Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Online Yayin icin Program?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

WebEx gibi bir Webinar altyapisindan ziyade biraz daha kullanici dostu tek linkle,sifre ile girip izlenilebilecek Facebook, Youtube Live gibi bir canli yayin altyapisina ihtiyacim var.

Sunucu kamera karsisinda ekranindan gosterecegi Powerpoint/Keynote sunumunu anlatacak. Izleyici ekraninda sag ya da sol ust kosede de webcam ya da kameradan alinan konusmaciyi da ayni anda takip edebilecek. Twitch, XSplit altyapilarinin biraz daha corporate versiyonu gibi dusunebilirsiniz.

Umarim ihtiyacimi anlatabilmisimdir. Alternatif onerisi olan olursa cok makbule gececek.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Obs falan gormuyor mu isini?

Obs'u bilmiyorum maalesef, o nedir?

WebEx'den normalde uygulamayı yapıyorum. Ancak katılımcıların ses bağlantısı yapmaları zor, çoğu bağlanamıyor. Mobildeyse app, desktop ise plug-in vs indirmek gerekiyor. Biraz karışık açıkçası. O yüzden GoToWebinar, WebEx gibi video konferans araçlarından ziyade baya Facebook Live, Youtube Live gibi bir altyapıya ihtiyacım var.

Kullanıcı bir linkle giriş yapacak, bir şifre girecek. Sonrasında TV izler gibi belirttiğim şekilde yayını sesli izleyecek. Twitch yayınları gibi düşünebilirsiniz aslında kullanıcı sol köşede, ekranda sunum vs. var. Böyle bir aracı program arıyorum aslında :) ustream vardı eskilerde o iş görür mü ki acaba?
Mesaj tarihi:
https://obsproject.com/

tek kelimeyle obs. hem kayıt hem de yayın için.
Geçen acil yayın açmam gerekti :P 5 dk'da kurdum herşeyi problemsiz.
Mesaj tarihi:
Aiko said:

https://obsproject.com/

tek kelimeyle obs. hem kayıt hem de yayın için.
Geçen acil yayın açmam gerekti :P 5 dk'da kurdum herşeyi problemsiz.

OBS'a bir bakayım. Video oyunu izletmek değil ama amacım bu arada ders, bilimsel paylaşım yapılacak yayında aslında :) Tamamen Powerpoint veya KeyNote üzerinden gidecek.

UStream nasıldır peki? Ya da yayına katılımı kolay, ses bağlantısı yapması kolay WebEx tipi başka hangi uygulamalar varsa alternatiflere de açığım :)
Mesaj tarihi:
stream konusunda fazla bilgim yok twitch ve youtube dışında. youtube'dan yayın yapabilirsin belki fakat o da gaming sekmesi altında oluyor galiba.
Mesaj tarihi:
SewerUrchin said:

OBS'a bir bakayım. Video oyunu izletmek değil ama amacım bu arada ders, bilimsel paylaşım yapılacak yayında aslında :) Tamamen Powerpoint veya KeyNote üzerinden gidecek.

UStream nasıldır peki? Ya da yayına katılımı kolay, ses bağlantısı yapması kolay WebEx tipi başka hangi uygulamalar varsa alternatiflere de açığım :)

sadece oyun izletmek için değil ki obs. ister tüm monitörü ver ister ikinci/üçüncü monitörü yada ekranın seçtiğin kısmını yada istediğin pencereyi farketmez yani
  • Yeni Oluştur...