SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Selamlar, Cok sacma bir problem var ve icinden cikamiyorum. Superonline fiber baglantim var, modemin arayuzunde yazan public ip adres ile google'a what is my ip yazdigimda cikan ip'ler farkli. VPN falan acik degil, birden fazla cihazda denedim, butun cihazlar 212.xxx'li IP'm oldugunu dusunurken modemin arayuzunde 100.81.xx diye bi IP var ve bu IP'ye gittigimde gercekten modemin arayuzu cikiyor. Fakat internete 212'li IP'den cikiyor gibi gorundugum icin dynamic dns servisleri siciyor, 212'li IP'yi kaydetmeye calisiyorlar. Soyle bir yazi buldum, acaba benim durum bu mu When you connect to the internet, your ISP assigns an IP to you which your router uses as its external or WAN (Wide Area Network) IP. There are only so many IP addresses available, and so very many internet connected devices in the world, so not all of them are given a "normal" IP address, some a given special private internal network addresses (known as RFC1918 addresses). Whilst this doesn't generally apply to wired home internet connections, it is very often the case on wireless 3G / 4G connections.. In this case, the telecommunications provider will often supply an RFC1918 address to the end users, the same way your Asus router is designed to supply RFC1918 addresses to your LAN for all your computers. Accessing services like webpages, email etc. is not affected by the use of RFC1918 addresses. What is affected is "inbound" services - that is, attempting to contact your router and computers behind it from the outside world. Eg. AiDisk/Samba/FTP, OpenVPN Server, PPtP server, any port maps (including UPnP) This is only an issue if you want to be able to access your home network remotely through a service that does not use an intermediate cloud hosted gateway. Wikipedia has an article on private networks, including the private addresses ranges used in IPv4 networks as defined by the RFC1918 standard, which are: 192.168.0.0 - 192.168.255.255 172.16.0.0 - 172.31.255.255 10.0.0.0 - 10.255.255.255 Bottom line: If your assigned WAN IP is within this range of IP addresses, it's an RFC1918 address and will not be accessible from the general internet... hence the error. As a previous poster said, if this is an issue, you'll need to talk with your ISP. (Benim IP bu aralikta da degil ama bilemedim.) Superonline'i aradim fakat sizin IP'niz 100 ile baslayan, 212'li olan degil diyor baska birsey demiyor.
Ryzer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 mhlerini arayıp formalite icabı port açtırtmak istiyorum de. cgn-ip havuzundan çıkıyormuşsun, dhde öyle yazmışlar.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 evet tam da onu okuyordum https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-gercek-wan-ip-vermiyor--110708964 boyle birsey yapmaya haklari var mi bu arkadaslarin, artik cikarmiyorlarmis isteyince, statik IP alacan o da 9 TL diyorlarmis.
Ryzer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 valla geçen gün arkadaşım arayıp yaptırdı. modemdeki ip ile whatsmyip sitesinde görünen ip artık aynı olmuş.
Skyfire Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 telefon hizmetini superonline a geçir eğer varsa. telefon hizmeti verebilmesi için mecbur o havuzdan çıkarıyorlar, telefon için de aylık para yok zaten
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 bakalim arayip cikarin beni dedim, statik ip oneriyoruz dedi, dedim hayir ben 9 TL odemek istemiyorum kendi IP'm ile internete cikmak icin, kayit olusturdular "inceleyip" geri donus yapacaklarmis.
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 ttnette böyle. ben arayıp dedim böyle böyle adam akıllı normal ip verin. anlamadılar sorun bizde deil statik ip alın dediler lol
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 CGN Carrier Grade Nat Artık ip havuzunun yetmemesinden dolayı sağlayıcıların kullandığı bir sistem. Bu sisteme dahilseniz, port açamazsınız, modemde görünen ip ile whatsmyip tarzı sitelerde görünün ipler birbirini tutmaz. Port açılmadığı için torrentde kullanamazsınız.
Ryzer Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 -Crawler- said: CGN Carrier Grade Nat Artık ip havuzunun yetmemesinden dolayı sağlayıcıların kullandığı bir sistem. Bu sisteme dahilseniz, port açamazsınız, modemde görünen ip ile whatsmyip tarzı sitelerde görünün ipler birbirini tutmaz. Port açılmadığı için torrentde kullanamazsınız. torrent de tek seed etme sorunu var. download yapabiliyorsun sorunsuzca. (ben de böyle yani.)
senko Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 cevap verilmiş. 100.64.0.0/10 cg-nat için ayrılmıştır. superonilne da residential'ları internete taşırken nat444 kullanıyor.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 aradilar 1 saat once, simdilik cikartiyoruz sizi bu bloktan fakat dinamik ip oldugu icin restart attiginizda tekrar ayni bloga dusme ihtimaliniz var dediler, illa statik ip satmaya calisiyorlar aylik 9 TL'ye.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Baska konu acmadan buradan sorayim. Simdi ben superonline'in verdigi aleti (huawei) modem + router olarak kullaniyorum fakat odama 1 kablo geliyor bu routerdan. Odamda da ethernet uzerinden bagladigim bir suru alet oldugu icin daha onceden kullandigim router'in (asus) WAN girisine bagladim, interneti huaweiden alip farkli bir subnette router olarak kullaniyorum. Huawei: 192.168.1.1 Asus: 192.168.2.1 Ikisinde de DHCP server calisiyor, Asus Huawei'ye bagli oldugu icin 192.168.1.27 olarak IP aliyor. Amacim public IP uzerinden 192.168.2.x subnetindeki NAS'a baglanmak. Bunun icin Huawei'den Asus'a port yonlendirme yaptim, ilgili port'tan gelen trafigi direk Asus'a yonlendiriyorum, Asus'tan da ayni port'u NAS'a yonlendirdim, fakat calismiyor. Huawei'den Asus'a ping attigimda da calismiyor. Neden olabilir? Tesekkurler.
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Telekom da yavas yavas bölge bölge CGNATa geçiriyor müşterileri. Gercekten sinir bozucu durum fakat IPv4 havuzunda IP sıkıntısı var. Fakat optimizasyon sıfır. Eminim yüzlerce IP sağda solda subnet bloklarının geniş geniş tahsis edilmesinden boşta duruyordur. IPv6 icin de hala hareket yok. Bu sebepten CGNAT tek çare gibi. Zaten mobilde kullanılan bir çözüm.
Öne çıkan mesajlar