Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Persona 5 Tips&Tricks (Spoilersiz)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya yine boyle time-limited bir item olan spring fruit pack gibi bir sey almisim dukkanlarin birinden.. nerden aldigimi hatirlayamiyorum.. 80 hp to all allies.. benzerini bulan var mi :P..
Mesaj tarihi:
süpermarket bir kere sattı onu, öyle limited edition item var bayağı. benzeri grup heal o kadar güçlü olmasa da satan bir yer vardı sanırım. ama onun yerine media büyüsü kullan, monada açılacak. sonra lidere de alırsın zaten, healer personalarda çıkıyor. en efektif heal.
Mesaj tarihi:
evet o yeni geldi.. mana efficient bir buyu gibi duruyor gercekten..

ben meraktan soruyorum.. biraz takinti var da :P..

central squaredeki market satti diyosun.. cunku out-of-stock olsa da menude goruyordum.. onu goremedim..
Mesaj tarihi:
yok bu dediğim bizim evin yanındaki market sadece bir kere sattı, mevsim meyveleri filan. önünde satıcı çocuk duruyordu o gün.

ama gerek yok yani media bas, oyunun en çok kulkanılan büyüsü her defasında. ona sp yetiştirmek lazım sadece. 5sp veren item doldursan bile daha ucuza gelir.

bir de büyülerin adları farklı olsa da formatı anlayınca o formatı takip ediyor. dia diarama, media mediarama, agi agilao, mahagi, mahagilao diye.

bir de almighty sınıfı bir dmg türü var midgameden sonra göreceksin, ona karşı defans yok. o yüzden çok önemli ve kıymetlidir aklında olsun. endgamede immunity, reflect filan gırla.

ha bir de holy ve unholy instantkill büyüleri var, yakında görürsün onları lol. savei eksik bırakma, mahamaon, mahamudoon yiyip grubun çoğu yatabilir bir anda.
Mesaj tarihi:
daha denemedim ama

kutuphaneden ayni kitabi ikinci kez alip okursak yine ilgili stat artiyor mu?

artmiyordur diye hep farkli kitap aliyorum, 3. kitaptayim..
Mesaj tarihi:
rank 7 olunca yarı fiyata düşüyor, şimdi 3lük olanı alacağım 50kya. hatta 2 tane alacaktım da stat gaine harcayıp işe gitmiyorum hiç confidant açmak için değilse. sırf onun için geciktirdim saray seferini ama değecek gibi.

bu arada laundromat zaman israfı sanırım, 4 tane yıkadım ve hepsi alabildiklerimden kötü çıktı. kesin konuşmak için yetersiz ama stat vermediği için verimsiz gibi.
Mesaj tarihi:
Fool confidant story e bağlı mı ilerliyor sadece, fool arcana bulundurmam gerekiyor mu ?

Bir de discard etmek mümkün mü personaları ? Yanlış persona alınca tek yol herhangi bi personayla fuse edip , edilen personayı tekrar satın almak mı ?
Mesaj tarihi:
Levelimi 14 yerine 15 düşünerek netten fusion charta bakıp yanlış satın almıştım da :p

Personaların statları nasıl etkiliyor tam çözemedim, melee/ranged vuruşlara bi etkileri var mı ? yoksa sadece kendi skillerini mı etkiliyor - aynı şekilde karakterin melee silahının bi etkisi var mı personanın fiziksel saldırılarına ?
Mesaj tarihi:
emin değilim ama stat galiba etkiliyor meleeyi, sanki. ama silahın skillere etkisi olduğunu sanmıyorum.

onun dışında statlar malum st physical skiller, ma büyüler, en dmgye karşı savunma vs.
Mesaj tarihi:
ben etkiliyor diye dusundum ya.. ayni damage turu sonucta ha attack ha persona skill.. gerci mesela ranged damage vuran skill kullaninca ammo azalmiyor ama bilemedim..
Mesaj tarihi:
ha atak ha persona değil çünkü birisi bedava charın vurduğu şey, öbürü hp/sp cost'u olan persona skill. :) ayrıca skill dmg'ler gitgide artıyor, ekipmanla scale olsa zaten spell olanlardan çok daha fazla vurur ama asla olmuyor öyle birşey smt oyunlarında.
Mesaj tarihi:
sun confidanttan ilk perkü aldıktan sonra dayanıklı tek mob bulunca devamlı para isteyin zayıf weakness spell ile vurup, tek shikioujiden 40k kaldırdım demin. hızlıca para kazanmak için birebir.
Mesaj tarihi:
ben ole sun rank 2 ile 700k farmladim 2. mekanda

rank 3 de patlio o olay ama :( sun en iyi karakterlerden biri olmasa kasmazdim sanirim ama dametora ftw! make nippon great agen!
Mesaj tarihi:
ha bir de klasik midgame önerisi verelim:

auto-matarukaja, masukukaja, marakukajalı bir persona yapmaya çalışın ve her combatın açılışına bununla girin. boss fight hariç herşeyi uçarak geçersiniz.
  • Yeni Oluştur...