Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warrior Night Elf

jean001

Öne çıkan mesajlar

Selam;

Oyuna başlıkta gördüğünüz karakterle başladım. Daha once oynadığım oyunlarda mage sınıfının (kısaca kavga dövüşten çok büyü ile uğraşan tipler) ilk levellarda çok zayıf kaldığını düşündüğüm için direk olarak warrior ile başlamayı tercih ettim. Oyunun aksiyon tarafı (savurduğunu vurmak çok belli oluyor ve gerçek bir vuruş hissi var, galaxies in aksine) çok iyi olduğu için şu ana kadar da gayet keyif aldım.

Ancak level 7 olan karakterim özellikle üst level (örn 9 ve 10) karakerlerden fena halde dayak yiyor. Elimde 5-11 one hand sword 120 zırh ve 100 kalkan var. Ayrıca 60 civarı chain mail leggings ve buna yakın bir eldiven...

Kısacası zor karakterler karşısında ölmekten sıkıldım. Ayrıca etraftaki magelerin de oldukça sağlam olduğunu görüyorum.

Sizce fazla ilerlemeden yeni bir karakterle baştan başlasam daha mı iyi olur ? Cevap evet ise ne tavsiye edersiniz?

Son olarak night elf olup da ilk başladığı adada mining öğrenebilen biri varsa nerden öğrendiğini yazıversin. Adayı karış karış taradım başıma gelmeyen kalmadı yine de bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

mınıng ı ogrenmen ıcın darnassusda gate gorevı goren bı yer var bankanın hemen yanında baska bı sehre acılıo ordan gır cıkan sehırde atla gemıye geldıgın yerde gorcen ztn ogretırler sana darnasusda varmı bılmıorum ama dedıgım yolu ızlersen 2dkda ogrenırsın mınıngı ayrıca warıorsun sen ıxır cok lazım olcak bence alchemy al cok ısıne yarar bolece bır cok kez olmek zorunda oldugun durumdan kurtulabılırsın karakter secımındede pek bı bılgım yok warırorlar hakkında zevklımıdır deılmıdır gorecelı bı kavram yanı guzel bı setle ve guzel bı sılahla o olumlere son verırsın derdın sımdılık oysa[signature][hline] Xanfire for wow

HORSELORDS Forever !!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Potion şans eseri bir tane bulmuştum va o sayede level 9 bir karakteri indirmeyi başardım.

Bunları alchemy ile yapmak mı daha iyidir yoksa first aid skill mi öğrenmeliyim. Hangi yol daha rahat olur ?[signature][hline]There's a justice higher than that of man...
I'll be judged by it...

[Bu mesaj jean001 tarafından 15 Şubat 2005 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

alchemy bitki toplama olmadan cok zor olur. disaridan bir ton para vererek toplaman lazim gelir. iki temel meslek secebiliyoruz. maden toplamak demircilik ekuri, bitki toplamak eczacilik ekuri. eczacilik+ demircilik yapayim derseniz gucluk cekersiniz. first aid tali bir meslek, yemek pisirme gibi. iki temel meslekten sonra bunlardan birini de secebiliyoruz. maden toplama+demircilik, temel meslekler, first aid tali meslek illa demircilk diyorsaniz en mantikli secim sanirim.

edit: sag ust te gordugun linkten paticigin wow sitesinde meslekler hakkinda genis bilgiler var.

[Bu mesaj stainless tarafından 15 Şubat 2005 14:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Blacksmith ve Mining'i, Darkshore'da bulunan Auberdine şehrinden öğrenebilirsin. Darnassus'da, bankanın arkasındaki portaldan geçip, soldaki Gyphon Master ile konuşarak Auberdine'e gidebilirsin.[signature][hline]EU | Burning Legion | Greenlantern | Night Elf Druid | Anatolian Sunrise
Sosyal ağlarda paylaş

her zaman warrior hastasıydım. betada uzun süre warrior oynadım, şimdi de warrior oynuyorum. elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

öncelikle 2-3 level yüksek mob'larda zorlanman çok normal. warrior olarak en büyük kozumuz ekipmanlarımız, özellikle silahımız. bir mage'i düşünelim: level atlıyor büyülerini alıyor gidiyor rahatça öldürüyor yaratığı. ama biz level atlayınca otomatik yeni silah almıyoruz. eğer kendinden güçlü mob'lara kafa tutmak istiyorsan ekipmanın kendi level'ında olmalı. yani level 10'san ve elinde lvl 4 silahı varsa kendi level'ında moblar bile zorlayacaktır, çok normal.

ayrıca hangi class olursanız olun 3 level üst mob zordur. hatta mobuna göre çoook zor bile olabilir. 4 level üst mob ise nerdeyse imkansız (en azından warrior için). mükemmel donanım, buff ve potion'larla öldürülür ama riske ve zamana değmez. normal bir ekipmanla +-1 mobları rahat öldürebiliyor olman lazım. ama dediğim gibi warrior için silah her şeydir. silahın iyi değilse +2 mobların bile zorlaması doğal.

kalkan olayına değineyim. hangi talentleri aldın bilmiyorum ama eğer protection gitmiyorsan kalkanını bir köşeye fırlat ve hemen git badass bir two-handed al :D. kalkanın sana vereceği azıcık armor silahla vuracağın hasarın yararını asla veremiyor, özellikle o level'da. ha kalkan ne için o zaman? protection talentlerine bakarsan kalkan için zibil özellik var. onlar olmadan hiç bir anlamı yok diyebilirim. anca shield bash için kullanılabilir caster'lara karşı.

ben şu pve talentleri kullanıyorum ve şu ana kadar sırf protection'a talent verdim. olağanüstü tanklayabilirim. üstümde kendi level'ımda 3 mob varken bile öyle devamlı heal almana ihtiyaç bile duymadan uzun süre dayanabiliyorum. burda kalkanın mükemmel faydasını görüyorsunuz.

pek night elf oynamadım. level 15 priest yapmıştım bir aralar betada. o başladığınız yerin adı neydi? teldrassil mi ne. o işte kocaman bir ağaç aslında. ve bu yüzden de hiç maden bulunmuyor diye okumuştum resmi sitesinde. mining öğrenmek için darnassus'ta bir guard'a mining trainer yerini sorabilirsin.

karakteri silme. oyna biraz, düşük level'lar karar vermek için pek uygun değil. eğer kılıcı savurduğun zaman adama vurduğunu hissediyorsan ve bundan zevk alıyorsan doğru karakterdesin bence. :D ilerde daha zevkli oluyor. ama şu an için pvp'de pek iyi bir class değil orası gerçek. ama pvp tecrübeniz varsa ezilmek gibi bir durum da yok (mage'ler hariç :p).[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet açıklayıcı oldun mirage teşekkürler :)

Yalnız şöyle bir durum var, forumlarda aramasını da yapacağım ama salaklığıma (eğer öyle ise) gülün diye yazıyorum.

Normal bir rpg de level atlayınca belli özelliklerini arttırmak vb. (ör/ diablo) ekranı çıkıyor olması lazım. Ben 7. level karakterde böyle birşeye rastlamadım. Bunu yanısıra senin bahsettiğin talent almak ve dolayısıyla protection filan konularından da bihaberim. Sadece skills ekranımda defence, swords puanlarımın yüksek olduğunu görüyorum ama arms ve protection tablarının altları boş?

Neyi yanlış yapıyor olabilirim ?[signature][hline]There's a justice higher than that of man...
I'll be judged by it...

[Bu mesaj jean001 tarafından 15 Şubat 2005 16:03 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj jean001 tarafından 15 Şubat 2005 16:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

için rahat olsun, hiç bir şeyi yanlış yapmıyorsun talent'lerden level 10'dan sonra açılıyor. neden bilmiyorum ama level 10'a kadar talent menüsüne bakamıyorsunuz (ne mantıkla yapmışlar bunu anlamadım). hatta aşağıda menü tuşlarına bakacak olursan 1 tuşluk boş yer göreceksin. hah işte o talent menüsü olacak :p.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

levelı kendine eşit yaratıklara saldır.
mesela 9. seviyedeysen 9. seviyedeki yaratıklara saldır.
grup halinde tek yerde toparlanmışlarsa birkaç lvl düşük olsun yoksa grup halinde sana saldırırlarsa çok zorlanırsın. lvl 9 iken grup halinde toparlanmış lvl 7-8 yaratıklara dal.

lvl 9ken lvl 10-11 yaratıklara pek dalmanı önermem. 10-20 xp daha fazla alıyorsun, çıkan loot da pek farketmiyor. lvl 9 moblar daha karlı oluyor çoğu zaman.

bir de uo, d&d gibi çoğu oyunda ilk levellarda wizard oynaması çok zordur. 1-2hp ile dolaşır, ufacık bir üflemeyle ölür gider. ama son levellara doğru kendi seviyesinde 10 fighterı tek başına alabilecek kadar abarır.

yalnız wow'da baya iyi dengelendiğini düşünüyorum.
lvl 1 mage veya warlock gibi büyücü sınıfları oyunun başında da güçlü büyüler ediniyor. lvl 1 fighterın zorlanmadığı yaratıklarda sen de zorlanmıyorsun.
lvl 60da da çok bir fark yok. sonuçta iş pvp ve raid deneyimine kalıyor senin. lvl 60 bir fighter yeteneklerini iyi hazmetmişşe ve iyi itemları varsa, lvl 60 bir mage'i darmadağın edebilir.

bu yüzden class seçerken sadece gücüne bakma
senin bir gruptayken en çok hangi rolu almayı sevdiğini düşün ona göre class seç. bunun için tabii farklı classları lvl 10a çekip incelemeni öneririm.
en rahat hangi classı oynayabiliyorsan, en güçlü class senin için odur :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

43 lvl bir priest charim var Us serverlarinda, warriorlarla yaptigim dovusler neticesinde sana soyle onerilerde bulunabilirim; oncelikle alchemist olmayacagindan her zaman AH lerden healing potionlar al, yaninda bulunsun. senden yuksek lvl bir playerla kapisicaksan ve o bir mana user ise amacin ona buyu cast ettirmemek ve en son itibari ile manasi bitine kadar seni oldurmesine izin vermemek. bu yuzden warriorlarin stun yapan attacklari cok etkili oluyor. bir bir buyu kullanicisina direk sabit olarak saldirma. etrafinda don, cunku priest olarak benim buyulerimin hedefi onumde olmali sen her swinginden sonra yer degistirirsen epey zorlayabilirsin rakibi. bununla beraber combat icinde hpi kullanabilirsin ama combat disinda heal olabilmek icin onerim first aid skilli alman. bu skill ne de ikinci kabiliyet sinifina girdigi icin minig ve blacksmith kabiliyetlerini engellemeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

43 lvl karakterin var ama wariorlari bilmedigin icin stun yapan vuruslardan basediyorsun. warior 3 sekidle stun yapar
1- charge 1s stun combat aninda kullanilmaz
2-intercept 3s stun 10 rage (buglu shu anda) 30s cooldown zerker stance 8-35
3-imp rev def stance %40 ihtimalle 2s stun
1 i 1 kere yapar 3 u yapamaz caster oldugun icin. ancak intercept cakmasi lazim ki onu da hade stun yapiim die kullanirsan maymun olursun. shildbash icin herzaman shield tutucaksin yaninda. bu casterlara karsi en buyuk silahin. hamsting ayni sekilde. casterin etrafinda dolash demish birisi nedenini anlamadim caster benim etrafimda dolashsin kacsin ben ne kacicam buyu cast edemez warrior yaninda caster.kim demish combatta first aid olmaz diye. catir catirda olur yapabildikten sonra.bashka birisi yazmish 15 te guchlerini goruyorsunuz die . anlamadim neden 15? hangi skilin var 15 te ki gucunu goruyorsun. bi oynayin once yorum yapmadan oynamiyorasniz gidin okuyun bishiler yapin ogrenin. bi 60 olun 3-5 ubrs yapin ne bilim.bos yere konushmayin.[signature][hline]http://www.yourgameshop.com
Sosyal ağlarda paylaş

priest'i bilemem de warrior mage'in manasının bitmesini beklerse mage warrior'u 10 kere öldürüp diriltir :p

en kısa zamanda öldürmek amaç. healing potion yerine free action potion kullanılmalı kesinlinle. healing potion sizi x kadar iyileştirse siz yerinize yapışmış beklerken 2x dmg verir mage size.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

lvl 10-15ken neyin ne olduğu az buçuk belli oluyor
hunterken petinle nasıl dövüşçeğini öğrenmeye başlıyorsun
ya da warlockken demon summonerlığa başlamış oluyorsun
shamanken totemlerin işlevselliğini görmeye başlıyorsun.
ayrıca talent seçenekleri de lvl 10'da açılıyor.

bu yüzden diyorum karakterleri lvl 10a getir, lvl 15e getir, hangisiyle daha iyi uyuşçağını anlarsın, hangisiyle daha mutlu olacağını kıyaslarsın diye.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Şubat 2005 18:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...