tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 ben büyürken, karakterimi oluştururken, kendime yol haritası çizerken, kendim ve çevremdeki öğelerle olan alakamı ve kıyaslarımı analiz ederken, ailemden alacağım maddi manevi destekten güçleri yettiğince özgürce yararlanabileceğimi varsaydım, sadece onların onayladıkları durumlarda değil, hata yaptıktan sonra, hata yaparken veya hata yapmak için de, doğruyu bulana kadar hatalarımın da destekleneceğini varsaydım, hatalarım gösterilip anlatılsa bile hata yapma özgürlüğümün elimden alınmayacağını varsaydım. sadece onların içine sinen değil onların içine sinmeyen hatalı yollarda ilerlerken de güçleri yettiğince özgürce şartsız sorgusuz alabileceğim belli bir destek olduğunu varsaydım. medeni toplumda yaşar gibi işsizlik maaşımın olabileceğini varsaydım. hoşlarına gitmeyen durumlarda onların ittirdiği yolda yürümezsem desteğin elimden alınacağını, hiç bir gücümün olmadığı parasız bir yolda yürümek zorunda kalacağımı, onların ittirdiği tarafa kayınca havadan onbinlerce liralar yağarken, kendi yolumda yürümek isteyince 50 liranın fazla görülüp, babamın benim onu enayi yerine koyduğumu düşüneceğini, ikisininde beni evlerinde istemeyeceği bir gün olacağını, psikolojik hesabıma katmadım. bonus Children of divorced parents are fifty percent more likely to develop health problems than children in two parent families. (Angel, Worobey, -Single Motherhood and Children's Health -) Children that are living with both biological parents are 20 to 35 percent physically healthier than children from broken homes. (Dawson,-Family Structure and Children's Health and Well-being -Journal of Marriage and the Family-) In 1991 a study was done of children from which the parents were divorced six years earlier. The study found that even after all that time, these children tended to be lonely, unhappy, anxious and insecure. (Wallerstein - The Long-Term Effects of Divorce on Children -Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry 1991) Seventy percent of long-term prison inmates grew up in broken homes. (Horn, Bush, -Fathers, Marriage and Welfare Reform-) Children divorce statistics indicate that children of divorced parents are four times more likely to report relational problems with peers and friends than children whose parents have kept their marriages intact. (Tysse, Burnett, -Moral Dilemmas of Early Adolescents of Divorced and Intact Families-. Journal of Early Adolescence 1993) Children of divorce tend to be more aggressive toward others. This is especially the case for boys. (Emery, Marriage, Divorce and Children's Adjustment, 1988) (Adult) children of divorce are almost twice as likely to attempt suicide than children from normal homes. (Velez-Cohen, - Suicidal Behavior and Ideation in a Community Sample of Children -Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry 1988) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 işsizlik maaşı (lolwut) hariç doğru değil mi diğer varsayımlar? hani bi yerden sonra "yeter artık" vardır tabi de çok çok uzak değil mi oralar? ana-baba patiler daha iyi bilir, cevap pls. gerçi daha "oğlum arabayı kaçırdı, what do" başlıkları görmedik ama 10 yıla o da olur. kendi seçtiğin yol neydiyse, doğru olmadığı ne malum? belki bugün değil ama literally yarın çok acayip bi fırsat çıkmayacağı falan? ki ben "ticaret, şirket firma falan manyak mısınız abi stopajı vergisi eleman çalıştırması bla bla" diyen bir insanım. "şunu yabıyordum" desen "ne biçin deliler var la böyle hayat mı kazanılır" deme ihtimalim yüksek o yüzden, ama zamanında benim gibi cahiller önüne gelen her yeni fikre demiştir bunu. ha o fikirler arasında saniyesinde batan da vardır, normal şekilde para kazandıranı da, 3 yıl iyi gibi gidip sonradan batanı da, 50 yıllık franchise'ı da. dolayısıyla köşeden "olmaz o iş" diyenlerin fikri bir şey ifade etmemeli, batana da, çıkana da, uçana da denmiştir çünkü spray'n'pray hesabı. genel olarak ne kadar disiplin sahibi (iş disiplini, çalışma disiplini anlamında) birisin bilmiyorum ama "bizimki de adam olmadı bi türlü" denen insanlar "saçma sapan" fikirler kovalayan insanlar değil de aklındaki fikri gerçekleştirmek için doğru düzgün çalışmayan, savsak insanlar oluyor aklımın erdiği kadarıyla. bir "bar açalım abi" insanları var, bir de barı hakkaten açıp istediği şekle getirip geçindiren, kalkındıran, şube açan insan var gibi düşünebilirsin. fikirden çok fikri gerçekten uygulayıp uygulamadığın önemli bence. sevdiğin işi kovalamak da bar açalım abi'den ziyade barı açan insan olmayı kolaylaştırıyor doğal olarak. hani şu iki cümledeki "bar açalım abi" "barı açan insan" bar kelimesine gelen -ı eki bile fark yaratıyor yani anlatabiliyor muyum focus'u. "a bar" değil "the bar" gibi gibi. bonus "divorcé ailelerin mutsuz çocukları" araştırması kadar "boşanıp çocukları evdeki kavga gürültüden kurtulup huzura eren ebeveynler" araştırması da vardır eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 boşanmanın çocuk üstündeki etkisi epey tartışmaya açık bir konu. özellikle yaş. genel geçer bir yorum yapmak mümkün dğeil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 big dataya bakar, tartismaya acik bir konu olmaktan cikar. sikintili oldugu ve sorunlu bireylere sebep oldugu cok acik gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 yalnız medeni toplumlarda da oyle havadan işsizlik maaşı yok, bir de 18 inden sonra bireysin artık, ekonomik özgürlüğünün olmaması bireyin kendi yetersizliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 yeterli hissetmek, görülmek için "çalışmak" dandik motivasyon (td) http://www.debate.org/opinions/should-basic-income-be-a-human-right http://www.cnbc.com/2017/03/25/universal-basic-income-debate-sharpens.