Dungeon_Master Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Yakın bi zamanda discovery channelda çok ilginç bi belgesel izledim, bayaa da hoşuma gitti. Daa insanoğlu marsa ayak basmamışken nasa diğer galaksilere gitmenin planlarını yapıyor! Nasanın şu anki planı en yakın galaksi olan Alpha Centuriye ulaşmak. Yalnız karşılaştıkları küçük bi problem var. Alpha Centuri Güneş Sisteminden yaklaşık 4 ışık yılı uzaklıkta.. Belgeseli anlatan adam önce bu olayın şu an ki teknolojiyle imkansız olduunu çünkü şu anki uzay gemileriyle yeterli yakıt, insan için besin ve insan ömrü olsa bile bu yolculuun yüzyıllar boyunca süreceini zaten bu yolculuk için yeterli yakıt, besin ve insan ömrü olmadıını sööledi. Yanlız nasa şu anda uzay gemilerini deiştirmeye ve bu konuda radikal yöntemler denemeye başlamış. Belgesel de gösterdikleri uzay gemisi gerçekten de hayal gücünün sınırlarını zorlamakta. Uzayda gezinen devasa bi yelkenli düşünün. Gerçekten de bu uzay gemisinin ana bölmesi yapılan madde, dizayn olarak dier uzay gemilerine benzese de bu ana bölmenin kablolarla bağlandıı devasa paraşüt benzeri yelkenleri var! Çalışma yolu ise bu yelkenler çok hafif bi kumaştan yapılmış ve aliminyum benzeri bir maddeyle kaplanmış. Gemi, uzaya normal roketler gibi çıkıcak. Uzayda yelkenlerini açıcak. Bu devasa yelkene daa doorusu üzerlerindeki aliminyum benzeri kumaşa çarpan ışınlar (fotonlar) çok yavaş bi şekilde gemiyi ittirecek, hızlandırcak. Şu an aklınızda bu geminin çok yavaş gidecei var di mi? Hatta "ışınlar" gemiyi ne kadar itterebilir ki? die düşünüosunuzdur. Ama olay ööle diil. Bu "Yelkenli" önceleri gerçekten hiç ilerlemezken, günden güne, saatten saate hatta saniyeden saniyeye çok yavaş bi biçimde hızlancak ve diğer roketler gibi bir "limit" hızı olmadıı için inanılmaz hızlara ulaşıcak.. Geminin şu an "dayanabileceği" ve geminin gitmesi içi ayarladıkları hız ışık hızının 10da 1i.. Yani saniyede 30.000 km!! Bu hızla geminin Alpha Centuri'ye 40 yılda ulaşmasını bekliolar.. Yanlız gemi şu anda prototip halinde ve sadece dünyada denemiş. Teori de olabilecek gibi gözüküyor. Geriye kalan başlıca sorun insanları 40 yıllık yolculua nası dayanabilcekleri.. Onun için de sıvı hidrojenle anında soutmayı, böölece yaşlanmayı engellemeyi düşünüolar. Zaten maddeler ışık hızına yaklaştıkça zamanın onları etkilemesi deişir. Ama o da başka bi threadin konusu olsun.. Bayaa ilginç geldi bana, hatta izlediim de inanamıştım..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
driftintosin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 aslında bindircen o gemiye evsiz barksız bi kaç karı kocayı, onlar orda üricekler cocukları falan olcak galaksiye incekler ordada coalcaklar sonra teknolojileri ilerlicek dünyaya gelcekler , her tarafı yakıp yıkcaklar intikam almak için .. ama yelkenli fikri çok hoş yani nie da önce gelmedi ki kimsenin aklına.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 said: sirnaber, 10 Şubat 2005 17:01 tarihinde demiş ki: süper bir projeye benziyor hakkaten, bi ara tekrarı varsa ben de izlemek isterim. yalnız bişey sorucam, dalga geçmek için değil ama, bu gemi nası durcak? :) hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 çok güzel bir fikir bence, genelde saçmalık duyuyorduk ama bunu tuttum. ayrıca durma meselesi benim de kafama takılmadı değil:-) 40 yıl olayına gelince, hidrojenle dondurduktan sonra sirnaberin mantığıyla birazcık ilerleyecek olursak nasıl çözülecek bu adamlar der miyiz? bence deriz. hatta diyorum ben. denemeden etmeden öyle adamı sıvı hidrojene yatırdılar diyelim, ya çözdüklerinde uyanmazsa bu adam? sonra salamuraya yatırıp geri postalar uzaylılar artık.[signature][hline]beş hececiler H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 baya önce izlemiştim bunu ya 40 yıl okadar diil be. yani gelseler seni uzaya yollucaz hede galaksisine yelkenli ile gidicen ama 40 yıl sürücek ve birdaha dünyayı göremiceksin (uzaylılar geri yollamazsa "bunelan geri alın bunu!" diye.. yollarlarsada shippingi onlar ödemek zorunda ama) giderim yani[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 bu arada Alpha Centuri Dünya'ya en yakın yıldız bildiğim kadarıyla[signature][hline]http://free.hostdepartment.com/h/haberler/images/ataturk.