Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 merhaba, daha önce localserver harici bir şey kullanmadım. şimdi bir host kiralayip, ip ile yayın yapıp bir kaç kullanıcı testi yapmak istiyorum. olabildiğince ucuz, yaklaşık 2-3 ay kullanabileceğim (uzun da olur aslında) bir hosting önerebilir misiniz? bir kaç bir şey buldum da emin olamıyorum neyle karşılaşacağıma, boşa para vermeyim dedim. aslında hosting den ziyade bildiğin node.js yükleyip ip ve port ayarladıktan sonra çalıştıracak mıyım şu an ki makinemde olduğu gibi? -kullandığım şeyler: express, sqlite, node.js ve node modülleri işte. (nginx yahut apache lazım değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drlanbn Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Host olarak Güzel Hosting kullaniyorum ben suana kadar hic bir sıkıntı yasamadım. Canli destegi cok hizli. soyle refli link birakiyorum https://www.guzel.net.tr/aff.php?aff=745 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 digitalocean Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 AWS kullansana. DB kullanma, $1'ın altında kalacağı için hiç para ödemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 kendim kurcam edicem diyosan vultr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2017 start pack beles.custom domain baglanabiliyodu.son durum ne bilmiyorum. https://www.openshift.com/ 50 dolar digital ocean kuponu. 5 dolardan 10 ay beles sunucu. amazon aws ustunden de kredi veriyo ama kredi kartini vermeden baslatmiyo.o yuzden bunun ucu kacabilir.tavsiye etmiyorum.iyice arastir aws hadisesine dalmadan once. https://education.github.com/pack microsoft dev essentials da 300 dolar azure kuponu var.bunda kredi karti hadisesi var mi bilmiyorum.ucunu bucagini aws gibi iyi durtmeden dalmamak lazim. https://www.visualstudio.com/dev-essentials/ kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 cloudbunny den aldım şimdi yalnız ne putty ne ssh den bir şey anlamadım dsfsg. ip, root şifresi, server adı filan var ne yapmam lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 riglous said: AWS kullansana. DB kullanma, $1'ın altında kalacağı için hiç para ödemezsin. niye 1 dolarin altinda kalacak? 30 dolar aylik surekli acik tutarsan micro instance'i ayrica ucuz bir sey mi ariyorsun yoksa bedava mi? bedava ise AWS ac 12 ay free tier ssh anlamadan nasil yoneteceksin :D ssh tutorial izle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 ip ye girince şunu alıyorum. Welcome to TurnKey! You need to initialize this system first before you can use it. To do that you'll need to log into the root account. The turnkey-init initialization program will start automatically: hiç bir şey olmuyor gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 FrontEnd Angular 4 kas bence. Angular CLI çakarsın bir de yanına oh mis. Backend'e node.js(veya dotnet core tavsiye ederim) ile devam. Şimdi beginner linux bilgisi olduğunu varsayarak söylüyorum; birkaç günün server config ve deploy ettiğin uygulamayı ayağa kaldırmaya uğraşmanla geçecek. Bu işler için hazır docker containerları var , imaj dosyası gibi düşün. Anahtar teslim linux imajı kuruyorsun servera. Ardından 3-5 çükibik ayarla herşey hazır hale geliyor. https://hub.docker.com/_/ubuntu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2017 yok hacı saolasın front end web kasacağım son şey. şimdi puttyden ya da ipden de birden bağlanabildi makine. tabi nasil dosya aktarıcam henüz fikrim yok. dedicated server gibi kolay olur sandım ben bunu dsjkhgsd şurdan bana yardımcı olabilecek birisi var mı? https://i.hizliresim.com/OLggN4.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2017 filezilla tarzı bir şey buldum onla root a aktarıp packageleri yükledikten sonra çalıştı sonunda. fakat bunun node versiyonu baya geri kalmış, değiştiremiyorum da hiç bir şekilde onu nasıl yapabiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2017 https://www.google.ch/search?source=hp&q=how+to+update+node+on+linux&oq=how+to+update+node+on+linux&gs_l=psy-ab.3..0j0i22i30k1l3.679.679.0.1076.1.1.0.0.0.0.74.74.1.1.0....0...1.2.64.psy-ab..0.1.74.IgV-mgmaEZ0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2017 write koruması var heralde değişmiyor, neyse sonra bakıcam ona. başka bir problem : ben bu bilgisayardan servera bağlanıyorum browserdan. node vs çalıştırıyorum. ulan bunu kapatınca server da kapanıyor dskfjhsdg. saçma değil mi yoksa nedir bunun olayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2017 https://stackoverflow.com/questions/5818202/how-to-run-node-js-app-forever-when-console-is-closed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2017 reyou said: https://stackoverflow.com/questions/5818202/how-to-run-node-js-app-forever-when-console-is-closed screen to launch into a new screen. Finally, type ctrlad to detach the screen session without killing the process. More info here. şu olay çalıştı harbiden saolasın dsfsdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 pm2 akar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 pm2 cok sexi biseymis. iis for node.js gibi bisi olmus sanirsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 hayir iis ile hic alakasi yok, mikrosoftcular bilmez 200x'lere donun lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2017 lel hic alakasi yok derken? IIS de process manager ayni zamanda moduler yapisi sayesinde. su asagidakilerin bi cogunu IIS ile de yapabiliyosun. pm2 docs; Behavior configuration Source map support Container Integration Watch & Reload Log management Monitoring Module System Max memory reload Cluster Mode Hot reload Development workflow Startup Scripts Deployment workflow PaaS Compatible Keymetrics monitoring API ne kolay iskembeden sallamak haha :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2017 pm2 generic process manager iste ama evet webe yonelik configle birlikte yakınsıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2017 abi zaten core'da process manager olup onun etrafina web manager wrap'lersin mantik olarak. her ne kadar node kullansam da bir sonraki projemi firebase uzerinden yapicam, bakalim pay-as-you go kicimizi isirmaz insallah. ama server scalability, security, logging, auth gibi detaylarla ugrasmamak da, shut up and take my money dedirtiyor asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 firebase kullanma sakin, nosqli sisirdiler de sisirdiler, cok guzel bisey ama sadece belirli seyler icin guzel. mesela benim mesajlasma uygulamam icin mukemmel, fakat azcik relationlar girerse isin icine hayattan sogutuyor, ustune bi server daha yaziyorsun aggregation ve filtreleme icin. marketplace uygulamamda da boyle yapmak zorunda kaldim. dashboardu da BERBAT, 10 obje varken tamam ama 2000 olunca kullanilmaz oluyor tikliyorsun acilmiyor, search zaten yok. sirf random 2000 kayit ekleyip kullanmayi denesen zaten aglar birakirsin. functions'i cok guzel yaptilar bi ondan once iyice iskenceydi thumbnailize bile etmek, gene bir server daha. nosql pismanliktir, resmen issizlikten yayildi bu kadar. muhtemelen table falan yaratmama yuzunden sevildi zaten ORM kullanman lazim kac yilindayiz sql yazilir mi? optimize edecegin son seylerden biri cok spesifik querylerin yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 agzindan bal damliyor. nosql tuzagina dusmeyin arkadaslar, huzur postgresql'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2017 silver bullet yok malesef her senaryoya uygun. dashboardaki yavaslik UI sorunu aslinda platformun kendi sorunu degil. https://stackoverflow.com/questions/16239819/performance-of-firebase-with-large-data-sets keza sql > documentDB diye veya tam tersi diyede bisey yok. zaten oldum olasi nosql denmesine gicigim, microsoft en iyisini yapti DocumentDB dedi adam gibi olmasi gereken isim neyse... ACID complient olmasi ile olmamasi arasindaki karar size kalmis bisey. acikcasi ben banka uygulamasi yapmadiktan sonra cok da sallamam. ve ya milyonlarca kisi ayni anda yuklenicek de, o zaman consistency son dusunecegin sey olur paralari sayarken :) zaten nosql unde cozumleri var ona karsi. orada documentleri saklamayi bilmeyen, mal gibi tum user objesini tek document'a gomen gabeller dusunsun : mesela ecommerce app yapiyorsonuz musteri transactionlarini 3-5 tabloda sql da tutarken, tum loglari, inventory yi, categorileri falan mis gibi mongoya atarim, onu da Solr a bagladim mi al sana mis gibi hybrid sistem. tum search engine, categorizasyon onune serilmis. bunu 23234214 farkli kombinasyonla yapabilirsin. sql i cikar oyuna mysql sok, mongo ciksin couchbase girsin. enterprise basinda olsam bunlarla lego gibi oynarim ama, tek basina indie developer icin firebase gibi servisler cidden guzel bir abstraction sagliyor. ne demis adam; so said: DENORMALIZE, DENORMALIZE, DENORMALIZE cok guzel bir benzetme var bunla ilgili, araba galerisindeki arabalari (document) park yerlerine (mongodb) koyup cikarmak mi yoksa, her seferinde arabanin motorunu, $asesini (table) sokup ayri dolaplarda saklayip, sonra ihtiyacin oldugu zaman bunlari tekrar toplayip birlestirmek mi? (sql) her iki durumunda kendine gore avantajlari var, ama tek bir cozum yok. araba galericisysen ilkini yaparsin, araba ureticisiysen ikincisi. her ikisini yapiyosan ikisini kullan kardesim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar