Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Abi ya antifriz bitmis yada eklemedik sonra hatirlamiyorum donmus motor komple. Aku bosaldi sandim meger piston donmuyomus donukluktan. Neyse sicak suyu ust yuvalara dogru doke doke calistirdim arabayi disaridan iceriye otoparka dogru aldim. Rolantide biraktim soyle bi 10 dk falan bi baktim hararet 500 e falan vurmus. Normalde benim termostat gostergem arizali. 8 tane ustaya gosterdim kimss onla ugrasmaz diye yolladi beni pezevenkler. 45 derece gosterdigi zaman 90 a tekabul ediyodu yani yari yariya bozuklugu var. Arabada su olmadigi zaman o kadar cok yukselirdi oyle 90 100 lere kadar falan oyle anlardim bende aa arabada su bitmis hesabi. Neyse kalorifer borulari falan komple donuk saniyorum. İnternetten baktim ulan yazanlara bakip is yapsam arabayi komple kaldirip cope atmam lazim. Piston kirilmasindan tut komple radyator parcalanmasi bok boklavat herseyi yazmislar. Biraktim arabayi cozulsun diye. Bu abuk araba sitelerinin yorumlari haricinde "moruk basina su gelebilir" diyebiliceginiz bisey varmi? Veya yapmam gereken? Su donmus oldugu icin devirdaim yapmiyo ve baya fiskirarak hararet yapiyo. Kapadim hemen arabayi oyle yapinca. Biraktim kendi kendine sogusun dursun. Yok devirdaim bilmemnesini patlatmissindir yazmislar , genlesme kabinin kapagini acinca nefes alir gibi su atiyo devirdaim calisiyo ama donukluktan dolayi tam cycle i tamamlamiyor. Ondan geri tepiyor. İceriye kaloriferde sicak uflemiyor orasi falanda donuk. Ya ne eziyetmis be kardesim kar bok boklavat öf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 pistonlarla suyun alakası yok bi kere yani dondu pistonlar hareket etmiyo diye bişey yok su donunca sogutma işlemez motoru da çalıştırdıgında aşırı ısınmadan önce contayı yakarsın donan su radyatörü ve devirdaim hortumunu falan patlatabilir çok kullanmadıgını varsayarak en fazla contayı yakmışsındır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Hararet nasıl 500 oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 ya 500 dediğim anla işte yükseklere yani. 10 dakka falan çalıştı araba o kadar bile çalışmadı hatta. baktım hararet yükseliyo suyu falan taşma yaptı kapattım hemen. çözülsün şu arabada bi bakalım. herifler neler yazmışlar belli değil. çak çakmağı arabaya ateşe ver o derece kötü olurmuş. adamın birinin daha başına gelmiş hatta oda benim gibi sıcak su dökmüş. ertesi gün adam fönle falan arabanın borularına hortumlarına girişmiş tornavida ile söküp hiç bi sıkıntıda yaşamamış dümdüz yürümüş gitmiş. onunda aynı benim gibi harareti tavan yapmış 10 dakkada falan. gerçi yarında hava -1 miş anasını satayım. nası çözülücekse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 çekiciye yükleyip ustaya götürüp baktıracaksın başka seçenek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Üstüne çalıştırmayı deneme o kadar hararet yaptıktan sonra motoru eline alabilirsin, gelebilirse usta gelip baksın, uzaksa çekici ile götür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 ruslar motorun altında ateş yakarlar mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Kamyoncular falan da yakıyor ateş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 direkt tupu-piknik tupu yakip atan gordum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Muhtemelen üst kapak contasini yakmissindir, bir üst durumu motor blogunu catlatmaktir. Arabayı bilmiyorum ama üst kapaksa 2k nin altına halledilir,önemli olan aracın donması değil hararet yapması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Motor 10dk çalıştıysa hala donuk bişey kalmamış olması lazım. Soğutma sıvısı eksilmiş mi? Conta yakmadıysan, antifirizli soğutma sıvısı ekle devam et. Ama emin olamaycaksan usta baksın, conta yandıysa, motor yağına su karışır, suya da motor yağı, daha kötü bişey olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Selam, Böyle durumlarda en yakın yıkamacıda sıcak su ile motor yıkama yaptırmak en mantıklısı. Senin aracı çekecek birilerini bulman veya parayı basıp çekici çağırman gerekir. Kasko'nun yol yardımı da ücretsiz halledebilir gerçi. Motor yağını kontrol et bakalım, su karışmışmı. Ama bana göre mantıklısı daha fazla kurcalamadan bir ustaya götürmen aracını. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2017 Araba calisti yurudu goturdum ustaya termostat zaten bitik vaziyetteydi o degisicek kalorifer tarafina sicak hava gelmiyo devirdaimden kaynakli sanirim oda degisicek. Contada kacak vardi girilmisken hepsine bakilsin dedim oda yapilicak. 1 1.5k arasi bi masraf buyuk ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 konu ile ilgili birsey sorucam simdi benim araba disarda yatio kullanmiyorum istanbulda bu soguklarda donabilmesi mumkun olan herseyi donmustur muhtemelen hava normallesene kadar biraksam sorun olur mu, baharda donan sivilar parcalar eriyip hareket eder mi yani :) araba calisir mi sdf yoksa dediginiz gibi sicak yikama vs yaptirmam gerekir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 3-4 gün sonra havalar 0 ın üstüne çıkınca normale döner kutup başını çıkarabilirsin öyle çok akıllı bi araç değilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 senko said: konu ile ilgili birsey sorucam simdi benim araba disarda yatio kullanmiyorum istanbulda bu soguklarda donabilmesi mumkun olan herseyi donmustur muhtemelen hava normallesene kadar biraksam sorun olur mu, baharda donan sivilar parcalar eriyip hareket eder mi yani :) araba calisir mi sdf yoksa dediginiz gibi sicak yikama vs yaptirmam gerekir mi abi 2-3 günde bir inin, arabanızı biraz temizleyin bi çalıştırın 5 dakka bakın biryerinde bir şey var mı. sanki binek summonluyorsunuz anasını satayım işi bitince stashe at dursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 sifir arabaysa cok birsey olmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 0 degil 17 yillik assagi insem caliscagini hic sanmiyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 askere gonder o zaman zamani gelmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 kaciyo abisi tecilli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 dersaneye gitmiyorsa ver sanayiye o zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar