Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC ve Mac uyumlu harici disk.

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Olmuyor oyle bir sey. Dosya sistemi formatina ve aptalliga bagli.

Dosya sistemi olarak exFAT kullandigin surece tum isletim sistemleriyle uyumlu olur. Benim Raspberry medya agim da evdeki exFAT haricilerde tutuyor her seyi. Windows'da da, macOS'da da, Linux'da da cok iyi calisiyor.

Aptallik olayi hakkinda yapacak bir sey yok ama. Windows'un disk yukleme sistemi *nix'lerden farkli ve bence daha kotu. Su unmount olayi var ya, guvenli cikar yazar iste, onu yapmadan cikartirsan diski Windows'dan *nix'ler bozmussun bunu evlat, takmam diyebilir sana. Cogu insan hic nasil cikarilacagina bakmadan tutup cekiyor kabloyu, sonra niye *nix gormuyor. Aptallik iste. Cok doluyum bu konuda abi, yillardir *nix kullandigimdan basima cok geldi benim haricilerimden birini kullanan aptallar yuzunden.

Yani, exFAT kullan ve aptal olma. Cozum bu.

Ek olarak noatime diye bir sey var, onu kullanman faydali olur *nix'lerde. Burada anlatmiyorum ama ayarlar kritik yerlerde yapildigi icin. Arastir, ogren ve yap istersen; bana sorma ama. Harici disklerin omrunu epey uzatir bu her zaman, gerekmiyorsa dahili disklerin omrunu de uzatir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...