Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Gallant, 07.12.2025 21:03 tarihinde dedi ki:

genclerden de Max

genc denildiginde yas olarak (28 yasinda verstappen vs 26-27 yasinda lando) aslinda genc yani haklisin.

ama tipi trakyali akp destekcisi gibi olunca adam gozumde yas olarak 35 gibi gorunuyor haci. doblosu falan var gibi geliyor.

oHUSWVK.png

yaparsa reyiz yapar!

dasaaa tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
vivavale, 02.03.2026 16:27 tarihinde dedi ki:

Barikello Serhan geri dönüyor. Oyss baslayaydi sezon

sadece yarışları anlatıcakmış

sıralama diğerlerinde

Mesaj tarihi:

Sezon başladı ama araçlar yavaşlamış, batarya kullanımı çok önemli hale gelmiş durumda. Biraz kafa karışıklığı var..  ilk yariş kaos, drama fazlasıyla vardı. 

Bu sezon Mercedes lokomotif olacak ilk yarışta bunu belli ettiler nitekim de 1-2 ilk çizgiyi kapattılar.

Max kaza yapmasaydı podyum zorlardı, Ferrari iyi başladı, McLaren in özellikle de Norris in ilk yarıştan balon olduğu ortaya çıktı. 

Audi testlerde iyiydi yarışta da fena değildiler puan aldılar, Cadillac ilk sezon ilk yariş gelişime açıklar. Bakalım sezon bol kaos bol drama ile başladı bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor..

Mesaj tarihi:
dasaaa, 04.03.2026 13:31 tarihinde dedi ki:

tr'de kim yayinliyor? nasil yayinlar? (kac para ki bi de?)
ben f1tv izliyorum, ucuzsa belkim vpn ile gecmek falan filan.

Abi Bein Sports yayınlıyor, 2025 yılı itibariyle 7 yıllık falan yayın haklarını aldılar diye biliyorum. 

Mesaj tarihi:

Max ve norris çok ağlıyor geçen seneki baskın araçları gitti diye. Mercedes çok baskın, arkadakilerin performansı mercedese yaklaşsa çok zevkli yarışlar olur. Düzlükte araç zart diye gaz kesiyor, sürücü de birşey yapamıyor sggdf, çok eğlenceli izlemesi.

Mesaj tarihi:

anlayamadım ya eğlenceli mi değil mi. bir sürü geçiş oluyor ama bi ruh yok geçişlerde. 

dasaaa, 04.03.2026 13:31 tarihinde dedi ki:

tr'de kim yayinliyor? nasil yayinlar? (kac para ki bi de?)
ben f1tv izliyorum, ucuzsa belkim vpn ile gecmek falan filan.

bein connect en ucuz paketi alman yeterli.

Mesaj tarihi:

Ben beğenmedim. İlk 10 lap bir şey oldu sonrası battery management. 

Cel telefonumun pili bitiyor da eve yetişmeye çalışıyorum gibi hissettim NEFES KESEN Lando Max mücadelesinde.

Zucchini gibi olmuş

Ben izliyorum umutla. Çok kötü yalnız. Bu boku formula e çıkarttı. 

PlayStation ile büyümüş olan nesilden tıktıktok a geçen nesile bir çok mal çok sevdi. "Ay arabalar birbirini çok sayıda geçiyor!!!!!!" 

Butonmasher ile autistic swiper ne anlayacak open wheel racingden

Quantity over quality bu salaklar için. Arabayı sürmek, viraja girmek falan zor şeyler olması lazım. Pil korumak uğruna hız göstermiyoruz hani. Ama görüyorsun araba 70km hızla viraja giriyor abi pili şarj edebilmek adına. Önceden önemli olan her şey, refleks, cesaret, rakibine üstünlük kurabilmek, yolu nasıl kapattığın... Tüm racecraft bitmiş. Araç daha önemli bir halde sadece. Hamilton baskın dönemde de bir süre çok kötü geçen yarışlar görüp izlemeyi bırakmıştım. Aynı durum olacak galiba. Gerçi o dönemde ekranda daha çok bilgi vardı. Şimdi interval göstermek yerine tek decimal to race leader falan gösteriyoruz çünkü aptal Amerikalı anlayabilsin.

Araç jenerasyonu sorunu değil. Mentalite farklı. Geçen jenerasyonun ilk iki yarışını izleyin, eğlenceli. Şu anda sıfır sürücülük keyfi.. Koca yarışta şu anda kadar sadece 18-19. lapta biraz yarış görecektik. Onda da pilleri bitti. Lol. Bayağı pathetic.

Yere renkli çubuklar çizip "high enerji zone" yazsınlar, daha bir button mash arcade olsun. 

Eklemek lazım kamera, kameraman fiyatını düşürmek için konulan helmet cam gibi şeyler de dandik gimmicktir 

dasaaa tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

İlk sıralama turlarıni izleyip bu nesil formula 1 i izlemekten vazgeçtim. Sonraki nesil araçları bekleyeceğim geri dönüş için. Dasaa nin dediği gibi arabalar aşırı yavaş ve yarışın en zevkli yerleri olan virajlar komediye dönüştü. Pilotlugun şuan en ufak artısi yok arabayı kullanmak icin

• 2 hafta sonra ...

Bir şans daha vereyim diye oturup izledim, uykum kaçtı kapatamadım.

Yani söylenecek çok şey varda, kime ne diyem.

Ekran başında keyif aldığım nadir zevklerdendi içine etmişler.

Çok basit bilgi vereceğim. Startta, içten yanmalı motorun ve sürücünün refleksinin farkının ortaya çıktığı en önemli anlardan biridir. Kalkışta bu sezona en iyi uyum sağlayan Mercedes nal topladı neredeyse 4. Çizgiye gerilediler ama ilk 15 turda tekrar öne geçtiler. 

Piastri 0-100 reaksiyonu 3,73 sn civarında iken pp deki Ant. 0-100 4+ civarında 

Sonuç Piastri ilk turlar direnmesine rağmen Mercedes in dublesi ile sona erdi. Ant 1, Russell 2 oldu 

Regülasyonlar ile berbat başlayan sezon birde Asya ayağı ile hiç çekilmiyor. Bir daha izler miyim emin değilim 🤮

vivavale tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...