Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Limited Şirket Lisans ve Güvenlik


drlanbn

Öne çıkan mesajlar

Belki yardimci olabilecek birini bulurum diye açıyorum konuyu.
Amcamla babam limited şirket açtı.
Danışmanlık Proje Elektrik Elektronik İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. Şeklinde geciyor.

Bu şirketin bilgisayar internet ve yazılım kısmıyla ben ilgileniyorum.

Sorum şu:
Kullanilan yazilimlarin lisanli olmasi zorunlu mu? Windows, office ve autocad kullanilacak ama biraz arastirinca çok uçuk fiyatlar gördüm. Nasil bir yol izlenmeli.

Bir de bilgisayarların guvenligi icin ek olarak yapmam gereken bir sey var mi?

Bu sorular cok sacma gelmis olabilir ama bilgisayar muhendisligi okuyorum diye bu kismi bana kitlediler. Ben de yanlis bir sey yapmak istemiyorum. Simdiden herkese tesekkur ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orjinal olmalı tabi basılana kadar.

ama basılırsanız anlaşmaya gidiyorlar orjinalini aldırıyorlar bir de avukat fln ücretini ödüyorsunuz halloluyor. zaten amaç orjinal ürün satmak olduğundan çok mantıksız değil.

tabi bu her zaman olacak diye bir kaide yok cezanın kaçma durumu da olabilir ama bizim sektörde (inşaat, mimarlık vs.) hep böyle oldu. ben hiç daha basılıp bu şekilde çözmeyen duymadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal olarak zorunlu. Bu sebepten ufak bir cok firma baska isletim sistemleri kullaniyor bir ara ubuntu falandi sanirim.
Yasal olmayarak kullandabilirin yakalanirsan cezasi o fazla dediginden cok daha fazla olur.
Türkiyede bir cok sirket yasal olarak kullanmiyor orasi da ayri bir gerceklik tabii
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Korsan kullanılması konusuna ben kurulma aşamasındaki şirketler için sakınca görmüyorum.Keza ot bok bi sürü masrafın yanında 100000+ yazılım maliyeti çıkıyor.Memlekette kimse bu kadar parayı hık diyip kazanmıyo ne yazık ki.

Şirketi kurup ilelebet korsan yazılım kullanmak bence ahlaksızlık.Yediğin kaba işemek ... Beli doğrultunca seve seve alıyosun o yazılımları.Yada sen beli doğrultmadan biri seni şikayet ediyo gene alıyosun.

Şu an piyasada bildiğim bi tekla uzaktan lisans kontrolü yapıp bsayı gönderiyo şirkete.Bu sebeple ne proje ofisleri biliyorum internet bağlantıları yok.Böyle rezillikler yaşamanın manası yok tabi.

Memleketin adı sanı bilindik mimarlık bürosu, paraya para demiyolar egzantirik tasarımlı ucubik parametrik mimari işleri var falan.Bütün yazılımları korsan kullanıyolar.Köklü bir şirket bide bunu yapan.

Öte yandan 2 bilgisayarında tekla yakalandığı için 100000 lira ceza alan şirkette gördüm.2 katlı ofisin ilk katını basmışlar.2. katını görmemişler.Orada da 6 bilgisayar da var diyodu arkadaş.Polis apartmanda 2. katı farketmemiş.Farketse şirketin sahibi büyük ihtimalle ofisin anahtarını polislere teslim edip donuyla çıkardı ofiste.

Lisanslama sürecini ben 4 sene önce hallettim.O noktaya kadar korsan kullandık.Kontrol mekanizması bugün ki gibi sıkı değildi tabi.O dönemde yüklü bir mebla yazılım gideri oldu.O zamandan beri şirkette winrar bile kurdurmuyorum.

Autocad konusuna gelince, sürekli teknisyen çizim yapacaksa gece gündüz, alternatiflerine bakmamak lazım.Öyle bi deneme sürecinden geçtik çünkü.Gstarcad kullandı arkadaşlar bi süre.Sürekli çizim yapan adamın harci değil o tip programlar.Ama ufak tefek revizyon yapacak projeyi sadece gözden geçirecek adam için kullanılabilir.Öyle ota boka hata verip çöken bi programda değil.Sürekli teknisyen kafasında kullanmayada uygun değil ama gördüğüm kadarıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...