Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 node_modules'u mutlaka exclude ettirmek lazım tabi sdf Eski WebStorm sürümlerinde elle yapmak zorundaydın ama şimdi artık Node projesi olduğunu anlayıp kendi exclude ediyo sanırım. Sublime Text'te de engellemek lazım tabi, onun için folder_exclude_patterns array'ine node_modules diye bi string ekleyebilirsiniz. Hatta eliniz değmişken .git klasörünü de ekleyin uğraştırmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 huzur vs de. https://www.visualstudio.com/vs/visual-studio-mac/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 jetbrains için ölürüm ya. go ide'sini yeni gördüm. çok yeni çıkmış. eğer stabil olmazsa webstorm vs. indirip go plugini de kurabilirsin. ben bundan aylar önce golang bakarken öyle kullanmıştım. kısayollar öğren öğren bitmez, her gün bir şey öğreniyorum yıllardır kullanmama rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 (tu) reyou said: huzur vs de. https://www.visualstudio.com/vs/visual-studio-mac/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 abi vim + tmux'i birakmak icin cok iyi bir sebebe sahip olman lazim. gercekten bir IDE'ye ihtiyac duymanin sebebi tam olarak nedir? hic Go yazmadim bilmiyorum da, "vim'in otesi" derken ne demek istedin tam olarak? gnu/linux tool'larina da cok hakimsin. cok sasirdim acikcasi. cidden cok merak ettim :) vim basima gelen en guzel seylerden biri acikcasi. uzun yillardir kullaniyorum diyorsun bir de, gercekten vim'den daha iyi bir editing experience sunan bisi bulursan bana OM'den bildir lutfen, ben de bakmak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 SpiderS_DangeR said: Bu devirde text editorde development yapmak gercekten enteresan azim ornegi. yillardir vim kullaniyorum, ve hala savunuyorum uzun vadede IDE seceneklerinden daha iyi oldugunu. ama herkes icin calismiyo, dedigin gibi azim gerektiriyor, ogrenmek kolay degil. bu noktada da IDE'lerin avantajlari doguyor. ogrenmek/baslamak basit ve out-of-the-box olarak sunuyor bircok seyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 native ideler kullanmani tavsiye ediyorum.bu CEF(electron, nwjs) cikti beri ortalik darma duman.koskoca web enginei masaustune uygulama olarak tasimak icin yonttular viran ettiler ortaligi. zaten bu js frameworklerinin bir noktada amaclari masaustu hazzini web arayuzunde aldirmak degilmiydi?bide bunu tutup offline a tasimanin manasi ne tabi cozmek zor. native editorler, ideler, uygulamalar tercih edilmeli diye dusunuyorum acikcasi. vscode, atom, brackets... yerine sublime text editor olarak windowsda visual studio, macde xcode gibi... ote yandan jetbrains urunleri parlayan yildiz.ama herseyiyle java ustune kurulu oldugu icin hantal kaliyolar.kendi deneyimlerim bu yonde.javanin butun hantalliklarina ragmen genede optimizasyon konusunda biraz fark hissediyosun ama sana hep java environmentinde oldugunu hatirlatan o hain yavaslik pesini birakmiyo genede. netbeans, eclipse bunlardan pek soz etmeye gerek yok heralde.javayla ugrasmiyosan.orada da zaten intellij idea derde derman. qtcreator ote yandan pluginleriyle goz dolduruyo.qt environmentini kurmadanda kullanabiliyosun. sublime textin build environmentlarla etkilesimi sagalayabiliyo olmasi avantaj.bi nebze idelestiriyo editoru. http://spacemacs.org/ i deneyebilirsin.vim kisayollariyla emacs kullaniyosun. dahada otesi vimi birakma terminali degistir. A cross-platform, GPU-accelerated terminal emulator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Yillardir Vim, Vim, Vim gidiyorum. Daha kompleks seyler yapmaya calismaya karar verdigimden IDE'lere filan bir bakayim dedim. Xcode ilk baktigim oldu ama Go icin destek yok, cidden begendim ben Go'yu ilk bakista. Vim'i her zaman duz text editor olarak kullaniyorum zaten. Oturup script yazacagim zaman da IDE acmam zaten sanirim, gereksiz olur. Ondan kopmam yani. Alacritty'yi takip ediyorum ben de ama pre-alpha diyorlar hala, ondan girmedim hic bir bakmak disinda. iTerm2 kullaniyorum su anda. Tmux destegi filan saglam onun da. Hic IDE kullanmadim, ihtiyacim var mi bilmiyorum. Ama kullanmadan da bilemem yani. Ondan deneyimlerinizi sordum. Emacs'a karsiyim ben ya, Vim'ciyim ben =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 bu arada vim'i nasıl ide gibi kullanıyorsunuz orasını anlamadım ben. 10 dosya ile uğraşıyorsan 10 farklı ssh tab'ı mı açıyorsunuz nasıl işliyor? vim dediğin şeyde tabbingtir file browser tek tuşla compile et gibi şeyler yok çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 NERDtree mi ne öyle bi file explorer plugin'i var, adamın biri screencast esnasında Sublime'daki kadar rahat dosya geziyodu. Jump to definition olayı da var yanlış bilmiyosam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 :make yazarsan mesela Makefile calisir. Baska baska seyler de var bu is icin. Vim'de bufferlar, tablar, splitler, her sey var. http://vimawesome.com/ tmux var ayrica. tmux can. sirf vim icin degil, tmux olmadan ssh de kullanilmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 senko said: bu arada vim'i nasıl ide gibi kullanıyorsunuz orasını anlamadım ben. 10 dosya ile uğraşıyorsan 10 farklı ssh tab'ı mı açıyorsunuz nasıl işliyor? vim dediğin şeyde tabbingtir file browser tek tuşla compile et gibi şeyler yok çünkü dedigin seylerin hepsi ve cok daha fazlasi var vim'de. vi[m] genel olarak server administratorlar vs tarafindan remote baglanti ile 3-5 satir bisi degistirmek icin kullanildigi icin cok bilinmiyor ancak asiri guclu bir editor. vim'in kendi icinde tab'leri de var ama bad practice olarak gecer tab kullanimi genelde, buffer kullanilir yerine, tab'ler workspace olarak kullaniliyor. ancak ben hala 2-3 tab falan acik tutarim. file browsing navigation vs de cok cok guzel hallediliyor, ben ctrlp ve nerdtree kullaniyorum bunlar icin. tek tusla compile olayi ve cok daha fazla otomasyonu da vimlang ile vimrc icinde yazarak halledebilirsin. autocompletion, refactoring, code navigation vs icin vim'in generic ozellikleri var, dillere ozel seyler icin de plugin'ler kullaniyorsun. ben java haric vim kullaniyorum. java icin de bircok plugin ve configuration mevcut ancak cok kolay gelmiyor gozume. atiyorum eclipse'i server olarak background'da calistirip vim icinde eclipse ozellikleri sunan http://eclim.org/ kullanabiliyorsun vim'de. java IDE'leri java'nin kendisinden daha cok efor sarfederek hazirlanmis yazilimlar resmen, java'yi java yapan sey IDE'ler hatta :P vim kullanmaya basladiktan bir sure sonra fark ettigim seylerin en basinda mouse kullaniminin beni cok yavaslattigi oldu. vim'de her seyi key stroke'larla yapiyorsun ve mouse kullanimindan cok cok daha hizli oluyor. ote yandan en onemli avantajlardan baska bir tanesi de direk shell ile ic ice calismasi, terminal uzerinde calismasi. ben de tmux uzerinde vim kullaniyorum mesela, tmux ve vim cok cok iyi bir ikili. benim icin VPS'ime terminal'den ssh ile baglanmak, remote desktop yapmaktan farksiz, bunu tmux sagliyor session'lari sayesinde. IDE'ler her zaman 3rd party adamlarin yazilimcilarin ihtiyaclarini belirleyip ona gore tasarlamasi ve senin bu UI/UX'e uyman uzerine, ancak vim'de kendi tadina gore kendin yaratiyorsun tum ortamini. @pulkas; spacemacs'i denemek istiyorum bir suredir ancak vim 8 versiyonu (neovim saolsun) ile birlikte bir sure daha beklemeyi dusunuyorum. async task support vim'deki en buyuk eksiklikti ve emacs vs vim debate'indeki en buyuk argumandi. bununla birlikte degisecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 tmux yerıne ben windows'da cmder acıp oradan ayarlıyorum tabları / layoutu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 pulkas said: zaten bu js frameworklerinin bir noktada amaclari masaustu hazzini web arayuzunde aldirmak degilmiydi?bide bunu tutup offline a tasimanin manasi ne tabi cozmek zor. development cost js hype hype'tan dogan gelismis ekosistem :P js ile OS yazdilar OS... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Bakayim bi bu vim olayina Bu kadar guclu oldugunu bilmiyordum develooment konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Hic kullanmiyorsan girmeyebilirsin. Ogrenmek icin vakit ayirmak gerek iyice. Bu arada derslere bakarken adamin Windows'da nasil kurarsin dev ortamini vidyolarini da izledim meraktan, tekrar tekrar duaci oldum *nix'lere =) Bu dersi veren WebStorm kullaniyor Go plugin'leriyle. Gogland da ayni firmanin oldugu icin pek sorun olmaz sanirim? Ya da direk IDEA Community yukleyip ayni eklentileri yuklesem daha iyi mi olur? Su anda bunun cevabi gerek bana bir. Fare kullanma olayina bir bakacagim, orada duruyor gariban, elleyen yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2017 Tuor_annare said: jetbrains için ölürüm ya. go ide'sini yeni gördüm. çok yeni çıkmış. eğer stabil olmazsa webstorm vs. indirip go plugini de kurabilirsin. ben bundan aylar önce golang bakarken öyle kullanmıştım. kısayollar öğren öğren bitmez, her gün bir şey öğreniyorum yıllardır kullanmama rağmen. Go IDE'si o plugin'den cikti zaten. O kadar basarili ki plugin, adamlar alip editor haline getirdi direkt sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 15, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2017 Github icin arayuz filan, her seyi koymuslar icine. Hos geldi ilk bakista Gogland. Kurcalamaya devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2017 GERGE said: Hic kullanmiyorsan girmeyebilirsin. Ogrenmek icin vakit ayirmak gerek iyice. hic kullanmiyor derken text editor olarak kullaniyorum ama merak ettim vim ile nasil spring autowire gostercek, nasi classtan interface yaratcak kurcalayayim biraz bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 16, 2017 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2017 Jetbrains urunlerini epey tuttum simdilik ama sorunlari da yok degil. Air'dayim ben de, arada sirada CPU tepelere firliyor. Performans iyi yine de, Vim ile kiyaslamak dogru olmaz yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar