Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

booking.com gg

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:

Rezervasyon gununun kurunu alir otel.

Booking in ciktisinda yazar o gunku mb kuru

Yanlış bilgi bu. Booking'de rezervasyonlara her girdiğinde tutarı o günün kurundan tekrar hesaplar, hatta parantez içinde "yerel para biriminden ödeme yapacaksınız, bu gösterdiğimiz tahmini bugünkü değerdir" gibisinden bir şey yazar. Atıyorum 100€ rezervasyon yaptın bugün 400 TL yazdı, yarın girdiğinde 450 TL yazabilir, gittiğinde de 350 TL ödeyebilirsin, ama aslında her türlü 100€ ödüyorsun. Local currency seçmek en doğrusu yanılmamak adına.

Ön ödemeli, non-refundable seçilip ödenirse ödeme günündeki kur geçer tabii ki. Banka birkaç kuruş komisyon geçirir anca.
Mesaj tarihi:
Esh said:

otelin çıkardığı voucherda kur bilgisi yer almıyor. müşterinin kendisi için çıkardığı voucherda yazıyor o.
otel her zaman eğer döviz bazlı fiyatlandırma yaptıysa onun üzerinden ödeme günündeki kurdan alır ücreti.

kurdaki değişimler otelin yararına da olabilir zararına da. aynısı müşteri için de geçerli tabi.

dediğim gibi non-ref ise otel euro/dolar çeker( isterse tl de çeker onlara kalmış ama fiyatlandırmaları euro bazlıdır ) giriş gününde zarar da eder kar da.

bize müşteriler geliyor işte benim voucherda 2400 görünüyo siz niye 2430 tl alıyonuz diyince facepalm çekiyorum çok kez.
Mesaj tarihi:
sanssizsansli said:

Esh said:

otelin çıkardığı voucherda kur bilgisi yer almıyor. müşterinin kendisi için çıkardığı voucherda yazıyor o.
otel her zaman eğer döviz bazlı fiyatlandırma yaptıysa onun üzerinden ödeme günündeki kurdan alır ücreti.

kurdaki değişimler otelin yararına da olabilir zararına da. aynısı müşteri için de geçerli tabi.

dediğim gibi non-ref ise otel euro/dolar çeker( isterse tl de çeker onlara kalmış ama fiyatlandırmaları euro bazlıdır ) giriş gününde zarar da eder kar da.

bize müşteriler geliyor işte benim voucherda 2400 görünüyo siz niye 2430 tl alıyonuz diyince facepalm çekiyorum çok kez.

Valla bana 2 kez oldu bu , ikisi de 3 sene once oldu sanirim dolar 6 ayda 2den 2.50 ye cikinca sanirsam

Ben euroyla fiyat veriyorum, booking bana gonderdigi konfirmasyonda tl ye donmus halini de gosteriyo o gunku.

Otele gelen eleman dogal olarak tl odemek istiyo o gunku kuru gosterip. evet booking yaziyo fiyat farklilik gosterebilir diye de uzerinden boku sana atmak icin yaziyo onu. Hadi al musteriden daha fazla para da dosesin sana 1/10 yorumu sdfgh.

Booking in yerliye kapanmasini destekliyorum ya
Mesaj tarihi:
ya işte öyle bi durumda ya müşteriyi bağlayacan hadi sana güzellik yapayım o zaman düşük fiyat alayım diyecen o zaman vay ne güzel beni düşünüyo helal müessese diyip 10 veriyo.
ya da bananae karşim kural bu diyon. sonra müşteri gidiyo bookingden ipneliğine düşük puan veriyo. sen de arıyon bookingi durumu anlatıyon. onlar da haklı bulursa siliyo o puanı.

hallediliyo yani bi şekilde kıps ;))
Mesaj tarihi:
Turk musteri her zaman hakli ya.

Anandan turk ciktiysan her zaman haklisin nasil oluyo bilmiyorum ama.

Futbolda haklisin kadin erkek iliskilerinde haklisin siyasette haklisin

Surekli en hakli en dogru sensin sdfgh
Mesaj tarihi:
pansiyonculuk yapacan bu ülkede, oda kahvaltı sadece.
öbür türlü gerginlik. butik otel falan tam intihar yani şu ülkede.

5 yıldızlılar falan ayrı şeyler tabi tamamen, hiç karıştırmıyorum o meseleyi.
Mesaj tarihi:
bizimkisi butik işte. ama gelen müşterinin beklentisi burj el arab amk.

bi de evet türk müşteri her zaman haklı. asayı alıp musalık yaptıklarını sanıyolar. avrupalıların hastasıyım en güzelleri onlar.
güney tatilcisi ingilizleri saymıyorum tabi.
  • Yeni Oluştur...