Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Longboard, Kaykay vs.


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Var mı aramızda kayanlar sdf?

Ben en son 20 sene önce evin önünde dandik bir cruiser'la kayıyordum; geçen gün kardeşim şurada paten deneyelim diye SPX'e sokunca oradaki longboard'lara bindim ve tekrar gaza gelip bir tane 37" cruiser aldım.

Bayağı acemiyim gerçi ama geceleri avm otoparklarında ve boş yollarda falan kayıyorum. Dün hatta ufak çaplı bir downhill yaptım daha açılmamış bir otobanda. İnanılmaz keyifli bir uğraş.

En büyük derdim çok hızlandığımda (çok dediğim de 20km/s falandır max. dsf) geriliyorum ve dengemi kaybeder gibi oluyorum heyecanlanıp. Bir de o hızlarda slide falan yaparak durmak gerektiğinden ve ben yapamadığımdan, kaykay makul ölçülerde yavaşlayana kadar devam ediyorum sdlfşksdg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hizi yavas yavas arttircan abi. Acemiyken kontrolsüz hizlanirsan panik yaparsin. Yavas yavas aliscan.

Ben de ozeniom arada, zamaninda cok paten kaykay yaptim. Bi daha yapayim diyorum da bu yastan sonra gotu kolu kirarsak eskisi gibi iyilesmez artik.
Bi de karta kactik artik kaykay igreti durur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ömrümün bir kaç senesini günde 15 saat kayarak geçirdim. ben kayarken longboard çükboard fln yoktu skatepark bile yoktu sadece kaykay vardı.

soruları alayım.

hızlanınca ayağımı yere sürterek fren yapıyodum ben.longboardda çok çok hızlanmadığın sürece uygulayabilirsin. bunun içinde tabii pratik lazım. alışınca zaten ayda 1 ayakkabı eritiyosun. long board hiç sürmedim. belli bir hızdan sonra dengeni kaybetmen kesin. ben onu şu şekilde tecrube etmiştim zamanında, hız yapacaksan acemiyken kesinlikle gaza gelmemeye çalış:

https://www.youtube.com/watch?v=vvtLbI1kz00

evet yukarıdaki videodaki kişi benim. kaykaya başladıktan 1 hafta sonra. üzerinde durmayı yeni öğrenmiştim asd.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun longboardla on kaldirarak gitmeyi ogrendim. Tabii 3 saniye falan gidebildim oyle. Simdiye dek iki kez dustum; bir kere de otoparkta drift yapan barzodan korkup ayagimdan boardi kacirdim, gidip duran mercedese carpti alet sjfk.

Hep asfaltta kaydigimdan titresim cok artiyor hizlaninca, bir de memlekette malum asfaltlar ve buna bagli olarak surtunme katsayisi bayagi degisiyor. O degisim de bir anda sarsiyor, hazirliksiz yakalaninca kapaklanir insan direk.

Bu arada solak olup denge ayagi yine sol olunca goofy mi oluyoruz yoksa regular mi? Her iki sekilde de gitmeyi ogrenmeye kasiyorum ama inanilmaz ters geliyor sag ayagimi onume alinca.

Aiko +rep bu arada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sağ ayak yerde olunca regular oluyosun işte. önce ne şekil sürüyosan onu geliştirmeye bak. daha sonra goofy veya regular a geçmeyi denersin. sıfırdan başlamış gibi oluyosun. ben hiç kasmamıştım.

benim o videom kaykayın üstünde durmayı öğrendikten hemen sonra idi. acemilik + mallık vardı yani. bi daha o kadar hız yapmadım zaten ama çok daha kötü şekilde düştüm birçok kere. bi süre sonra düşmeyi öğreniyosun haz almaya başlıyosun asd.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 yaşındayım ben, 8-10 yaşlarında falan 1-2 sene öyle yalandan sürdüydüm ama hep içimde ukteydi kaymak. Günde 6-7 saat SSX ve Tony Hawk Pro Skater oynuyordum eskiden.

Aleti arabanın bagajına koydum, kayılacak gibi bir yer görünce çıkartıp kayıyorum. Şu carving olayını tam olarak çözüp biraz daha hakimiyetimi arttırınca şehir içinde de takılırım.

Benim yaştan ziyade boyum 1.91, longboard olayı o yüzden cuk oturdu. Eşek kadar cruiser longboard bana normal kicktail cruiser'lar gibi geliyor neredeyse sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi 30 yasinda napiyorsun?
allah korusun bi yerin kirilcak, dogru duzgun kaynamayacak sonra.
ugras dur.


Abi o dediğin anca 50'den sonra falan olur. O kadar korkuyla yaşamanın gereği yok. Ben yerden kalem alırken bile sakatlanıyorum bir de, kaykaydan düşüp sakatlanayım daha iyi sdf, ortamlarda anlatırım en azından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...