Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Next Phase - Body Transformation

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam Beyler,

5 ayda 20 kg civarı verdim. İyi hissediyorum.

Eskisi kadar sıkı asılmıyordum diyete filan verdikten sonra, koruyorum kiloyu. Eylül ayında kendime 40-45 günlük bir challenge koyuyorum.

Hedef vücudu şekillendirmek ve mümkünse 4 pack görmek (6 pack çok iddialı olur diyorum).

Bunun için haftada 3 gün boks idmanı + 2 gün home workout planlıyorum.
Üstüne diyetimi katı bir şekle getirip, daha farklı şekilde uygulayacağım.kafamda diyetle ilgili 1-2 düşünce var ama tamamen deneme yanılma ile doğruyu bulucam.

Diyet listesi olarak da hedef şu:

Boks idmanı günleri:

Sabah : 5 kaşık yulaf+süt, 1 tam yumurta 2 tane yumurta beyazı (haşlanmıs)

Öğlen: Beyaz etli salata+ayran+ 1 adet elma

Öğleden sonra ara öğün olarak 1 muz veya armut

Spor öncesi (saat 17.00-17.30 arası yenecek) akşam yemeği (idman saatim 19.30, 1-1,5 saat sürüyo): 5 kaşık esmer bulgur+ haşlanmış hindi göğsü ya da ton balığı+ yoğurt veya kepek ekmeğine light bir sandviç (hindi fümeli ya da peynirli domatesli vs gibi)

Boks idmanı olmayan günler:

Sabah 1 tam yumurta 2 tane yumurta beyazı (haşlanmıs) + biraz tulum peyniri (2xkibrit kutusu kadar :P)+ yarım avuç ceviz

Öğlen: Izgara et,köfte ya da gene etli salata

Öğleden sonra meyve

Akşam yemeğinde: çorba+ haşlanmış beyaz et veya balık + salatalık domates vs.

Şimdi diyet listesine bir öneriniz var mı?

2. olarak haftada 2 gün evde ne tip idmanlar yapılabilir? Benim uygulamak istediğim 2 program var aslında, bunları 2 gün 2 gün yapsam kral olur diye düşünüyorum. Buyrun link:

Boxer Prime

Power Cardio
Mesaj tarihi:
Gunluk kalori kullanımın ve gun ici yediklerini hesaplamadım ama gece ogunu (aksam yemeginden sonraki ogun 21.30-22.00 gibi) koymak iyi olabilir. 1 bardak süt/ayran ve ya 200 gr yogurt/meyveli yogurt gibi bir sey.
Mesaj tarihi:
bende askerde 5,5 ayda 30 kilo verip güncel halime gelmiştim 4 sene önce. sonrasında spor falan yapıp şekil şemal düzeltiriz diyodum ama iş güç fırsat olmadı bir türlü. şimdi 6 aylığına arabistandayım ve otelin spor salonu var. nasıl başlamak lazım bu işe? kollar bacaklar resmen kürdan gibi kaldı hızlı kilo verdikten sonra. sarkma vs yok vucutta ama hamur gibiyim hala :D
Mesaj tarihi:
Ayrıca kolay degil ve protein ihtiyacını tamamlamaya calısıyorsun o yuzden bol protein tuketmen normal ama 3-4 haftada bir aksam ogunlerini sebzeye(proteini daha yuksek sebzeler olabilir) cevirmen de faydalı olabilir.
Mesaj tarihi:
µh said:

bu beslenmeyle(idman gunlerinde) 3 gun boks + 2 gun homeworkoutu cikaramayacagina bahse girerim ben valla. boks hayvan gibi yoruyor, antremandan dondukten sonra fukara sumugu gibi kanepeye yapisiyordum ben. kalorini iyice hesaplayip onun ustunden diyet uygula.

Ben de onu düşündüğümden dolayı idman günleri karbonhidratı arttırıyorum farkındaysan.Kesmezse ek bişeyler koyarım.
Mesaj tarihi:
Jaegerjaquez said:

sütü salla sütten elde edilen şeyler tüketin özellikle kefir
kuruyemiş idmandan önce ve hemen sorna hariç istediğin azman yiyebilirsin
homeworkout da yapıştır işte

Abi sütten elde edilen şeyleri çok seviyorum zaten.İdman sonrası kefir ya da yoğurt takılabilirim...

BU öğlen ya da akşam öğünlerinde lor peyniri kavurması (biber ve soğanı kavurup lor atıyorum içine) da yiyebilirim mesela, genelde yaptığım bir şeydi.
Mesaj tarihi:
Jaegerjaquez said:

idman sonrası yogurt yefir falan tüketme adam gibi etli öğününü ye kefiri yatmadan yemeğin üstüne içersin sindirimi boostlamak + kaliteli uyku için

Abi, boks idmanından 21.30'da eve geliyorum.12 civarı yatıyorum zaten.

Yatmaya ramak kala öğünü yemek istemiyorum.Ondan dolayı akşam yemeğini idman öncesi 17.00-17.30 arasında yemeyi planladım.
  • Yeni Oluştur...