Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadınlarda Orospuluk Switch’i Doğuştan On Geliyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evrim her zaman iyiye işaret olmayabilir. Bende buna daha çok yozlaşma demekten yanayım.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
yannız 2 saatte 5. sayfaya vurmuş topic[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Mesaj tarihi:
Söylediğim gibi herşey görecedir. Kimisine ilerici gelen kimisine gerici gelir. O sebepten ben kendimi gerici olarak görmem ;)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Bil mukabele mirim, bu aralar sizinde ağzınızdan bal damlıyor. Yeni nesil bizi anlamıyor, biz günü gelir birbirimizin kafa gözünü de yararız ama aynı şekilde dostlar sofrasında birlikte oturmasını da biliriz :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Yazdiklarini okudum cevaplarada da soyle bir goz gezdirdim. Bazi yerlerde haklisin bazi yerlerde sacmalamisin.. (quotela ugrastirmayin)
"zaten de o bitmek tükenmek bilmeyen arayışımızın gayesi de bu değil mi?"
Bunu biryerde yazmisin.. Sonrada daha iyisini bulunca sevgili upgrade demissin. Kendi kendini haksiz cikarmisin.. Herkes kendi icin mukkemmel olani arar. E daha iyi birini bulduysan daha iyi anlasabilecek birini bulduysan tabiki upgrade ediceksin. Simdi diyiceksin oha gecmis vs vs.. Eger zaten bir kadin upgrade (yada erkek) bulmussa aramis demektir o da demektirki zaten o iliski hakkinda supheleri ve farkli dusunceleri var..
Evrim vs vs bisiyler demissiniz. Dogrudur dunya cok degisti. Artik seks ole kose bucakta konusulup ayiplanan birsey olmaktan cikti ve normal birsey oldu. Kadinlara ozgurluk verildi merildi vs ondan da olabilir cagimiz degisiyor ondan da olabilir ama umrundami? Kendi dusuncem benim kiz arkadasimin gecmisi yada gecmiste yasadiklari beni ilgilendirmez. Zaten bu zihniyettende kurtulmamiz lazim. Hepinizinde katilacagi gibi Turk erkeginin dusuncesi "ben cukerim sule yaparim ama evlenicegim kiz kiz olsun" Bu dusunceden bir kurtulabilsek. Ben acikcasi umursamam bir kizi evlenicek kadar cok seviyorsam ole olsa nolur olmasa nolur.. Eskilerden kurtulun artik. Zaman degisiyor insanlarda degisiyor. Bu mecburi bir degisim. Bazi yonlerini sevmeyebiliri bazi yonleride hosumuza gider iyi oldu deriz ama bu boyledir yapacak birsey yoktur. Degisiyoruz degismeyede devam edecegiz.
Sunu anlatayim bundan 2 sene daha yeni yurt disinda okumaya gittigimde yakin bir kiz arkadasimla muhabbet ederken bole bir gecelik seylerini soyledi. Ben orda nasi ho falan diye bakarken herkes normal karsiladi. Anlatmaya calistigim degisiyoruz bunu kabullenmek gerekir.
(not orasi yurt disi vs burasi turkiye gibi birsey yazmayin IQ'nuzun nekadar gelismis oldugunu gosterirsiniz.)
(not2 avrupalasalim amerikalasalim sule olalim bule olalimda demiyorum o farkli bir konu yanlis anlasilmasin)
(edit: yozlasmayi simdi gordum bu nasil yozlasma oluyor birde onu aciklarmisin? aslinda fazla degisen birsey yok sadece eskiden erkekler saman altindan yaparken simdi iki cinste samanin ustunde yapiyor (hoeh ne cumle kurdum be))
[signature][hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.