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 ben giderdim valla ama umumi ihtiyaclarımı karsılayacak seylerın tam olması lasım mesela 40 yıl boyunca kadınsız adam kafayı yer o yüzden sevgilinle gitmen lasım ya karın ya da oraya bi playboy malikanesi kurmaları lasım. öyle olsa ben giderim[signature][hline]'' Allah erkeğe Güç Kadına Güzellik Vermiş.Ne varki Her Şeyi Yenen Güç Güzelliğe Yenilmiş.... BenCss ateş ederek yaptığım amblem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Bende izlemiştim şimdi okuyunca yine aklıma geldi nasıl duracak =) 40yıl hadi bi derece de durma olayını merak ettim hehe..[signature][hline]msn/mail|mail|icq Aha ben Isırırım,bırakmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 abi sizinde düşündüğünüz olaya bak. adamlar o kadar düşünmüşlerdir heralde hadi düşünmedilerb ne düşündüm yani. geminin ön tarafına roketler koyarlar nasıl ki uçakların arkadasında kalkmasını saglıyo onun gibi bu da durmasını sağlar ama tabi adamlar geldikleri an roketleri calıstırmazlar heralde belli bi mesefaden sonra calıstırırlar kı anca durdurur.[signature][hline]'' Allah erkeğe Güç Kadına Güzellik Vermiş.Ne varki Her Şeyi Yenen Güç Güzelliğe Yenilmiş.... BenCss ateş ederek yaptığım amblem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 1 de riskleri düşünelim adamların tekrar uyanmaması geminin durmaması ya da yolda bişeye çarpması vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 dediğim gibi zaten adamlar ona göre bişey düşünmüştür.zaten geldıklerı an acmazlar roketı dedım yani ona göre de bişeyler hesaplarlar.ha roket olmaz başka bişey yaparlar o da ayrı.ani bu sadece benim aklıma gelen ilk şey..[signature][hline]'' Allah erkeğe Güç Kadına Güzellik Vermiş.Ne varki Her Şeyi Yenen Güç Güzelliğe Yenilmiş.... BenCss ateş ederek yaptığım amblem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Alpha Centauri demek eheh ne güzel Sonra da Alien Crossfire mı yapıcaz? Aslında galaksiler arası yolculuk için ya wormhole teknolojisi geliştirmek lazım (Freespace oyunundaki gibi) ya da Teleportasyon cihazları yapmak lazım (Lost In Space filmindeki devasa gate'ler gibi). Işık hızıyla olacak birşey değil çünkü. Git gel git gel Alien filmindeki gibi... Nereye kadar?[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 freespace süperdi harbiden[signature][hline]http://free.hostdepartment.com/h/haberler/images/ataturk.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Bu hikaye , Sc nin Terran ırkının doğuşunu anlatıyo valla suçluları gemiye koycaksınız , yaşlanıcaklar 40 yıl sonra varıcaklar filan..[signature][hline]Strenght,Pride,Discipline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Sıvı hidrojen konusunda da bayaa bilgi verdi belgesel. Şu an dünyada da yeni ölmüş veya çaresiz hastalıklara yakalanmış kişiler sıvı hidrojenle donduruluyor. Zamanı gelince tekrar hayata geçirilmek üzere. Hatta bu dondurma işlemini de geliştiriolar. Bi labaratuarda memeliler üzerinde dondurma işlemleri yapan bi adamla da konuştular. Çinin oralardaki denizde yaşayan bi balığın içindeki(Ordaki pazarlarda satılıodu, yani çok zor bulunan bişi deil) bi madde canlıları çok derin uyku haline hatta neredeyse ölü hale sokuyor. Adam fareye bu maddeyi soluttu, fare bi süre soora bayıldı(ya da uyudu), sıvı hidrojen benzeri bi düzeneğin içinde 2 saat 0 derecede kaldı. Tüm belirtiler farenin neredeyse ölü hatta öldüünü gösteriodu ama fare 2 saat soora tekrar eski haline döndü. Belgeselde daa da ilginç şeyler vardı. Afrika'da bazı kabilelerde bu madde çoktan keşfedilmiş ve inanışlarına göre bazı mensupları "zombi" haline sokmak için kullanılıyormuş. (O kabile hakkında da görüntüler gösterdi) Labaratuarda bile o kabilenin yaptıı şekilde mükemmel uyutma ve diriltme işlemi yapamıolar. Hatta şu an insanlar üzerinde denenmemiş bile.. Xuahaha durma konusu aklıma hiç gelmemişti belgeseli izlerken. O kadar ilginç olaylar anlatıoduki belgesel dalıp gitmiştim. Harbi ya ben duymadım ya da gerçekten nası duracaklarını anlatmadılar. Herhalde hala nası durcaklarını bilmiolar.. @bonecrusher: Olm teleportasyon hangi yollarla oluo sanıosun? Işık hızından daa hızlı bi yol mu var? Wormholea nası güvenicen zaten?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 cidden süper bişi olurdu zaten uzaya gitmek ayrı birşey 40 yıl uzayda kalmak ayrı birşey oyle kadın flm da koymasınlar 40 yıl kafanın etini yer uzay gemisinde çıldırırsın o yüzden kadına kıza gerek ama okey döncek 4-5 kanka 24 saat internet bağlantısı bilimum spor olanakları ve kablolu tv de sağlarlarsa valal ben giderim :) ha bir de içerde alışweriş merkezi tarzı değişik restoranlar mağazalar vs olcak baya hayvani bir uzay gemisi olursa tabi mesela bir kasaba büyüklüğünde vs iyice bilim kurguya girdik ama cidden böyle birşey olsa süper olurdu ve ben kesin giderdim hiç düşünmeden sonra kim bilir belki bir gün yıldız savaşlarının geçtiği galaksiye varırız jedilarla oturup iki laflarız vs vs :)[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 çok güzel bir konu zevklen okudum.. bende şunu eklemek istiyorum.. merak ettimde.. yelkenler yırtılırsa yada tamamiyle harap olursa kim onaracak? yada yenisini hangi delikanlı götürecek??[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 zaten uyutmıycaksın adamları yaşıycakalr geminin içinde ama tabi 40 yıl fazla şunu tam ışık hızını yakalayıp 4 yıl yapsalar daha mantıklı olurdu :) tabi benim dediklerim olursa zaten uyumaya gerek yok kasaba gibi bir uzay gemisinin içinde de gayet yaşanır truman show tarzı :) bir ik ide club koy içeri tamam oh...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 yelkenle ılgılı bır program bende ızlemiştim ; enerjinin temel kaynagı gunesten sacılan partıkullerdi(solar winds).Bu enerjı sayesınde gercekten yuksek hızlara ulasıp sonra bu hızı sabıtleyıp uzun yolları tahmın edılen sureden daha aza ındırgemek ıcın projeler surduruluyodu.Durma meselesı ıse Newton'un en temel kanunu uygulanırsa bence sorun olmaz.Etkı-tepkı. Yanı uzay bır hava boslugu ve surtunme yok o zaman tek yapmanız gereken aksı yonde eksı ıvme ıle hızlanmaktır.Bence durmak sorun olabılecek en son şeydir.Asıl kafalardakı soru kendımıze en yakın sısteme bıle suan da ulaşma suresı hala 40 yıl cıvarında(nasa'nın projeleri). Cevız kabugundakı evren kıtabında guzel orneklemeler vardı solucan delıgıyle ılgılı bence uzay aracları ıle uzun seyahatlarden zıyade bu jumppoınt tarzı gecıs noktalarının keşfi ile yolculuk bır cıgır acabılır.Yanı bunun uzerınde durulması bence daha onemlı.Cunku obur turlu el yapımı bır uzay aracı 100.000 km/h hıza nasıl ve ne zaman ulaşır bu biraz merak konusu..[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 tamam işte ben de giderim diyorum bunları verseler gitmem demiyorum uzaya da giderim bir daha da donmeye de gerek yok hayatımızı yaşarız :)[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Yelkenleri kim onarcak bişi olursa?[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 akıllı robotlar, opportunity gibi.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 bişi olursa artık şansına küsecek içindeki amcamız.. kimseyi göndermezler onarmaya.. bu yolculuk vs.nin olduğunu göremeyeceğiz biz... hani dünya dönmeye devam ederse olacak kesinlikle ama bize yetişmez..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Durma işine niye kafanız takıldı anlamadım :) Aynı şekilde bi de arkaya paraşütvari şeyden koyarlar olur biter.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2005 durma olayı niye bu kadar sorun edildi ehehe :D[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Resimlerim||Amma eleştirilmişim sevilmiyorum galiba :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar