Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasko Kapsamı


Phillamon

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta içinde araç almayı düşünüyorum. İlk aracım olacak. Haliyle kasko,trafik sigortası vb. konularda tecrübesizim.

Siz tecrübeli abilerime sormak istediğim şey, araç kaskolarında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Duyduğuma göre bazı firmalar çok düşük fiyatlar verebiliyormuş ancak onlar kaskonun teminatlarından kısıyorlarmış. Her şeyi kapsamıyormuş gibi gibi...

Mesela kaza sonucunda bir Porsche'ye çarptım ve 8/8 ben hatalıyım diyelim. 129387419823 TL'lik hasarın hepsini trafik sigortası karşılayamıyor ve kalan hasarı kaskonun karşılaması için teminatlarının ona uygun olması gerektiğini duydum.

Sizlerin bu konudaki yorumları nelerdir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düz mantık
Trafik karşı tarafın aracı, kasko ise senin aracın içindir.
Trafik sigortası zorunlu olup yaptırmassan ve sigortasız yakalanırsan trafik öper
Kasko ise zorunlu olmayıp çoğu zaman hayat kurtarır. Misal dolu vurdu arabayı kasko poliçende teminatın varsa yaptırırsın ya da ön cama taş geldi çatladı bedelsiz hasar kaydı olmadan kaskodan yaptırabilirsin( genelde 1 defa)
Akşam park etmişsindir kendini bilmez hayvanın biri boydan boya sürter haberin olmaz yaptırırsın kaskodan ya da mini onarım kapsamında çizik vuruk eziktir bedelsiz kaskonu deldirmeden yaptırabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasko ve sigorta teklifi için sigortam netten teklif alabilirsin tabi aracını aldıktan sonra

Bi de alacağın araç 7 yaşından büyükse kaskoya çok yanaşma dışardan yaptırırsın. Bi de ilk aracın olucaksa rahat rahat vurup sürteceğin canının yanmayacağı araç bak. Direksiyonunu geliştirince güzel bir araç bakabilirsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yedek araç bence çok önemli, tamir süresince sınırsız ekletmeye bak poliçeye. Bir belediye kamyonu çarpmıştı bana, kapı vs değişim için 3 hafta bekledik, 7 günden sonra poliçe yüzünden aracı aldılar, Peugeot servisinden zorla alabildik araç. Yedek araç tamir süresince sınırsız olsun, 7 gün olmasın.

Teminatta da 100k kapsasın bence, 50k yine ortalama ama çok değişmiyor, benim aldığım tekliflerde 80 lira falan farkediyordu, bir kez yapıyorsun sonuçta.

onun dışında standart ama her türlü doğa olayı, yok terör saldırısı, ayaklanma vs her şeyi kapsasın ona da dikkat et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkame araç olayında mutlaka yan çiziyorlar, bence o özellik hiç yokmuş gibi kabul edebilirsin.
Sigorta şirketlerinin müşteriyi kandırma metodlarından birisi bu.

Verdikleri araçlar ise genellikle Renault Symbol falan oluyor, zaten kalsın diyesin geliyor.

Bence en önemli klozlardan birisi ufak hasar kapsamı. Aracının başına örneğin 1000 TL altı bir hasar geldiğinde, bunu özel serviste gideriyorlar ve kasko poliçenin hasarsızlığı bozulmuyor.

Diğer en önemli detay ise arabanı götüreceğin yetkili servis ile anlaşmalı olup olmadığını kontrol etmen. Bu noktada senin götürmek istemediğin bir servisle anlaşmalı olması nedeniyle oraya götürmek zorunda kalabilirsin.

Son olarak cam değişimlerinde %20'sini sana ödetip ödetmeyeceklerine ve orjinal cam kullanıp kullanmayacaklarına dikkat et. Mutlaka yetkili serviste orjinal cam değişimi yaptırabileceğin bir özellik olsun.

Öte yandan aracın 20 yaşında da olsa bence Kasko yaptırmaya çalış derim çünkü ister istemez tam zayi olması durumunda bu zararı dışarıdan karşılaman mümkün olmayabilir. Kredili araç alacaksan da kasko istiyorlar.

Sigortam.net'i önermiş bir arkadaş. Ben de her seferinde kendilerinden fiyat alıyorum ancak neredeyse hiç bir zaman doğru teklif yapamıyorlar.

Örnek vermem gerekirse, bir sene MINI Cooper Countryman S ALL4 için kasko teklifi aldım ve fiyat çok iyiydi ve poliçeyi kestirdim. Sonra farkettim ki MINI Cooper Countryman için kesmişler. Yani arada hiç ufak olmayan bir değer farkı söz konusu S ve ALL4 için :)

Bu yüzden iptal ettim.

Öte yandan kasko poliçemi istisnasız her sene Kosifler sigorta'dan en iyi fiyata yaptırdım.

Hatta ikinci bir arabam var. 17 yaşında bir Z3 Roadster 3.0.
Bunun için de inanılmaz iyi bir fiyat aldım.

Özetle,
Sigortam.net'i dene.
Ardından farklı sigorta şirketleri bul internetten ve iyi fiyat ara.

Eğer fiyat fazla gelirse, Sompo Japan, Ankara Sigorta, Ethica Sigorta gibi büyüme evresinde olan şirketlerden direkt fiyat iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sigortam.net işler iyi giderse süper, ama habersiz kasko iptaline kadar birçok sıkıntı yaşadım, o yüzden yüzyüze görüşebileceğin, kaza vs halinde irtibat kurabileceğin bir acenteden fiyat al derim.

Ankarada isen bi yer önerebilirim, tarih vs takiplerini yapıyorlar, hayat ev hırsızlık dask vs herşeyimi takip ediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu olarak her gün araç kullanmıyorsan, araçsız bir süre yaşayabilmen mümkünse ikame araç olayını kapsamdan çıkarmanı öneririm. Hem yeri gelince bir sürü sıkıntı yaşayacaksın, hem de kasko ücretini ciddi etkiliyor. İlla dursun diyorsan da kaç günlük, nasıl bir araç veriyorlar ve sigorta şirketinin müşteri yorumları bu konuda nasıl diye bakmanı tavsiye ederim.

Doğal afet kapsamı konusu da çok maliyet getiriyor. Buna dolu hasarı veya terör olayları dahil olabiliyor. Eğer kapalı garaj kullanıyorsan, yine üstteki gibi araçsız yaşama imkanın varsa bunu çıkartabilirsin. Çok sıkıntılı durumlarda kullanmaktan kaçınırsın.

Vodan said:

Bence en önemli klozlardan birisi ufak hasar kapsamı. Aracının başına örneğin 1000 TL altı bir hasar geldiğinde, bunu özel serviste gideriyorlar ve kasko poliçenin hasarsızlığı bozulmuyor.


Ufak hasar kapsamının da detayları çok değişebiliyor. Hasar boyutu, hasar sayısı, tamir ücret miktarı vb bir çok limiti olabiliyor. Buna dikkat etmekte fayda var. Ayrıca bunu çıkarınca ne kadar fark ettiğine bakmanı öneririm. Her yıl o miktarı ödemektense 2-3 yılda bir gidip ufak tefek şeyleri cepten düzelttirebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...