[Bu mesaj FiXxXeR tarafından 22 Nisan 2004 19:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
başlıktan hiiiç hoşlanmadım :([signature][hline] :hrr: YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! :hrr:
Mesaj tarihi:
yazıya bakıyorum , devamı niteliğindeki , açıklama getireciği iddia edilen yazılarla ilintiliyorum.
*başlık çok kaba
*üslup çok kaba ama değişken ve fragil
*alıntılarla süslenmiş ama örneklemeler tam oturmamış

bir düşünce : doğru budur diyor ama doğruyu , doğrunun göreceliliğini , kendisine göre doğruyu hiç tartışmıyor
muhafazakar bir yaklaşım var ama modern dili ve argümanlarını kullanıyor
başlık genellemesini toparlamak için taklalar atmış (pehh)
herkesi birden tatmin edemeyeceğinin bilincinde (aferim)
karşıt görüşleri aşağılayarak yazıyı yüceltmeyi okura bırakmış. böylede mütevazi bir üslup. (ehehe)
bazen anlatıcı bazen sohbet edici , okurla konuşur gibi bazen de ders verir bir üslupla aslında edebi denilebilecek bir dille yazılmış.
insan doğasından bahsederken egolar ve egoların uzantılarını hesaba katmak istenmiş . ancak bakılan yerin sığlığı ve varılmak istenen sonuç buna engel olmuş (fazla üzerinde durulmasına da engel olmuş).
bir dönemin etkisi hissediliyor daha önceden eski yazılarından (arama butonu) bildiğimiz bir dönem.
sanki gizli yahut aleni hakaret içeriyor ki , bu yönü özellikle tiksinç :) .
değişmeyen tek şey değişimin kendisidir .
kadınlar da doğuştan gelen haklarına kavuşmalı , erkek egemen boyunduruktan kurtulmalıdır .
özellikle eleştirilen manevi konulardaki ''eskiyi atma-yenisini bulma'' sendromuna bulunan alternatif ''eskiye devam etme'' şeklindedir ki ; 'zorlamı kardeşim' dedirtecek cinstendir (pek tabi bu bir alternatif midir? tartışılır).[signature][hline]Show No Mercy

[Bu mesaj armra tarafından 22 Nisan 2004 20:19 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj armra tarafından 22 Nisan 2004 20:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eh tamam kabul cheesy faktörler çok. bu da bi ambalajlama yöntemi. bi reklam stratejileri kitabı vardı "18 yaşından küçükler okuyamaz" diye. adı o yani. :) kapitalist özal tosuncukları yapar böle şeyler :P[signature][hline]ben olmuşum imza..
Mesaj tarihi:
Yazi hakkinda bir yorum yapamiyorum, fakat baslik degistirilmesi gereken turden..

ve degistiriyorum.

// Lol daha bir hos oldu. :) Gerci anlam degismedi, niye degistirdim onu da anlamadim tam..
[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm

[Bu mesaj sharky tarafından 22 Nisan 2004 20:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Açıkçası ben bu gidişattan memnun değilim.. Tüketim toplumu haline getirip kullanıp atıyoruz.. Haliyle insan ilişkilerine de yansıyor. Herkes bir bencillik bir sahip olma içgüdüsü ile karşıdakini düşünmeden değiştiriyor... Zamane gençleri 12 yaşında flörte başlayıp 14 yaşına kadar 20 adet sevgili değiştiriyorlar... Beni rahatsız eden de bu. Aşkların, duyguların, sevgilerin yerini tatmin gibi garip kavramlar alıyor ve yozlaşıyor.. Sevgiliye verilen bir gülün yerini plastik çiçekler ve plastik duygular alıyor. Benim kimse ile birlikte olamamamın sebeplerinden biri de biraz bu aslında...[signature][hline]Computer games don't affect kids; I mean if PAC-MAN affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Mesaj tarihi:
ohoo tamam abi ask hayatinda aradigini bulamayan gelmis threade baslamis kadinlara bok atmaya, mazeretler cikarmaya. simdi kadinlari hic orospuymus fahiseymis diye ayirmamak gerek, kadinlar bu konuda erkeklerden cok daha adil sonucta, nereden bakarsan bak.

erkekler olarak karsi cinste fiziksel guzellik gibi allahin takdirine kalmis, kadinin kendi iradesi disinda gerceklesen bir sey ariyoruz, kadin napsa etse sonucta elinde allah vergisi bedeni var erkekleri etkilemek icin. biz en azindan para kazanmak, sosyal statu elde etmek, kendimizi cesitli yonlerden gelistirmek gibi nispeten kendi irademize bagli faktorlerle tanimliyoruz kendimizi bu yarista. demek ki kadinlar gayet adil, tek yaptiklari su ki, erkeklerin kendi iradeleriyle kendi lehlerine degistirebilecekleri kriterler konusunda secici davraniyorlar. sen de kadin istiyorsan calisican abi, kolay mi. onlar herhalde tohumun iyisini alicaklar, sen pazara gittigin zaman orospuluk olmasin diye kotu domates mi aliyorsun. hala cikmis orospuymus switchmis kadinlara bok atiyoruz. asil orospu biziz. bence orospulugu kabullen ve git para kazan artik fedo sosyo-evrimsel tespitler yapacagina, bak ben de oyle yapiyorum ehueh.
Mesaj tarihi:
mantıklı , çağa uygun bir alternatif tartışmaya değer
extra prima örneklerle değil ama
bir alternatif sunmadan eleştirmek ... bilemiycem
neyse ben zaten köfte olmuşum gençler adam olsun :P
yoksa amerikan başlarının dediği gibi
gençler ''cinsel perhiz'' felan mı ?
(onlarda büyle şeyleri başkan filam söyleye biliyor)
(interestüng tabi)[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
konuyu teşkil eden yazı o kadar anlamsız ve salakça ki ne "Bull Shit" ne de "zuhhaha" şeklinde bir cevap bile istenilen etkiyi yaratamaz.

ayrıca hemcinslerimlerimin (sanırım başta fedaykin) kabul etmediği bilimsel bir gerçek vardır. biyolojik gelişme sürecinde kadınlar erkeklerden bir-birbuçuk kuşak öndedirler. bunun en belirgin örnekleri kıllardan arınmış olmak, beyin loblarının daha senkronize çalışması olarak kanıtlanmıştır. yani yaptığım(n)ız uzanamadığın ete mundar demek.

saçma bir topicte saçma bir yazı oldu ya, neyse.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
kadinlar killardan arinmi$ olsaydi epilasyon aletlerine gerek kalmazdi....

ayrica kıllı erkek = akıllı erkek :-P[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
Mesaj tarihi:
FiXxXeR'ım bir tanem, cümlenin tamamını okursan bitmek tükenmek bilmeyen arayışın upgrade işini kapsamadığını görürsün. Ne demişim Kadınla erkek arasında tabii ki çok güzel ilişkiler yaşanabilinir, zaten de o bitmek tükenmek bilmeyen arayışımızın gayesi de bu değil mi? Ancak bunun yaşanabilmesi için o switch'in kapatılması şarttır. Burada açık olmayabilecek tek şey bitmek tükenmek bilmeyen arayışımızdan ne kastettiğim olabilir ki onu da şu şekilde açıklıyabilirim. Ben şu an evli değilim zira evlenmeye deyecek birisi ile, bahsi geçen switch'i kapalı, diğer özellikleri hayellerime uyan ve benimde onun hayallerine uyduğum kişi ile henüz karşılaşmadım. O arayışım 27 yıldır süregeliyor (evet hayvanım, kundakta bile arıyordum :-P ) O sebepten bitmek tükenmek bilmeyen demişim yoksa ne olursa olsun hep daha iyisini ara değil. Zaten aşk denilen şey 2 bilemedin 3 yıl sürer. Daha sonra bağlılık, sadakat, sevgi, saygı ve mutluluk gelir. Şayet hayatım boyunca en iyisini arayacağım, sürekli aşık olacağım derseniz arabadan daha sık eş değiştirmeniz gerekir. Kısaca orada bahsi geçen bitmek tükenmek bilmeyen tabiri henüz bitmemiş anlamına gelir, bu gidişle de bitmesi biraz zor gözüküyor ya neyse.

