Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

O kadar güzel bir yarış oldu ki sabah sabah kalkıp 30dk özetini izledim. 

Ama elbette ki extended edition, directors cut olanı, yani q1, sprint, quali ile birlikte izlenmeli.

Box set satsinlar alayım, fiziksel medya olarak koyayım kenara.

Mesaj tarihi:

Herhalde hardcore verstappen fanısın :))

Verstappenin son sıradan gelip herkesi ipe dizmesi haricinde ön sıralar için rekabetten uzak meh bir yarış oldu. Rb ve vers yağmurlu havada o kadar dominant ki yarışın ortasında verstappeni son sıraya atsan yine galip gelirdi. Kazalar ortamı şenlendirdi. Mclaren, ferrari ve mercedes hem araçları hem sürücüleri rezil derecede kötüydü. Tsu veledi de seneye rb 2. koltuğu garantiledi.

• 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

Sezon başladı. 2 yarış bitti, McLaren double yaptı bugün, güçlü başladılar. Sezon sonuna kadar sürdürmeleri zor görünüyor, çünkü RB nin güncellemeleri ile zirveyi tekrar kazanacağını düşünüyorum. Max yine elinden geleni yapıyor bugün podyuma çıkamadı ama zamanlar yakındı. 

Ferrari yine aynı. Leclerc sorunlarla boğuşuyor her zaman ki gibi hızlılar ama zirveye çıkacak kadar değil. Hamilton iyi başladı, sezon içinde güncelleme gelirse Ferrari podyumu zorlayabilir.

Mercedes, sezona iyi başladı bence, çaylak sürücüsü 2 yarışta da puan aldı bir kaç yarışa zor ama podyumu zorlayabilir.

Genel olarak bu sezon çok çekişmeli olacak diye düşünüyorum. Drama eksik olmayacak bununla beraber çekişmeler üst seviyede yaşanacak. Neredeyse her takımda çaylak sürücü var, performansları, yarış içi davranışları merak konusu. 

Mesaj tarihi:

Ferrari de double yapmış bu arada.. iki aracı da yarıştan diskalifiye edilmiş. Adamlar şampiyonluk sezonu hedefiyle çıktılar, yarış sonrası kabul edilen ağırlığın altında kaldıklarından elenmişler. LoL 

Hamilton nereye geldim lan ben diye düşünüyordur kesin. İtalyan işi trollemişler. Asddhdhsnsns

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Horner in malligi, hirsli diye lawson u alirsan boyle olur. Birak eleman rb de bir iki sezon daha takilsin. Arabanin zaten surusu kolay degil, ondan sonra bu gencleri ana takima alip sezon ortasinda yada ceyreginde harciyorsun. Max 10 numara pilot ve asiri hirsli, ama her hirsli pilot Max degil. Mclaren de Stroll ve Piastri ikilisine ozenecegine, Checo patladiktan sonra Bottas tier Max i destekleyip puan getirecek eleman almasi lazimdi. Suzuka Lawson un bildigi pist, orada da patlarsa yol gozukur.

Mesaj tarihi:
zipzip, 24.03.2025 02:12 tarihinde dedi ki:

konuşmalar başlamış diyolar zaten tsu gelecek diye ama daha kesin değilmiş. 

kesinleşti

hayırlısı olsun

Mesaj tarihi:

Bunlar tam bir yeto, rb aracını verstappen dışında kullanabilen yok. 2. koltuğa kaç tane pilot oturdu hepsi de griddeki yetenekli, pilotlardardı hiçbiri performans veremedi, verstappene yaklaşamadı bile. Honda bu arada Tsunada için +10m euro fişeklemiş , Japonyadan itibaren yarışması karşılığında.

Bence tsunada da o araçta tutunamayacak

• 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

McLaren 2 pilotla yine podyumdaydı bugün. Rakipleriyle farkları fazla değildi ama kazanmayı bildiler. 4 yarış geçti McLaren mi iyi diğerleri mi kötü hala anlayamadım. RB zararı azaltmaya çalışıyor ama zor, markalar da imkansız. Belki yeni güncelleme ile Max ın zorlaması ile devre arasına iddialı girebilir. RB aracı Max a göre yaptığı için 2. pilotun işi gerçekten çok zor. Her ne kadar Max demeclerinde şampiyonluk için yarismiyorum gibi havlu attık imajı verse de hala şampiyonluğun en büyük adayı. McLaren de ise Oscar benim favorim Max olmazsa o olur gibi geliyor. Noris süreklilik konusunda sorun yaşayacak gibi ayrıca takım içi rekabet tavana vuracak. Her ne kadar birinci pilot Noris gibi görünse de McLaren Oscar a yatırım yapabilir.

Mercedes çok iyi işler çıkarıyor, pilotları da çok iyi bugün çaylak Kimi puan alamadı ama baya zorladı, ben çok beğeniyorum. Bir kaç yarışa podyuma çıkar.

Ferrari yine bildiğimiz gibi, düzlükler de tek turlarda çılgın atıyorlar yarış performansları kötü. Hamilton iyi işler çıkarıyor, Charles zaten araçta tecrübeli ama birşeyler eksik o nedenle de zirveye çıkamıyorlar.

Mesaj tarihi:

Ferrarinin tek tur performansı bu sene iyice geriledi , yarış performansı mercedesin de gerisine düştü. Mercedes hem sıralamada hem yarışta büyük gelişim gösterdi. Rb nin durumu karışık , durum ciddi mi yoksa toparlayacaklar mı 2-3 yarış sonra belli olur.

Seneye kurallar komple değişiyor o yüzden bu sene temmuz gibi takımların bu seneki araçları geliştirme süreci iyice yavaşlayacak. Mclaren açık ara hem markalar hem de sürücüler şampiyonasında favori. Rb toparlayamazsa Max ya başka takıma geçer ya da f1'i komple bırakır zaten bu sene çocugu olacak , 4 sene üst üste şampiyonluğu aldı eski hırsı olacağını zannetmiyorum.

• Yeni Oluştur...