Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WPF ile ilgili birkaç soru


Bone

Öne çıkan mesajlar

WPF üzerinden bazı şeyler yapmam gerekiyor, ama oturup baştan sıfırdan WPF öğrenecek kadar vaktim yok. Kafamdaki karışıklığı giderebilecek birileri olursa sevinirim.

database'den veri geliyor ve combobox'ta sıralanıyor. combobox'ta seçili olan yazıyı string olarak başka bir yerde kullanmam gerekiyor. bunu nasıl yapacağız?

checkbox'ların seçili olup olmadığına göre if komutu yazacağım, yine aynı şekilde checkbox'un seçili olup olmadığını kod kısmına nasıl taşırım?

database'le ilgili bir soru, database'de veriler 3 ayrı kategori altında sıralanıyor. kolay örnek olsun diye bu kategoriler admin, moderatör, kullanıcı şeklinde diyelim.
checkbox'lar da admin ve moderatör şeklinde. eğer admin seçiliyse (kategori 1) sadece admin ile ilgili bilgileri, moderatör seçiliyse (kategori 2) sadece moderatör ile ilgili bilgileri, hem admin hem mod seçiliyse (kategori 1+2) ikisini birden, ikisi de değilse tüm kullanıcıları (kategori 1+2+3) listeleyecek.

bunu en temiz nasıl yapabiliriz?
yani mesela default halinde (kategori 1+2+3) şu şekilde:

SELECT column1, column2
FROM table_name
WHERE condition1 AND condition2 AND condition3


seçtiğimiz checkbox'a göre her if statement'ında bu kategorileri tek tek yazmak mı daha mantıklı,
yoksa default olarak database'den alıp (tüm kategoriler birden) sonra seçili olan checkbox'a göre WHERE NOT condition diyerek hariç bırakmak mı daha mantıklı?

bu sorduklarım WPF bilenler için dalga geçecek kadar basit sorular olabilir. ama kafam sürekli Windows Forms'a gidiyor, internette aradığımda karşıma ona yönelik cevaplar çıkıyor. zaman da az olduğundan kafam iyice karıştı. açıklayabilecek biri olursa güzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wındows formdaki gibi tek tek if , else if lerle UI daki verileri okumak 20 sene oncesinin teknolojisi olarak kaldi.

Wpf MVVM keywordu ile bir kac saat video tuttosu izlersen , usteki video da dahil tum sorularinin cevabini bulabilirsin. Kisaca db den gelen verilerle bir data model olusturup bu modeli UI da gosteriyorsun. UI da yapilan her degisiklik(bahsettigin combolarda dahil) data modelini de degistiriyor( two way binding ) . Data modelinde combo olan alanlari bir List nesnesine atip foreach dongusuyle hangilerinin secili oldugunu tek satirda bulabilirsin. Bunun icin ayriyetten linq to object konusunu arastirabilirsin.

Ben zamaninda silverlight ile ugrasmistim , c# tarafinda cok basarili isler yapti Ms ama su xaml syntaxindan nefret etmistim. Vaktin cok darsa direk win form ile hallet bence. Yada html e asinaysan mvc falan daha rahat ettirir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...