İkinci parargrafın ile yazdıklarımdan ne yazıkki çok fazla bir şey anlamadığını sezinliyorum. Bak ne demişim ;Bence "flört fahişeliktir" diyen dallamalar ne kadar yanılıyorsa daha iyisini bulduğumun saniyesinde sevgilimi upgrade ederim diyenlerde yanılıyor. Önemli olan aradaki ince çizgiyi yakalayabilmek. Buradan bence çok açık ve net bir şekilde evleneceğim kızın eline erkek eli değmemiş olması gerekir tanımına karşı çıktığım belli oluyor kanaatindeyim.

Evet kimi yerlerde benimde anlatım eksikliklerim olabilir zira koca bir düşünce sistematiğini forumda üç beş satır yazı yazarak nereye kadar sağlıklı bir şekilde açıklayabilirim ki. Neyse bu konuyu biraz daha açmam gerekirse, tabii ki doğru kişiyi bulana kadar değişik insanlar ile olmak gerekir. Ancak bu doğru kişi 3-5 yılda bir değişmemelidir. Dahada beteri çeşitli bahaneler arkasına sığınılarak doğru kişi olmadığı biline biline başkaları ile olunmamalıdır. Doğru kişi seçiminde çıkarların yeri olmamalı.

Olay sadece karşı cins ile cinsel ilişkiye girme olayı değil. O sebepten saman altından yürütme işinin yüzeyden olması ile alakası yok. Olay tamamen yozlaşan kültür ile insan ilişkilerinin tamemn çıkarlara dayanması ve tek kullanımlık kağıt havlular gibi kullan at mantığı ile yaklaşılması. Bunun yansımaları hayatın her alanında görülebiliniyor, insan ilişkilerinden tutta Can Dündarın yazısındaki gibi eşyalarımızla olan ilişkilerimize, tuttuğumuz takımdan vatan sevgimize kadar.

Şu çok tartışılan başlık konusuna gelirsekte, benzer bir yazıyı yeşiller listesine atmıştım ama onun başlığı da üslubu da çok daha farklıydı. Ancak o yazıyı burada bir yerlerde kullandığımda arada kaynayıp gitmişti zira oradaki okuyan kişiler ile buradaki kişiler cidden çok farklı. Burada bazı şeyleri anlatmak istiyorsan cidden çattttt diye suratlarına vurman gerekiyor. Evet mühendisim ne yaapyım sadece hayallerim ile yaşıyamıyorum, biraz da gerçekçi olmam ve yerine göre davranmam gerekiyor. Şimdi buradan farklı farklı görüşleri savunduğum sonucuna varılmamalı zira benzer şeyleri farklı dillerde anlatıyorum. Bak şimdi bu yazı 5. sayfaya geldi, bir çok kişi okudu ve üstüne kafa patlattı. Kimisi kızdı, kimisi sevdi ama en azından okudu. birazdan diğer yazıyı yeni başlıkta foruma koyacağım bakalım onda sonuç ne olacak :-)

Birde unutmadan yazımın ortalarında bir yerde Bu noktadan sonra maç anlatmaya başlasamda bir çokları farketmez bile zira sadece başını ve sonunu okuyarak bidi bidi edecekler. Hatta başlık ile şu an gelmiş olduğum nokta arasındaki farkı göremeyeceklerinden ve kimilerine yaranma ateşi içinde sen kadınlara nasıl orospu dersin diye üstüme saldıracaklar. Bırakınız atlasın sazanlar. Zaten baştan sona okuyan kişiler yazdıklarımın esas olarak kadınlara yönelik değil, değişen toplumsal rollere ve ilişkilerde, modernleşme sürecine karşı olduğunu görecekler. Neyse ben hala okuma zahmetine katlananlara teşekkür edip yazıma devam edeyim. demiştim. Buradan da başlığın esas olarak içerik ile birebir örtüşmediğini, başlığın amacının farklı olduğunu anlıyabilirsiniz ki bence başarılı bir başlıktır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
  • Yeni Oluştur...