Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leica kamera seçimi


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Leica'nın bir kaç modeline takıldım ve Türkiye forumlarında çok bahsi geçen bir marka değil herhalde.

canon mark ve pentax gibi makineleri uzun süre boyunca kullandım. bunlarıda sattım ikinci elde olsa leica makine bakmaya başladım üzerine para ekleyip.

genel olarak sokak fotoğrafı ve insan fotoğrafı çekerim. lens ve makineyi birlikte veren bir sahibinden abimiz var. linki şöyle vereyim.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-leica-m-8-siyah-dijital-govde-346447325/detay

henüz konuşmaya başladık ama buna para vereceğine git kardeş leica'nın şu modelini al dediğiniz hangi modelleri var acaba ?

özellikle leica konusunda deneyimi olanlarda paylaşırlarsa süper olur.

danke.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Leica alıyorsan teknik detaylara çok takılmayacaksın.

M8 eski model ben son çıkan M10'u çok beğendim fakat, çok içsel bir tatmin Leica kullanmak.

M8 crop sensör bence değmez ya, M9'un bir takım kromatik sapma problemleri var mor renk belirgindi ama çok kaale alıncak bir hata olmayabilir.

Genel olarak birbirine yakın bodyler devrim yapmıyor hiçbir modelinde Leica.

Zenginler kulübü şeysi işte kendini daha hissetiricekse al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

m6 kullandım kısa süre, arkadaşımda vardı. ANALOG tabisi..
gayet güzel makina, hakkını veriyor. f/p ürünü değil tabi, ama hakkını veriyor. bi kere markası body'si olsun, taşıma rahatlığı olsun. sonuçta Leica..

yalnız alacaksan beyaz renklisini alsan görsel açıdan daha iyi sanki ya.. Bir de Leicadaki en büyük sıkıntı, lens sıkıntısı.. çok pahalı arkadaş. Dijital olarak Leica tercih sebebi midir emin değilim. Bu arada reviewlerde m9/ m8 farkı baya fazla idi. İstersen al kullan, beğenmezsen aynı fiyata koyarsın geri sahibinden'e
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

m6 ve m3 hala gider ya analog olarak rangefinder tecrübesi biraz yaşamak isteyen için, digitale geçtiği zaman espirisini yitirdi leica, şuan prestij ve kullancıyı çok acaip bir alet kullanıyor hissinden başka birşey pek katmıyor.

Ama zamanında baya leicalar ile haşır neşir olan bir abimiz, olm anlayamazsınız biraz kullanınca leica farkı ortaya çıkıyor demişti. O makineyi aldığın zaman hangisini aldığının pek önemi olmuyor.

ama crop sensörlü alma tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız lens konusunu okuyunca farkettim hakikaten lens sıkıntısı var, özellikle türkiye'de mi böyle bilmiyorum.

yani leica'dan devam edemezsek eğer konuya, taşınabilirliği açısındanda rahat ettirecek şekilde makine bakmaya kalksam hangilerini önerirsiniz ?

işte dediğim gibi gece gündüz sokak ve insan çekimi açısından rahat ettirecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fujifilm x100? serisinden bir makine al abi.

35mm fixed ama zaten dediğin tür fotoğrafçılık için yeterli.

x-t2 filanda bakabilirsin lens değişirim sürekli diyorsan ama x100 serisi taşınabilirlik açısından rahat.

Biraz daha rahat olsun cebimde geziyim diyorsan Ricoh GR alıcaksın, ben 2 senedir kullanıyorum canavar alet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Leica almak istiyorum ama baska bisey alsam daha mi iyi ederim kafasiyla leica alinmaz. Çat vurusun masaya alirsin leica'ni.

Bizzat kullanmadim fakat vaktinde agzimi akitarak cok incelemisligim var. m8 iyidir ama asil efsane dijital m9. 8'in nesi eksik emin degilim. 10 ciktiginds birakmistim galiba ilgilenmeyi. Film/dijital meselesi butce/fayda degil tercih zevk meselesi. Leica hatta tamamen bu olaydan ibaret. Film icin m6 gider.

Aklinda amalar fakatlar varsa bence once daha uygun bir rangefinder makine ile voigtlander lenslere bak. Dslra benzemez rangefinder.

Yok ufak kaliteli makine istiyorum ama sacma param oldugu icin leica alayim bare diyosan bence yine otur bir dusun :D
Full frame iyi aynasiz makineler cikti. Aletten estetik tatmin de almak istiyosundur (omzuna astiginds eline aldigindaki estetik keyifden bahsediyorum; bunu da bir yere kadar saglayabilcek dijital aynasiz makineler var sayilir)
Sahsen omdem5 kullaniyorum. Full frame bile degil ama bana yetiyor hem elimde tutmak hem sonuc almak acisindan tatmin oluyorum eh bi de fazlasina param yok ehe

Rangefinder kullanmayi gectim prime lens aliskanlugun var mi mesela? Boyle yukaridan bakiyomusum gibi oldu bu sorular ama dusunmekte fayda var. kusura bakma yani

Bu kadar para dokmeye deger mi diyen arkadaslara da paran varsa deger abi diyorum. Audiofillerin yasadigi kafaya benziyor cunku leica kasa ve lens kullanmak. Anlamamak dogal bir yerde.

Aldiktan sonra laps diye satabilir misin emin degilim ama altin gibidir bu makineler. Paran bosta kalmaz, ilerde aynen geri alirsin sattiginda. Adeta yatirim. Ozellikle lens olayi.

Bence al. Gozunle gorduklerini leica mercekleri ve sensorunden damitip ortaya cikartmak olsun, eline alip dolasmak olsun cidden esi benzeri olmayan zevkler bu dunyada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi tane komüniti vardı benim takıldığım, dijitalfokus diye. 2010'da falan.
başka yere taşınmıştı etmişti. şimdi baktım kapanmış resmen. ensesi kalın amcalar vardı sadece ekipmandan anlayan fotoğrafla ilgili ve bi dünya lensi makinası olan.
garip dramalar dönmüş ahah
http://kirlisensor.com/deli-deli-sorular/sinefoto-kapandi-mi/
şöyle bi yeri buldum sonra da
http://www.fotografcafe.net/forum/main-category/satilik-makine-lens-ve-aksesuarlar
ama leica maica göremiyorum

neyse zaten sahibinden'dir bu işin merkezi hani.
sirkeci'de muhtelif dükkanlarda da var 2.el leica'lar gidip gezebiliyorsan bir bak hayyam civarına
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şişli Bomontiada'da Ferit amca Leica showroom açtı, isteyenler gidip oradan mevcut tüm modelleri görüp inceleyebilirler, showroom içinde yukarı baktığınızda gördüğünüz büyük cam kasnaklardan Ferit amcanın ofisini de görebilirsiniz, aynı yerin en üst katına da Ara Güler arşivi ve sergi salonu yaptırıyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...