Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hobi önerileri

Artariel

Öne çıkan mesajlar

hobi tavsiyesi alınır mı ya? vermeye verilir, bence youtuber ol mesela.

ama x hobisi tavsiye olarak verilene kadar ilgini çekmediyse tavsiyeden sonra da çekmez. ilk kez duyduğun bir şey değilse tabi. şu kavanoz içine taş atmak güzelmiş mesela ama bi bonsai'cilik değil. (karate kid'deki bonsai canım. esenler'deki değil.)
Sosyal ağlarda paylaş

yazın keresteden paletten masa sandalye, sallanan sandalye falan yaptım. Havalar ısınınca yine bişeyler yaparım.

bi ara nargile için lüle bulamadım kendime göre. çalıştığım tuğla fabrikasından çamur söyledim sonra lüle yaptım, fırına götürmek zor geldi, pürmüzle pişirmeyi denedim, çok sağlam olmasa da oldu :)

bu aralar hatsan mod 125 havalı tüfek aldım, onunla oraya buraya atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

deadwoll said:

Bizde vardi pinpon masasi da, o ise ayrilmis genisce bir oda gerekiyor aklinizda olsun. Onun haricinde cok pahali bir sey degil, bir de bir kez alinca omurluk.

salon büyük ya
boşaltsak biraz on numara olur.

koltuklardan birini gönderip alalım o zaman(:D
Sosyal ağlarda paylaş

sinera said:

Gezmeyi araştırmayı seviyorsan ve bitkileri seviyorsan terrarium yapımını öneririm.

Taşlarını, bitkilerini toplayacaksın, içine ufak maketler koyarak güzel manzaralar oluşturabilirsin. Yaptıkça eşine dostuna hediye olarak verirsin.Masrafsız, araştırmacı ruhlu insanlar için zevkli bir hobi bana göre.

Selam, içine koyduğumda ölmeyecek çok da büyümeyecek hangi bitkiler var acaba? Parktan çimen vs. yolsam olur mu mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Genellikle yosun ve dayanıklı bodur çiçeksiz bitkiler kullanılıyor.Çimen yetişebilir ama çabuk büyüdüğü için kullanacağın fanusu kaplar diye düşünüyorum.

Örnek yapım

Ben şu tarz bir çalışma üstüne gideceğim fakat şuan için en büyük sıkıntı yosun bulabilecek yer. Onuda Antalya'da çözerim gibi geliyor.Yosun dışında birkaç tür kaktüsüm var elimde. Onlarla güzel bir şeyler oluşturabilirim umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

sinera said:

Genellikle yosun ve dayanıklı bodur çiçeksiz bitkiler kullanılıyor.Çimen yetişebilir ama çabuk büyüdüğü için kullanacağın fanusu kaplar diye düşünüyorum.

Örnek yapım Ben şu tarz bir çalışma üstüne gideceğim fakat şuan için en büyük sıkıntı yosun bulabilecek yer. Onuda Antalya'da çözerim gibi geliyor.Yosun dışında birkaç tür kaktüsüm var elimde. Onlarla güzel bir şeyler oluşturabilirim umarım.

Küçük boy yaklaşık ~400ml lik bir kavanoza bir şeyler yapacağım ben:

kavanoz

https://www.aricilikmalzemeleri.gen.tr/wp-content/uploads/2015/02/bal-kavanozu-2.jpg

Bunu hediye etmeyi düşünüyorum ondan kapağı bir daha açılmasın istiyorum. İçine kökü olmayan, mesela yapraklı çam dalı veya yosun gibi bitkiler koyacağım o yüzden. Acaba buğulanır mı kavanoz veya yosun vs. başka problem çıkartır mı? Kavanozu yanlamasına dolduracağım, en altına çakıl vs. üzerine toprak ve son olarak topladığım bitkileri yerleştireceğim. Yapabilirsem de sabundan vs. mini figür yapıp koyacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Küçük boy yaklaşık ~400ml lik bir kavanoza bir şeyler yapacağım ben:

kavanoz

https://www.aricilikmalzemeleri.gen.tr/wp-content/uploads/2015/02/bal-kavanozu-2.jpg

Bunu hediye etmeyi düşünüyorum ondan kapağı bir daha açılmasın istiyorum. İçine kökü olmayan, mesela yapraklı çam dalı veya yosun gibi bitkiler koyacağım o yüzden. Acaba buğulanır mı kavanoz veya yosun vs. başka problem çıkartır mı? Kavanozu yanlamasına dolduracağım, en altına çakıl vs. üzerine toprak ve son olarak topladığım bitkileri yerleştireceğim. Yapabilirsem de sabundan vs. mini figür yapıp koyacağım.

Abi bitkisine göre 6 aya kadar açılmadan susuz kalabilen terraiumlar varmış.Onun dışında buğulanma olayı için direkt ışık almaması lazım ayrıca suyu fazla koymamak gerekiyormuş.Olayı aslında bitki bakımı birazda sadece normal bitkilere nazaran daha zahmetsiz ve görsel olarak hoş.O nedenle canlı bitki koyacaksan sabitlememeni öneririm kapağı.

Yapım-Bakım ile ilgili kısa bir yazı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Balık tut
Lego ile ilgilen technic yada modüler
olmadı halk oyunları kursuna git (sağlam ortam oluyor demesi)
dans kursuda olur ama orada çok kasıyorlar
Ava git, sağlam bir tüfek al bas fişeği :p
olmadı pul kolleksiyonu yap belki ekmek çıkar :p ne bileyim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...