Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hosting Alternatifleri


bingildak

Öne çıkan mesajlar

bizim bir hosting başlığımız vardı sanki bulamadım.

projeyi sağlayıcıdan taşıyacağız da nereye taşıyalım emin olamadım.

benim aklımda AWS vardı en TR de ofiste açtılar falan fakat baktım şimdi regionlarda TR yok. en yakın hub frankfurt görünüyor. herhalde anlamsız olur almanyada host etmek.

TR için başka hangi alternatifleri önerirseniz. mümkün olduğunca yabancı ortaklı birileriyle çalışıyorum. türk mühendislerin egosundan gına geldi, daha profesyonel çalışan ve ekibinde IT olmayan birine hizmet verebilecek bir ortak gerekiyor.

azure da almanya görünüyor en yakın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
aws ile teklifi baya topladık da uzman sorum var.

iki sunucu ile ilerleyeceğiz, birinde sadece DB sql çalışıyor olacak diğeri de web görevi görecek.

SQL'ın çalıştığı sunucu ile web'ın arasında donanım olarak gereksinimleri düşündüğümüzde hangisi için ne daha önemli?

atıyorum db'ın olduğu makine için işlemci daha önemli, web için ram gibi böyle genellemeler var mı?

https://aws.amazon.com/ec2/instance-types/

2 tane m4.xlarge basıp başlayalım mı yoksa ram-cpu kullanımına göre db ve web için farklı donanımlar seçelim mi dersiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aws ıcın konusamayacagım ama linode'da 2-3 sunucu calıstırıyorum bende. biri db (mysql + mongo) biri de web (apache, node.js + memcached).

sql db'ler de configurationa baglı olsa da, ne kadar cok ram o kadar cached query result abi. onun ıcın db sunucusuna mumkun mertebe bol ram atamak lazım.

web icin de cpu olayı tamamen applicationın io-heavy veya cpu-heavy olmasına bakar.

kullandıgınız stackı bıraz daha detaylı yazarsan (hangı web-server, hangi sql sunucusu vb vb, biraz daha detaylı konusalabilinir..)

+ sardalyanın dedıgı gıbı caching cozumu uretmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cloudfront anlaşması ayrıca var tabii. 1m pageview var aylık aşağı yukarı. imaj ağırlıklı bir eticaret sitesi. cdn'de aylık 3TB gibi bir trafik var.

rds diye bir olay bilmiyordum da, EC2 ile aynı görünüyor zaten donanımları. büyük ihtimal onlar zaten bize direkt rds verecekti ama donanım aynı diye ayrıca belirtmeye gerek duymadılar.

ya diğer detayları ne yazık ki ben bilmiyorum. çok içli dışlı olduğum bir konu değil ama amazon olduğu için direkt ben iletişimdeyim konuyla ilgili. bende genel olarak nette öyle okumuştum, db daha ram efficient, web daha cpu whore gibi. dediğim gibi zaten planlar adjustable olduğu için sıkıntı yok. 4 vcpu, 16 ram m4 nodelarını alırız. baktık şişti, zaten sistem otomatik olarak yenisini açıp yükü bölüyor. bir ay ölçümleme sonrası tam ihtiyaca göre configleri de değiştirebiliyoruz.

eyvallah yardım için (tu)

bunu kim ekledi lan bu arada SAdasdasd (facepalm)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pampalar size bir sorum olacak.

şu an hizmet aldığımız sağlayıcı (şirketin adı) SQL kurulumu yapılarak bize kullanım sunuluyor fakat bizim aktüel satın alınmış lisansımız bulunmuyor.

AWS'de teklif verirken sana SQL seçenekleri ile teklif veriyor fakat versiyonlar arasında çok dramatik fiyat farkları var.

web sql olursa fark çok ufak bir fark. fakat versiyonları incelediğimde ben tam olarak farkı çakamadım cpu kullanım ve hafıza kısıtlamaları dışında. 25 gb data görünüyor sql'de şu an. web sql 64gb kısıtlamalı, şu noktada sıkıntı olacak bir durum görünmüyor.

fakat bunun dışında bu versiyonlara dikkat ederken bakmamız gereken neler var?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...