karatan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Devam ediyor mu resetler? Genelde işlemci çok ısınırsa vs koruma amaçlı kapatır vs. mavi ekran vermeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Bios reset lazim ya. Napmislarsa boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 şuan bişey yok. ama oyun oynarken düzenli oluyor bu bayadır. cpudan mı yoksa gpudan mı onu hiç düşünmemiştim direk gpu demiştim ama şimdi kıllandım. bunu anlamanın yolu nedir? mesela çok saçma bi şekilde torment tides of numenera oynarken her ekran değiştiğinde reset atıyor oynayamıyorum. far cry 5 oynadım geçen bitene kadar 2-3 kere fln olmuştur toplam. yeni gpu alıcam diye pek takmıyodum açıkçası. bir de ben çok fazla render alan biriyim 3dsmax vray fln. bi kere bile render alırken böyle bişey olmadı. cpudan olsa render alırken olmaz mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 @Esh'in dediğine katılıyorum BIOS reset iyi gelir. Ayrıca render işini ne yapar bilemiyorum GPU diyen de var CPU diyen de. Bir süre kullanın bakalım. Bir de işlemci sıcaklığını sürekli loglayan bir app lazım size reset attığında bakarsınız en azından. Hangi program yapar bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 cpu-z kur. gpu cpu sicakliklarini takipte kal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2019 tamam onu bir süre takip edicem bakalım. abi derdim tasam bitmedi ama şunu da farketmişken yazayım bu kolay gibi sdf bu sıvı soğutucunun fanı var ya kasanın en üstüne takılı. garip bir vızıldama yapıyor. kasanın tepesine hafiften vurunca bi tane vurunca fln susuyor. sonra tabi yine yapıyor. dürtünce susuyor. yağlamak fln mı lazım acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Titresim yapiyo kasaya ya da radyatore degdigi yerlerde. Normalde iyi fanlarin boyle baglanti koselerinde lastik olur ki siktigin zaman titresimi alsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2019 COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120 2 ay kullanıp satmıştım sesinden dolayı... Gördüğüm duyduğum en gürültülü pompaya sahip kendisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 biraz önce yine res attı bilgisayar. 3-4 saattir açıktı, başına oturdum 3dsmax açtım gitti. açtığımda direk ai suite açtım 70'idi cpu. sonra yavaş yavaş düştü. 75'de resliyor diye biliyorum. ne yapsam bilemedim. gidip direk şu coolermaster 120'yi çöpe atıp bi tane cpuya fan taktırasım var açıkçası. ama düzelmezse sorun başka yerdeyse diye de tırsıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 acaba soğutma plakası ile cpu arası mı açıldı, macunu mu ayrıldı kerkitince? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 dokanmadım ki hiç onlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 süpürge dokanmışdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 yani cpu sıcaklığı düşürülemiyorsa başka yerde sorun yoktur ya. o pompanın fanın çalıştığına emin misin peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 değilim :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 götür abi bilgisayarcına. yanlışta ısrar edersen cpuya bişey olacak. yani kolay kolay olmaz da sen onu bile yaparsın gibi duruyor bakalım. muhtemelen pcdeki en pahalı ve en yeni parça cpu şu an senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 olm yanlış olan ne ki ben ısrar ediyorum anlamadım. çözüm arıyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 yok ya valla yetti canıma. şöyle güzel 250tl civarında bi işlemci fanı alıp bunu da garantiye vereyim sonra satayım diye karar verdim. konuyu bana işlemci fanı önermeye döndürelim haid. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Bios reset at bi. Sonra ram timingleri standarta al. Xmp varsa acarsin. Otomatik overclock secenegi falan kapanir bios resette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 (düzenlendi) aynen esh'in dedikleri ama bios update yap, reset'le ayni sey. ram zamanlamalari falan duzelmistir %90. (aldigindan beri bios update yapmadin herhalde) XMP kesin ac, Ram XMP goruceksin onu secince ram'i optimal degelerine upg. ediyor. bir de bios'da FAN HIZI kalibrasyonu var, 2-3dk suruyor. onu da yap. bosuna islemci fan'a para verme. DELID yap dicem (10-15 derece idle'da dusuruyor) ama kesin elinde kalir bu bilgi eksikligiyle bir de thermal paste coktan yalan olmustur kim surduyse, intel'de surulu gelmiyor. Haziran 14, 2019 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 bir de windows boot ettikten sonra butun her sey acilinca islemci load %'sini yazsana. miner falan mi var acaba sakldjasld;kasj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 abi yazdığınız şeylerin çoğunu anlamıyorum bile asdf şimdi bios reset anakart üstünden jumper tak çıkarla yapılıyo di mi? update nasıl yapılıyo? xmp denmiş onu nasıl açıcam? boottan sonraki işlemci load'ını task managerdan mı bakıp söylicem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 ez update diye bi utility var. onla yapılır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 (düzenlendi) şunu yapayım diyorum ? yapmadan default bios'a geçişi anlatıyo. biosun kendi içinden anlatmış ama. Haziran 14, 2019 Black-ice tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 (düzenlendi) aynen bunu yap, internet veya usb stick google'da da asus xmp ram diye arat Haziran 14, 2019 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2019 yaptım. yalnız kafamı kurcalayan bişey var ai suite kurulu sonuçta. o yine fanları değiştirmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar