Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zincirleme trafik kazasi, belgeler ve birkac soru


senko

Öne çıkan mesajlar

bugun yalova izmit yolunda, polisin bir araci sol seritte durdurmasi ile sol seritteki trafik durdu. Ben ve arkamdaki aracta kontrollu olarak durduk fakat onun arkasinda arac duramayip benim arkamdaki araca carpti, benim arkamdaki de onun etkisi ile benim arkaya carpti.

Polis zaten hemen orda oldugundan ekip cagirdi geldiler, yaptiklari sey yaralanma olmadigindan tutanagi bizim doldurmamiz gerektigini soyleyip gittiler.

Olaya karisan 3 arac var, ben dedim ki ben ve arkadaki arac birlikte tutanak tutalim, 2. ve 3. aracta kendi arasinda tutanak tuttu. 3umuzun aciklamasinda da ayni seyi yazdik, 1. arac(ben) ve 2.aracin durdugu 3.aracin da duramayip 2.araca carptigini soyledik. Ayrica sol seritteki trafigin polisin araci durdurmasindan dolayi aniden durdugunu belirttik.

Simdi ben 2. ve 3. aracin tuttugu tutanagi ve kendi tutanagimin (1. ve 2. arac) kopyasini aldim, (fotokopiler de dahil hepsi islak imzali). diger iki surucunun trafik sigorta kagidinin fotokopisini, ehliyetlerinin ve ruhsatlarinin fotokopisini aldim, ve benimkileri de onlara verdim.

buraya kadar yaptigim eksik bir durum var mi? Yapmis olmayi unuttugum, almayi unuttugum bir belge?

ikincisi ise ben araci servise verince kasko bana yeni arac verir mi? Benim aracin arka tampon direk dustu, orasi degisecek belki sag arka far degisecek, biraz isi var yani, ben de turkiyedeyken su an arac lazim bayagi. Kasko nun bana kiralik arac vermesi icin araci illa orjinal servise vermem gerek gibi bir durum var mi? (yalova da su an arac ve orjinal toyota servisi en yakin kocaeli de var)

ucuncusu ise bir sekilde olayin benim ustume kalma ihtimali var mi :) Ben pek sanmiyorum zaten en arkadaki adam da kabul ediyor duramadim vurdum diyor, ama sol seritte durdum diye bana da suc bulurlar mi diye dusunmedim degil.

Tesekkurler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Öncelikle geçmiş olsun, yakın bir zaman önce Karacabey'de benzer bir zincirleme kaza başıma gelmişti. Başına kalacağını sanmıyorum, sen öndeki araç ile mesafeyi koruyarak durmuşsun. Hep arkadan çarpan suçlu olduğu için sizlerin tamir masrafı en arkadan çarpan aracın sigortasından alınacak. Anlattıklarına göre yapmayı unuttuğunuz bir adım yok, bu arada kaza tutanağını polisler de doldurabilirmiş. Bizimkinde trafik polisi gelip doldurmuş, ertesi günde sigorta ile postalamışlardı. Bildiğim kadarıyla ikame araç almak için illa orjinal servise vermek gerekmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...