Feamer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 ginaly said: Feamer said: ginaly said: ...Pırlanta'da mesela fonksiyonel fayda yoktur. ... aslında var ama şimdi o konulara girmek istemiyorun ama kısaca şöyle diyelim, en az 4 arkadaşın arasında, ortalarına doğru, hafif bilekten kırılmış uzanan elin, muayyen parmağında duran pırlantanın, saltanat asası gibi bir faydası vardır... ve taşın karatı ne kadar artarsa, o asa büyür ve büyür hulasa, bunlar sadece kadınların anlayacağı şeylerdir (:P) bahsettiğin şey fonksiyonel fayda değil, biz de onu anlattık postumuzda işte. fonksiyonu o ama işte biz anlamıyoruz :), bize göre fonksiyon değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 abi o fonksiyon o fonksiyon değil ya, senin dediğin yine duygusal faydaya giriyor zaten. ürün satın alıp hava atıyorsan ürünün fiziki olarak bir fonksiyonu yok yani burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 yetiş ya baltazar axedice said: Böyle abartılı argümanlarda suark-feamer eğrisi diye bi tezim var, eğer feamerın çürütebileceği kadar mantıksız ya da suarka katılınabilecek kadar haksızsanız baya baya sığırdışkısı klasmanına giriyorsunuz. Yalnız sanırım feamerın mantıklı ve suarkın haklı olması uzay-zaman bütünlüğünü bozduğundan düzeltirken güneş patlamalarıydı dev kasırgalardı tonla sıkıntı yaşıyoruz insanlık olarak. O yüzden denocum lütfen, biraz dikkatli olalım. http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/Capture_zpsmjyr7wzq.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Ohhh bi an feamer mantıklı bişeyler yazacak diye çok korkmuştum, malum bu ara atlantik akıntılardaki ufak oynamalar yüzünden yağışlar azalıyor haberleri geliyordu, alimallah o denge bozulsa kuraklık neyin yaşardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 axedice ne anladın merak ediyorum ama fonksiyon 1. isim, toplum bilimi İşlev işlev 1. isim Bir nesne veya bir kimsenin gördüğü iş, iş görme yetisi, görev, fonksiyon bu değil mi dediğin? saat aletinin işlevi saati göstermek veya mekanik olmasın örnek bıçağın işlevi bir şeyleri kesmek... dediğim gibi takılan pırlanta, kadınlara özel, kendi aralarında bir işlev/fonksiyon sağlıyor... illa bunu erkek halimiz ile elle tutmak, uzayda bir yere yerleştirebiliyor olmaya gerek yok... bizim için yok, kadınlar bizden talep ediyor ve kendi aralarında kullanıyorlar. gerçi bu durum bizde fayda/zarar sağlıyor ama o ayrı :) verdiğin açıklamadan gidersek, pırlantanın duygusal faydası ise kıratı, kesimi vs. vs. gibi unsurların sağladığı statüden doğan hazlar basit bir halkadan, altı sıfırlı fiyatlara çıkan bir yelpaze bu şekilde sağlanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 ha bu arada böyle diyorum ama, bu demek değil ki bunun mantıklı, faydalı olduğuna dair bir iddiam olsun... bu arada, https://bilimfili.com/sempanzeler-kupe-mi-takiyor/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Önceki sayfada gayet düzgün açıklama yapılmış, sonra atılan mesajların yarısında adam kendi kendine tartışmış resmen ya ehaueha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2018 benim isyanim fonksiyonel fayda/non fonksiyonel fayda oraninin sifira yaklastigi durumlar. bu arada duygusal ve deneyimsel niye birbirinden ayri anlayamadim. heralde deneyimseli tam anlayamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar