Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Development için Macbook Air alınır mı?

photographer

Öne çıkan mesajlar

Merhaba ahali,
yeni yetme bir developer olduğumdan henüz çoğunlukla web development yapıyorum. Bildiğim ve ilgi duyduğum ürünleri yazarsam herhande akıl vermek sizin için de daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.
Visual Studio kullanıyorum,
html css php vs biliyorum,
c# biliyorum,
Asp.net'e merakım var(hiç yazmadım ama merak ediyorum)
Xamarin ile Android ve ios için uygulama yazmayı düşünüyorum.

başlıktaki soru açık ne dersiniz?
4k bütçe var bir lira fazlası olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mac OS ve Macbook gayet guzel development ortami icin ama ozellikle VM falan calistiracaksan, Docker/Vagrant gibi seylerle isin olacaksa, ustune Visual Studio ya da intelliJ gibi memory consumption'i cok olan seyler kullanacaksan min 16 gig ram'i olan bi alet almak, SSD'den sasmamak en guzeli.

Su durumda bu ozellikleri saglayan herhangi bi ultrabook isini gorur ama o 4K TL ise mumkun degil ultrabook falan.
Sosyal ağlarda paylaş

front end development ile uğraştım bu yaz baya (rails, css3 vs), linux veya hackintosh kullandım genellikle. windows'un altında çalışan bir linux subsystemi var artık ama yine de çoğunlukla linux destrosu kullandım. yani console environment kullanacaksan artık 3 os'da da işini görebiliyorsun. illa macosx istiyorsan, hackintosh uyumlu birçok laptop var, al birini hem windows hem hackintosh kur takıl
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Mac OS ve Macbook gayet guzel development ortami icin ama ozellikle VM falan calistiracaksan, Docker/Vagrant gibi seylerle isin olacaksa, ustune Visual Studio ya da intelliJ gibi memory consumption'i cok olan seyler kullanacaksan min 16 gig ram'i olan bi alet almak, SSD'den sasmamak en guzeli.

Su durumda bu ozellikleri saglayan herhangi bi ultrabook isini gorur ama o 4K TL ise mumkun degil ultrabook falan.

mumkun ama air alma :)

15'' 2010-2011 late macbook isini gorur adamın:
x2 ssd (dvd'yi sokuceksin, caddy ile takıcaksın birini)
16gb ram

fiyatlar saçmalamadıysa 2500-3000TL arası baya temizini bulur.

bende var ordan biliyorum, ubuntu / bootcamp win 10 vs. her bisi yuklu.

tek eksisi köpek gibi fan sesi gelebilir :D

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...