Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

newegg.com

aKuMa

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
1 tane ekran kartı aldım. 1 haftada sorunsuz sekilde hic bir islem yapmadan kapıma kadar geldi.

tek kargo da 1 den fazla aynı urunden siparisi vermeyin. Gumruk vergisini odemis olsanız bile ticariye sokup problem cıkartabiliyorlar.

not: kargo parası 90tl civarı
Sosyal ağlarda paylaş

1500 ne euro mu dolar mı tl mi

işkembeden salladıgımı nerden cıkartıyorsun ?
bu alısverisimden once 4 tane anakartım gumruge takıldı. Sabiha gokcen e gidip gümrük memuruna yalvar yakar etgb odeyerek gecirmek zorunda kaldım. (newegg den aldım parayı geri)

ayrıca btc whatsapp grubunda baskası 2 ekran kartı tek kargoda 1500 tl ticaret vergisi istediklerini soyledi.
Sosyal ağlarda paylaş

burda yazdıklarım benim tecrubem ve size tavsiyelerimdir , dinleyip dinlememeniz tamamen sizin insiyatifinizdedir.

Ben surekli yurt dısından alısveris yapan veya bu işlerden kar saglamaya calısan biri degilim. Basıma gelen olaylara gore sadece tavsiye verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrük memurları ile en çok muhattap olan benim.
Gideceksin müdürne, diyeceksin ki ben ticari kişi değilim. Ben şahıs için aldım, ahanda faturası şahsıma kesilmiştir.
Şahsi kullanımım için alacağım ahanda kanun burda. Memura da göstreceksin, ödeyeceğin bişey varsa ödeyip alacaksın zaten.
GÜMRÜĞE TAKILMA mevzuunu çok yanlış yorumluyorsunuz Türkiye'de. GÜmrüğe takılan ürünü zaten alamazsınız tillahı gelse. Olay sadece antrepo parası, çorba parası, azıcık daha vergi vs.
O memur dediğin adam gidip googledan arama yapıp kafasına göre fiyatı belirleyip(özellikle ptt ile gelmişse) kağıdı kendi doldurup öyle gönderiyor vezneye seni. Yani çinli gidip anakarta 50 dolar yazıp gönderebildiği için "piyasayı" baz alıp fiyatlandırıyor çoğu zaman.
1500 euro bu arada ticari limit.
Yukarıda söylediklerimi yaparsanız sorun yaşamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

su an newegg

Thank you for visiting Newegg.com. We are truly sorry for any inconvenience but we are currently experiencing problems on our server. Please try again at a later time.

mng baya kotu ya, gittigidiyordan bisiler almistim:

butun gun evde oturup calisan adamim + giriste kulubede apartman gorevlisi var.

eve gelip beni bulamadiklarindan, kagit birakmadan urunu saticiya iade etmisler akjsdhaksdh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...