön camın dibi fena olmuş ama; o kadar da ağaç altına park etmeme rağmen hem de. Bildiğin hamster yuvası gibi ortam oluşmuş.  Toz toprak da çamur olmuş tabi ayrıca. Giderleri tıkayıp o alanda kontrolsüz su birikmeye başlamış bile. Elektrik süpürgesi, basınçlı hava ve su ile güzelce temizledim. Hortumların içine elimde hazır olan 5x0,22mm² kablo (Pronet'in data kablosu) vardı, onu saldım. 

Biriken suların araç içine girdiği çok araca şahit oldum. Benim gibi unutan veya daha önce hiç yapmamış olan varsa kontrol etsin aksilik yaşamadan.

Klimanın yoğuşma suyu hattı kaldı. Akabinde de klimanın fanı ve kabin radyatörünü temizleyeceğim. Aslında bu yaz temizliğinin konusu ?

Saygılar.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Benim aracın silecek suyu deliklerinden su çok basınçsız çıkıyor ne yapılabilir ? Cama ulaşmıyor bile diyebilirim su

monoscope tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

buyuk ihtimalle borulari cikmistir/gevsemistir ya da delinme, yirtilma gibi bisey olmustur.

Kaputu acip da silecek suyu siktiginda gorebilecegin kadar kolay bi yerse anlamasi kolay. Yok degilse silecek su pompasi veya haznesinin oradan da bir kacaktan suphelenilebilir.

Mesaj tarihi:

Ondan once kireclenme var mi diye bakip, varsa sirkeli suyla kireci temizlemek de lazim. Eger benzinliklerde falan araba yikatiyorsan ya da silecek suyunu kirecli suyla karistirip koyuyorsan bir ihtimal kireclenmis olabilir cikisi.

Mesaj tarihi:

bir de arabanın içine kumaş torbada 1 kilo pirinç koyarsanız yazın klima etkisi yapıyor güneş altında beklemiş araçta

ben 100 gramla denedim, it works

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

reis baldo vardı kıyamadım sdfdsf

ucuz pirinç alıp daha çok koycam bana baya fark etti gibi geliyor

yazın arabaya binince daha az nemli oluyor içerisi

fresia tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...