Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Time Machine cok iyi bir sey. Tavsiyem ama ag uzerinden yapmaniz. Herhangi bir harici disk ve Raspberry Pi Zero W ile nasil yapacaginizi anlatan bir rehber yazarim bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 finder diyorum finder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 GERGE said: Time Machine cok iyi bir sey. Tavsiyem ama ag uzerinden yapmaniz. Herhangi bir harici disk ve Raspberry Pi Zero W ile nasil yapacaginizi anlatan bir rehber yazarim bir ara. Cogu NAS ustunde time machine partition usturabiliyisunuz abi. Hani ugrasmaya bile gerek yok demek icin yaziyorum ama ugrasayim ogreneyim diyen icin de hos bi ugras olur tabi. Bende 2 bay NAS var, hardware raid 1, evde wifi’a baglaninca aliyo backup’i. Sifir efor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 NAS varsa oyle tabii. Onlarin fiyatina bak, bir de harici USB harddisk ve $5 Rpi Zero W'nin fiyatina bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 GERGE said: Time Machine cok iyi bir sey. Tavsiyem ama ag uzerinden yapmaniz. Herhangi bir harici disk ve Raspberry Pi Zero W ile nasil yapacaginizi anlatan bir rehber yazarim bir ara. Aga teorikte mümkün de pratikte adam gibi çalıştığını hiç görmedim. NAS'larda da denedim, Windows makinada oluşturmayı da denedim (Bazı tweak'lar vardı eskiden), Mac Server kurup onda oluşturmayı da denedim, hep bi yavaşlık, hep bi sıkıntı var. Bunun en temizi bilgisayara bi USB'yi bağlayacaksın, TM target disk'i olarak orayı göstereceksin, o zaman temiz çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 abv hepinizin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Terminal ac, su komutlari gir: rm -rf ~/Library/Preferences/Caches/com.apple.Spotlight rm -rf ~/Library/Preferences/Caches/com.apple.finder sudo mdutil -E / rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist rm ~/Library/Preferences/com.apple.sidebarlists.plist Restart. Sonra gel de n'oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2018 GERGE said: NAS varsa oyle tabii. Onlarin fiyatina bak, bir de harici USB harddisk ve $5 Rpi Zero W'nin fiyatina bak. Harici disk'te hardware RAID ve hot swap yok abi. Laf olsun diye yedek almakla ayni sey bunlarsiz yedek almak cunku %99 o yedek lazim oldugunda farkedeceksin diskin bozuldugunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Veriler cok kritik ve fakirsen iki ayri harici diske arka arkaya yedeklersin. manuel raid 1 sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 GERGE said: Terminal ac, su komutlari gir: rm -rf ~/Library/Preferences/Caches/com.apple.Spotlight rm -rf ~/Library/Preferences/Caches/com.apple.finder sudo mdutil -E / rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist rm ~/Library/Preferences/com.apple.sidebarlists.plist Restart. Sonra gel de n'oldu? yapacağım, kısmen de yaptım da. sportlight re-index ve finder pref sıfırlıyorsun değil mi burada? bir de gün içinde spotlight re-index yaparsan mail falan bulamıyorsun. birbirini takip eden komutlar mı, yoksa sadece şu kısmı iş görür mü rm -rf ~/Library/Preferences/Caches/com.apple.finder rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist rm ~/Library/Preferences/com.apple.sidebarlists.plist Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2018 Spotlight'u re-indexlemeden once cacheleri silmek gerek. Dedigin gibi, evet. Son komut bu arada her macOS'da gerekli degil, o dosya bazen hic yaratilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2018 GERGE said: Spotlight'u re-indexlemeden once cacheleri silmek gerek. Dedigin gibi, evet. Son komut bu arada her macOS'da gerekli degil, o dosya bazen hic yaratilmiyor. bu komutlar işe yaradı. şu an kendini kapatmıyor. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar