Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş/Hayat Dengesini Nasıl Kuruyorsunuz ?

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Farkettim ki 7 aydır tatil anlamında hiçbirşey yapmamışım. Evlilik, borç, mortgage, iş derken kılımızı kıpırdatcak ne halimiz ne vaktimiz kalmış. Sosyalliğimiz de beşiktaşa gidip içelimden ileri gitmiyordu eskiden. Belki bir nebze birşeyleri doyuruyordu ama şimdi aradığım şey kesinlikle bu değil. Bu düzen böyle gitmez aga diyip neler yapılabileceği konusunda seçenekler arıyorum.

Çünkü farkettim ki bu şekilde giderse bu düzen, ne hayatımızdan ne de işimizden memnun oluruz ve kaçınılmaz total bir mutsuzluk hakim olur. Büyük şehrin verdiği depresyon zaten belli, bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?

Egeye yerleşip organik tarım yapıcam furyasına yakalanmadan büyük şehirde survive edip mutlu olmanın yollarını arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hafta sonu 1 günü tamamen kendime ayırıyorum. İşle ilgili grup konuşmalarına dahi girmiyorum. Bu cumartesi oluyor mesela. mail de açmıyorum. Tamamen sıfır. O gün evde olursam film izleyip full oyun oynuyorum, dışarı çıkarsam dolaşıyorum, sinema vs. Ama genelde evde vakit geçirmeyi seviyorum çünkü işimle evim arası 2 saat yol sürüyor git gel 3.5 saat falan günde.

Pazar günü haftayı toparlıyorum, ne yaptım, ne eksik kaldı, ne yapıcam. Sonra da çalışıyorum o gün. Dengeli değil pek, hafta içi ful çalışıyorum, 2 senedir. Biraz startup gibi olduğu için tabii işimizle ilgili her yere gidiyoruz konuşuyoruz vs ama ne olursa olsun bi çanakkaleye gideyim kafasına kapıldım çoktan. 40 yaşına merdiven attım, evli de değilim, belki 2 3 seneye rest çeker giderim. Beni buraya bağlayan 2 kişi var, 1i annem, diğeri 32 senelik arkadaşım, zaten onla iş yapıyorum. Baktım olmuyor, anne de olmazsa fişi çekerim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi öyle 2 3 kez gidip geliyor olsam evet olaya st civarı güzel falanda içinde yaşayınca artık olaya'nın bi olayı (pun intended) kalmıyor tabi

ayrıca riyad baya güzel derken nasıl bir güzellikten bahsettiğini merak ettim :D kum fırtınaları mı, dengesiz havası mı yoksa sikko insanları mı baya güzel nedir? asfsafd
Sosyal ağlarda paylaş

Xaero said:

Kendi işini yapmadığın sürece bu sarmaldan kurtulmak zor...
v
öyle bişi yok yalnız. mesele sadece mesai saati meselesi değil. kendi işin olunca onun stresi bambaşka. bir yerde çalışırken şirket kötü gitse en kötü 2-3 aylık maaşını falan alamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...