Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizilen Monitor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Elime asus pg278q geçti ücretsiz. tabi karşılığı olarak dana gibi bir çizik ile geldi, ekrana paralel uzanan. evde bakayım dedim ne yapabilirim diye, internetteki tutorialları denedim olmadı. silgi, alkol, el kremi vs.

sanırım bu panelin değişmesi gerekecek. bunu asus dan başka bir tamirci yapabilir mi ? garantisi var diye biliyorum ama zaten kullanıcı hatası ile oluşmuş. her türlü cebimden para çıkacak. ama dünyanın parasıysa hiç girmicem o topa zaten hali hazırda asus vg248 im var.

varsa tanıdık istanbulda falan söyleyin götüreyim.
Mesaj tarihi:
Valla 3000 tl lik monitörün , paneli de bir 1500 tl tutar diye tahmin ediyorum. Tamir parası filan derken 1800 filan Tutabilir , ona göre git bence.

Veya aç veya açtır kasasını, panelin arkasındaki model numarası nedir üretici kimdir diye bak. Ondan sonra Aliexpresste şansını dene panel konusunda.
Mesaj tarihi:
O monitörde panelin modeli tam olarak bu :

AU Optronics M270Q002 V0 TN - zor bulunur.

Esh in dediği gibi üstündeki polarizer değil de, matlık veren filim çizildi ise, onu sökmek işini çözebilir.

Bak burada nasıl yapıldığını anlatmış adam. Ben LG nin İPS modelinde yapmıştım, bu guide yi görünce. Renkleri acayıp iyi olmuştu.

https://hardforum.com/threads/guide-how-to-remove-the-anti-glare-ag-coating-from-a-dell-u2312hm-lcd.1674033/

Asus un monitör de farklı olacağını ben sanmiyorum. Bence dene şansını.

Sonuçta sökülmesi ve birkaç ıslak ince havluya bakıyor olay.

Yalnız dikkat et polarizer filim ve matlık veren filim farklı şeyler.

En tepede matlık veren filmi sökecen. Ondan sonra yalnız dikkat etmen gereken şey , monitör açıkken ıslak bezle temizleme, mikro çatlak oluşur. Kapat bekle 5 dakika ondan sonra sil.
Mesaj tarihi:
abi beni aşabilir bu konu. en azından şimdi değil de yarın bakacağım.

vazelin deneyin demiş biri, vazelin bulamadım, aynı mantık hanımın avon tırnak cilasını deneyeyim olur belki dedim oldu. yarrayering gibi taşırdım az sağa sola ama olsun. şu an, çok hızlı bir şekilde kola dolu bardağı masaya koymuşum da çarpmanın etkisiyle damlalar monitöre yapışmış gibi. uçucuymuş sanırım. biraz bekleyeceğim, sabaha kadar böyle durursa sorun çözüldü demektir. 5 kuruş vermeden mis gibi monitörüm oldu sanırım. en azından benim için deli bir upgrade.

update- uçucu değilmiş lan bu epey monitöre attırmışım gibi duruyor şu an. yapış yapış olmuş bir de fasdasd
neyse çizikten iyidir, tinerle çıkarırım sanırım cilanın gereksiz kısmını.
  • Yeni Oluştur...