Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(Acil) Hastane/Bakımevi tavsiye


Frantic

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
65 yaşında erkek kronik kalp yetmezliği (%20 calışıyor kalbi) ve şeker hastalığı olan bir hastamız var. Kendisi aynı zamanda şizofreni hastası ve duruma göre hem doktorlara hem de yakınlarına saldırabiliyor. Hazirandan beri koşuyolu kalp hastanesinde yatıyorken saldırganlaşınca zorla çıktı oradan ve tekrar gidişlerde yatak yok diye almamaya başladılar. Ruh ve sinir hastanelerine gidiyoruz onlar da yatırmaları gerek ama yer yok diyip başka hastanelere psikiyatri servisi olan hastanelere gidin deyip bırakıyorlar. O hastaneler de kalbi var deyip yatırmıyorlar. Evde de 2 günden fazla dayanamıyor. Gunde 20-22 saat uyumadan 5 adımlık nefesle 10dk durmuyor bir yerde. Bunaldım sikildimdiyip 5dk yatakta 5dk sandalyede 5dk kanepede 5dk tekerlekli sandalye geçerek başında duran bizleri ve bakıcıları pert ediyor. 1 aydır ölmek istiyorum diye evi ve hastaneleri inletiyor. Hastaneler o yüzden almıyor artık bizi. Erenköy ve bakırköydeki ruh ve sinirde yatak yok diye yatırmıyor, kaldık öyle çaresiz.

Ailesinde veya yakınında doktor olan, benzer durumda olan hastası olmuş olan varsa ne olur bir tavsiye verin. Bu durumda gidebileceğimiz bakım evi veya hastaneler nelerdir? Şartları ve maliyetleri nedir? Bilgisi olanlar lütfen paylaşsın.

Yer istanbul anadolu yakası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakımevileri dışarıdan ne kadar güzel, konforlu gözüküyor olsa bile işin iç yüzü öyle olmuyor. Aile yakını gibi bakmıyor kimse. Ne kadar iddialı olurlarsa olsunlar, inanma.
Staj yaptığım yer Antalyanın en iyisiydi. Hasta altına yapıyor mesela, bakıcı temizliyor, giydiriyor. 2 dakika geçmeden tekrar yapıyordu altına. Bakıcı görmezden geliyordu bu sefer.

Ayrıca bakıcılar filan aşırı eğitimsiz biliçsiz oluyorlar. 2 tane bakıcıyı yaşlı hastalarla kimin ki büyük oynarken görmüştüm. Öyle gizli saklı yapmıyorlardı, canları sıkılmış öyle oyun bulmuşlar.

Çok çekmişsiniz belli ama orada kaderine terk etmek ne kadar doğru bilemiyorum. Maddi durumunuz var ise iyi çözüm bu işlerden anlayan özel bakıcı tutmak. Gerekirse 2-3 kişi tutmak. Hatta arada kontrole gelecek hemşire tutmak. Bakımevleri felaket. Ama çok çaresiz kaldıysanız Antalyadaki bakımevlerini öneririm. Tr ortalamasına göre en fazla bakımevinin olduğu yer antalyaymış, seçenek fazla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fırsat olmadı dönüp buraya mesaj yazmaya ama iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Derneklerden değil de bakanlığın yönlendirmesiyle kartalda bir hastaneye bağlı toplum sağlığı merkezi diye bir kuruluştan arandık. getirin bir bakalım ama sadece terapi sağlayabiliriz biz dediler. Pazartesi oraya götürmeye çalışacağız.

Bakım evine atıp kurtulma gibi bir planımız yok. Maalesef antalyaya götürmeye hiç gücümüz yetmez. Burada aileden 2 kişi + bakıcıyla doğrudan kontrol etmeye çalışıyoruz. Bakım evi istememizin sebebi hastane ve ölüm psikolojisinden belki arınır, düzgün beslenmeye başlayıp biraz da sosyalleşme imkanı belki. En önemlisi de yerinin yurdunun belli olması. Zaten toplamda üç kişi hayatını dahi yaşayamıyor bu durumdan ötürü. Tüm aile ise psikolojik olarak çökmüş durumda.

Hiç bakım evine yakınını yatırmış birileri var mı acaba, özelden veya burdan ulaşabilir mi bana bazı sorularım olacak?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...