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Yattigim yerden para mı kazanayim istiyorsun, anlayamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 herkes ister norveçte mi nerde başlatılan pilot basic income olayını ama maalesef yaşadığımız dünya bu şuan ve yaşamak için para kazanmak gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 insanoğlu kendini bir yere zincirlemeden dünyada geçirdiği vakti dertsiz tasasız mutluluğu kovalayarak geçirme hakkına sahip olmalı dünyaya bir birey getirirken de ona bu hakkı sağlayıp sağlayamayacağını düşünmeli insanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 benim cocugum olsan beni seni tokarlardim sanirim lan. siddete cok sicak bakmayan bir insanim ama tokatlardim yani.. sen guzel tokatlanirsin cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 hayat bu meseleler için tribe girmek için kısa. 300 yıl yaşasaydık neyse de sen bunlara kafanı yorarken hop 50 yaşına gelmişin pipi ölmüş. noldu 60'ta öldün gittin allah rahmet eylesin, unutuldun. insanlar motivasyonunu şu açıdan elde etseler rahatlayacaklar. babam para vermedi hükümetimiz kötü kapitalizmin kölesi olmayacam falan gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 ağzıma laf tıkıp kendi tıktığınız lafla monolog yapmanın ne anlamı var acaba ? çaresiz hissettiğim bi andaki kişisel hislerim, ve değerlerim. ben böyle hissettiğim için dünyaya getireceğim bir bireyin de böyle hissedebileceğini hesaba katarım, hissetmeseydim katmazdım, katmayanı da anlamak zor değil katanı da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 o zaman ilk insan modeline geçeceksin, mutluluğu ücretsiz alanlarda dağlarda ovalarda kovalayacaksın. para olmasa takas olacak yine çalışacaksın bağımsız bir birey değilsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 tunca said: insanoğlu kendini bir yere zincirlemeden dünyada geçirdiği vakti dertsiz tasasız mutluluğu kovalayarak geçirme hakkına sahip olmalı Hakki var zaten into the wild, gidersin alaskanin issiz biyerine kimse de gelip vergi almaz. Ama mallarim cinde uretilsin ayagima getirilsin, hasta oldugumda doktorlar baksin, baska sehre gitmek istedigimde birilerinin yaptigi yollari kullanayim vs bunlari istersen senin mutlulugun icin calisan insanlar oldugu gibi senin de topluma bir katkin olmasi lazim Ailenin desteklememesi kotu bir tecrube buarada o konuda hak veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 üretilen mallar, teşhis edilen hastalıklar, yapılan yollar vs insan gücünden, otomasyona, yapay zekaya geçtikçe, yani endüstrinin gelişmesiyle işsiz kalan fabrika işçileri tadında insana ihtiyaç kalmadıkça -ki bu zaten belli bir ölçüde bir süredir gerçekleşen bir durum- kime sorumlu olup elimdeki imkanların elimde olup olmamasına herhangi bir etkim olduğu konusunda kendimi kandırıcam peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 tr gerçekleri, burda el bebek büyüyoruz biz gavur 18 oldu mu sie len git çalış ekmeğini kazan diye evden atıyor çocukları doğrusu da o, birey olmayı öğreniyorlar, hayatı erken yaşta tanıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 30u gecip hala ailesiyle yasayanlar var bu ulkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 tunca said: üretilen mallar, teşhis edilen hastalıklar, yapılan yollar vs insan gücünden, otomasyona, yapay zekaya geçtikçe, yani endüstrinin gelişmesiyle işsiz kalan fabrika işçileri tadında insana ihtiyaç kalmadıkça -ki bu zaten belli bir ölçüde bir süredir gerçekleşen bir durum- kime sorumlu olup elimdeki imkanların elimde olup olmamasına herhangi bir etkim olduğu konusunda kendimi kandırıcam peki? onu o olduğunda düşüneceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 İlk post özet Para para para.. Bırak abi parayı. Ailen seni maddi yönden desteklemek zorunda değil. Desteklese iyi olur tabi ama baba bana motor al deyip baba motor almayınca trip atan çocuk gibi, is kurmak istemişsindir o senin için iyisi olmadığını düşünmüştür falan. Ya da böyle değilse kuran stayla yoruma açık şekilde değil de bam bam konuyu yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 konu bu işte ağladım bitti en özele girmeye gerek yok, vermiş olabileceğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 tunca said: üretilen mallar, teşhis edilen hastalıklar, yapılan yollar vs insan gücünden, otomasyona, yapay zekaya geçtikçe, yani endüstrinin gelişmesiyle işsiz kalan fabrika işçileri tadında insana ihtiyaç kalmadıkça -ki bu zaten belli bir ölçüde bir süredir gerçekleşen bir durum- kime sorumlu olup elimdeki imkanların elimde olup olmamasına herhangi bir etkim olduğu konusunda kendimi kandırıcam peki? olm ne yaptin kariyi mi bosadin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 hayat zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2017 hayat zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar