Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Odaklanma, dikkat vs

Wispy

Öne çıkan mesajlar

https://www.youtube.com/watch?v=Edx9D2yaOGs

Video'yu ileri almamak için kendimi zor tuttum. Elimi arkada bağladım. 3 dakikayı zor tamamladım.

İşin ilginci ne zaman böyle olduğumu farkında bile değilim. Öyle ADHD veletlerinden asla olmadım. Karate Kid'de Miyagi San konsantre ol dediğinde odaklanmada ne var ben hep konsantreyim zaten diye şaşırıyordum. Oturur efendi gibi kitabimi okurdum saatlerce.

Kitap okumak artık inanılmaz yorucu geliyor. Çoğu zaman aynı sayfayı 2. kere okuduğumu biliyorum.

Sinemaya gitmek istemiyorum çünkü fast forward yapamıyorum çok ciddiyim.

Internet iyi güzel de dikkat konusunda çok şey götürdü. Görsel uyaranlara fazla alıştık belki. Ya da ben beyin travması yaşadım, alzheimer falan oldum bilmiyorum.

Böyle hisseden var mı ?

Bunun geri dönüşü var mı yoksa beynin dikkat bölümü pelteye dönüp burnumuzdan akmış durumda mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

bende de aynı durum var. işle ilgili olduğunu düşünüyorum.
sabah 9 akşam 6 odaklanmakla geçiyor birşeylere akşam geldiğimde hiçbirşeye odaklanmak istemiyorum. o kadar ki bazen oyun bile oynayasım gelmiyor. film zaten izleyemez oldum. oturucan başına 2 saat of ölüm gibi. bilemiyorum. mutsuzum ben de bu durumdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamana karşı yarış gibi geçiyor hayat da o yüzden. En azından benim için. O bu şu derken kendine yönelik bir şey yapamadığını farkediyosun 1 gün boyunca, o günler haftalar oluyor aylar oluyor yıllar oluyor hop geçmiş gitmiş.

Hal böyle olunca ya basit şeyleri çabuk halledeyim istiyorsun, ya da bir iki aktiviteyi birleştirmeye kasıyorsun. Odak modak kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

o video vakit kaybı, bir şeyi test etmiyor

hedefi olmalı insanın

mal mal internette dolaşmaktansa işe yarar videolar izlemek bile hedef olabilir

bir de sıkıntı biz bunu 20li yaşlardan sonra farkediyoruz
yani çoğumuz odaklanma alışkanlığı kazanmıyoruz, disiplinli bir şekilde takip ettiğimiz hobi ya da hedefler olmuyor
temel bozuk bir kere

daha çocukken hangi mesleği yapacağına hangi bölümü okuyacağına dair fikirler oluşmalı
yaptığı işe sevmeyen, adam gibi yapmayan insanın mutlu olma şansı baya düşüyor
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

µh said:

nofap+gunde bir saat kitap+bilgisayyarda gecirdigin sureye kisitlama+aksam yuryusleri

1 aya duzelir

Ciddi misin ? Tecrübeye dayanarak mı yoksa varsayım mı ?

ciddiyim ozellikle aksam yuruyusu konusunda ama otomatik ayni yolu yurume, farkli yollar kesfetmeye calis cep telefonuna bakmadan, etrafta yeni ne olmus tespit etmeye calis vs.

tecrubeye dayanarak soyluyorum da beneim sorunum daha cok gamingden kaynakliydi, onu azaltinca rahatladim sosyal medya vs. yok zaten bende.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...