Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise 2 ve alan tercihi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hyr onun demek istediği niye TM diil de FM seçelim. arada sadece 1 ders fark varken.

Ama bu işin içine fen de giriyo. TM seçip 0 fen çekmektense, FM seçip en azından bi kaç soru çözebilmek daha iyidir. Ayrıca TM seçip yatıp uyumayı düşünüyosan, sen bilirsin arkadaşım, ben adam gibi çalışmaktan bahsediyorum. Boş derslerde boş boş durmaktansa en azından bi kaç soru daha çözebilmek iyidir.

Ama dersen ki ben hiçbi şekilde çalışsam da yapamam fen'i, o zaman ortalamanı düşürmemen için TM senin hayrına olur tabii ki.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
Ben öyle yatıp uyuma düşüncesinde olsaydım MF seçmezdim.Bölümüm mf zaten.Ama ÖSYM gelince her bakımdan TM ler daha kolay kazanabilecek sınavı benim bahsettiğim nokta bu.[signature][hline]Turbo Pascal,C,Visual Basic,Sphere Scripting And Gm Pvp
Hell_Angel Quamen
Mesaj tarihi:
said:
Zaugna_Khaldun, 17 Ocak 2005 22:21 tarihinde demiş ki:
555 k.a.l mı sizin orası ne???

k.a.l neyin kısaltılmışı???[signature][hline] Aşk biraz palavradır, biraz da aşna, aşna fişna
Biraz da yalandandır, sewmek birisini ömür boyu
Mesaj tarihi:
kadıköy anadolu lisesi[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
3-4 kişi toplandığın zaman ve braz da baskı ile açamazlar diye bir şey yok...[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
bu yıl ben de bölüm seçicem ama daha karar vermedim. herkes meslekler konusunda ayrı bişey söylüyo. yine kişinin karakteri yetenekleri en önemli husus.[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Mesaj tarihi:
Bu biraz da fen derslerine bağlı.Eğer fen derslerinin(mat,biyo,kimya,fizik)hepsini birarada yürütebilirim diyosan sayısal seç.ama yürütemeyeceksen TM yi seç,sadece matematiğe,geometriye yüklenirsin kurtarırsın.eğer öğretmen lisesindeysen yabancı dili seç.zira okulumda YBS de %98 dogruluk oranı tutturup da öğretmen lisesi öğrencilerin kendi alanlarını seçip aldığı ek puanlar sayesinde ankaranın güzel üniversitelerini beklerken,"haydi eskisehir e haydi konya selcuk üniversitesine" diyen çok arkadaşım oldu...[signature][hline]-TooRan,bu kemik mi?
-???Evet...
-Ne kemiği peki???
-????
(Sinemada kız arkadaşım vücudumu tanıyor :P )
--------------------------------------------------
Doğanların En Mükemmeli Doğacak Bizlerden!
---------------------------------------------------
Sıkıldık Tarih_Hastası'nın c/p lerinden!
Mesaj tarihi:
ts boş bölüm kolay bölüüm falan gibi gözüksede iyi kullanıılırsa oldukça işlevsel bir alan. ts öğrencisi birçok tm bölümünü puan kaybına uğramaksızın tercih edebiliiyor. seçmeli derslerle tmyle aynı dersleri görüp seçebileceği bölümler arasına tsleri de ekliyerek kendine geniş bir tercih alanı sağlıyor. çok pişmanın şahsen ts seçmediğime...[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Mesaj tarihi:
eğer tercih ettiğimiz derslere göre seçeceksek benim FS (fen-sosyal) seçmem gerekir :p. sorun dersler değil benim için aslında. çünkü istediğim bölüme gitmek için iki yıl kasarım, ama meslek seçimi esas zorlayıcı olan.[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Mesaj tarihi:
Dil öneririm matematik hayatta bir işine yaramıyor dilde ileriye gidersen hayatın kurtulur[signature][hline]I thought it would be nice to lie down and close my eyes
It never occurred to me that I am already asleep
Mesaj tarihi:
ya simdi söle bisi war sayisalina güveniyosan git derim. ama tm ya da ts gitmeni tavsiye ederim. ezberin iiise ts ye git bence..[signature][hline]**Ben acilarin çocuguyum... Ne Mc'den yiyebildim , ne Adidas giyebildim..**

Only.Fenerbahçe..
Mesaj tarihi:
alan seçerken kısa vadede rahatlığı değil, uzun vadede mutluğu düşünün. 2 sene rahat edicem diye sostal seçtikten sonra hiç size gitmeyen alanların önünüze serpiştirilmiş olduğunu gördüğünüzde çok ağlarsınız çünkü.
hukuk istiyordum, fene kafam basmasına rağmen tm seçtim. çok ütü yaptılar okulda fen seç diye, sanki büyük başarılara imza atıp okulun adını yedi düvele duyuracakmışım gibi:p bende iyice soğuyup inadına tm seçtim:) tm rulz diyorum o zamandan beri, gayet memnunum. tabi ben hukuk istiyor olduğum için seçtim. tutup ta inşaat mühendisliği istiyor olsaydım gidecektim fene tıpış tıpış:)
kısaca milletin önerilerine, "şu alan kolay onu seç"lerine aldırmayın, siz istediğiniz mesleği seçin. sonra ona bağlı olarak alanı seçmenize gerek bile kalmaz, önünüze ağzında bir domatesle tepsi içinde gelir zaten. bir şey istenirse ve uğraşılırsa o şey için, yapılır. banada diyorlar hukuk kazık gidilir mi diye, istiyorum gidecem sana ne diyorum:-)[signature][hline]beş hececiler
H.B.E
Mesaj tarihi:
bence tm seç en babası ama senin hangi derslerde başarılı oldugunuda burda soyleseydin daha açıklayıcı bir şey solıyebilirdim sana[signature][hline]<''>^^Vuracagınız avın peşinden mi koşarsınız yoksa vurdugunuz avın mı?^^<''>
Mesaj tarihi:
yabancı dil bölümü oıkul açmasa bile size yabancı dil eğitimi vermek üzere başka okula misafir öğrenci olarak gidiyorsunuz..aldığınız diplomada sizin normaldeki okulunuzun ismi oluyor..yani illa dil derseniz bu seçenek de var..

ben kendi bölümüm fm ile ilgili konuşcam..
fm seçiyorsanız bir kere karamsar bir dünya bakışınızın olmaması lazım..dalga geçmiyorum bu çok önemli..çünkü çok ama çok saçma şeylerle karşılaşacaksınız.okul stresinin ne demek olduğunu bu bölümde anlayacaksınız..her konu(yani bir kaçı falan değil istisnasız hepsi) çok kafa kurcalıyıcı ve ezbersel ilerleyen konular..özellikle fizik ve çağrıbey anadolu lisesi(üsküdar)'ne gelecekseniz + olarak bir de kimya eklenicek bu listeye..
Matematik deseniz zaten allahlık olacak..Ama tüm matematik konuları öeghlik olsa da belli bir süre sonra (tabi anlamak koşuluyla) çözülebilir hale gelecekler ama konuları anlatan kişinin bağlama kabileyeti düşük ise yine bir çöküntü yaşayabilirsiniz..Ben daha gelmedim ama matematiğin son sınıfı daha bir kazık olanındanmış..yani matematikten çekeceğiniz var..

kimya ise dediğim gibi okuldaki hocada biten bir ders..bizim okulda olursanız bir kere çekeceğiniz var..Ama diğer okulladaki arkadaşlarım hocalarının etkisiyle kimyayı çantada keklik olarak görüyorlar..yani kimya hocanız kötüyse kimyadan da çekeceğiniz var..

fizik ayrı bir dünya olarak gözükecek..en başlarda resmen kurtaracak ders gibi görünecek size..Oh diyeceksiniz ne güzel ivme hız vs vs..Ortalamamı yüksek tutmama yarayacak bu ders diyeceksiniz ama dönem sonuna doğru bir çöküntü de oradan yaşayacaksınız..tabi fizik gene anlatanına bağlı oalrak çok ppratik olarak da işlenebilecek bir ders böyle bir hocanız varsa yaşadınız demektir..sene başındaki düşünceleriniz sene sonuna kadar sürecektir..yani fizik direk hocanızla bağıntılı..

Geometri-Analitik ise sadece görme yeteneğinize dayalı..ben bu seneye kadar hiç anlamazdım geometriden..ama bu ene çöze çöze full yapmaya falan başladım testlerden vs..zate geometride sene boyunca konu başlığı sayısı parmak syısını geçmiyor..yani geometri-analitik korkulacak bir ders değil..

Benden lise2ye başlayacak olan kişilere tavsiye dersaneye bu seneden başlayın[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir
www.heavymetaltr.com/forum
Mesaj tarihi:
yabanci dilde ogretmen falan olursun bide uluslar arasi iliskiler. en iyisi tm kanimca. ama secicegin meslege bagli. muhendislik ise fm seciceksin.[signature][hline]Don`t mess with the best
Until you past the test
When you past the test
Then come and wrest with the best
Mesaj tarihi:
allhım neydi günahım gittim salak gibi 60.yıl anadolu lisesi gibi bir okulun fm sini sçtim zaten göze batan bi tipim hocalarda taktı 4 zayıf nasıl elektronik müh. olcaz bilmiom :([signature][hline]www.60yil.k12.tr
Pati radyoda pandomim gösterisi yapıyorum beklerim......
Mesaj tarihi:
bu gidisle brz zor gözikiyo ama çalisrsan yaparsin...[signature][hline]**Ben acilarin çocuguyum... Ne Mc'den yiyebildim , ne Adidas giyebildim..**

Only.Fenerbahçe..
Mesaj tarihi:
elmacım armutum cnmcım lise 1 de mat ı ve fen derslerını cok rahat kaldırıyorsan (ki lise 2 fm ye göre cok kolaydır) lise 2 de fm sec derim. ama ben yapamam o kdr ura$ıp fln dersen tm de iyidir.genelde tm yi (bnm cevremdekiler) fm yi beceremedigi icin seciyorlar oda var tabi.[signature][hline]Saeros, 11 Aralık 2004 23:31 tarihinde demiş ki:
karşılıksız aşk boktur. sifonu çekmek lazım.
Mesaj tarihi:
yaf aslında bu cok büyük yanlıs. insanlar hep yapabildikleri derslere göre alan seciyorlar. fm yi beceren mühendislik tarafına gidiyor ülkemizde her zaman. ne yazık ki cogunlukla tm yi secenler de diger taraftan kacanlar seklinde oluyor..

biraz da bu sekilde olmasını egitim sistemi zorluyor ama insanlar sonucta yanlıs yönlendirilmiş oluyorlar..
bu secim olayının kriteri sadece bu olmamalı..
  • Yeni Oluştur...