Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşama amacı, standartların dışına çıkmak vs. vs.

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Kodlamaktan ziyade matematiksel düşünce/problem çözebilme kabiliyeti insanları iyi coder yapıyor.

Bir de işte meslek haline getirmek ya da sanatsal yaklaşmak ayrı bir şey; araç olarak kullanmak ayrı bir şey. Ben mesela araç olarak kullanıyorum. Muhtemelen yazdığım kodlar bok gibi gelir başkasına ama işimi görüyor çatır çatır. Hiç iplemiyorum kaç satır olmuş, memory efficient'mıymış vs.
Sosyal ağlarda paylaş

kodlamada yaraticilik olmaz mi ya.

birak sifirdan yapilan mega appin parcalarini tasarlarken falanca karakteri tuvale nasil yerlestirecegini hesaplayan da vinci gibi hunerli olmayi gerektirmesini, ekip sikistiginda kritik, uyuz sorunu cozmek icin ilham alip akla gelmeyecek yerden gecici, sonra da kalici cozum bulmayi gerektirir.

yaratici faaliyet yaratici faaliyet neticede. ortada olmayan, daha once dusunulmemis bir seyi ortaya cikariyorsan yaraticilik kullanmak zorundasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanat yapmak icin formal bir egitime yok ama yani herkes resim cizebilirken bunu sanat niteliginde yapabilen sayisi az.

Ama kodlamayi ogrenmek icin once belli bir seviye egitim almak gerekiyor, belki icimizden biri super bir coder olabilecek seviyededir ama bunu bilmiyordur cunku herhangi bir exposure'u olmamistir bu hayatta ona yonelik.

Ancak sanatci olmadigimiz belli cunku genelde muzik, resim gibi yetenekler o iste formal bir egitim almadan ortaya cikiyor.

Hayatta bircok sey oyle degil mi. Ben X kisisinden daha iyi futbol oynuyorum cunku daha fazla saat top oynamisim. Daha yetenekli olup olmadigimi bilmiyoruz. Ancak Messi Mustafa Sarp'tan cok daha yetenekli cunku hemen hemen ayni saat ayni isi yapmislar.

Hic expose olmamis adamla yetenegi cok karsilastiramiyorsun o yuzden. Ama sanat birsekil cikiveriyor sanki birseye gerek kalmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Sakal said:

kozalak said:

sonrası senin yaratıcılığına kalıyor. doğuştan gelen bir yeteneğe gerek yok.

Hocam iyi misin?

biraz üşütmüşüm ya, böbreklerim ağrıyor.

x konusunda doğuştan yetenekli olup y konusunda yaratıcı olabilirsin gayet. ikisinin aynı alanda olması gerekmiyor. yetenek=o işe yatkın olmak anlamında kullandım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:
Hic expose olmamis adamla yetenegi cok karsilastiramiyorsun o yuzden. Ama sanat birsekil cikiveriyor sanki birseye gerek kalmadan.

yaraticilik, ilham diyorsun sen. onun falanca kiside digerinden fazla olmasi ve cig yaraticiligin cok kuvvetli tezahur etmesi meselesi bambaska.

ote tarafta sanat tarihi okundugunda da vinciden tut michelangeloya herkesin essek gibi calistigi ortaya cikiyor. cirakliktan baslayarak mevcut olan her tur teknigi metodu ogrenip uygulayarak yetismis kisiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam oyle degil aslinda.
Teknik elbette zaman icerisinde gelistirilir fakat sanat/muzik gibi dallarda kendiliginden ortaya cikmiyor mu bazi seyler. Herhangi bir formal egitim almadan. Buna saf yetenek diyorum ben, ya da beceri diyelim ilk etapta.
Hayatta belli seylere beceri cok erken yaslarda farkedilebiliyor.

Ancak bircok konuda, atiyorum spor olsun, programlama olsun, bunlar uzerinde belli zaman gecirildikten sonra ortaya cikiyor. Daha dogrusu bir sure sonra farki yaratan yetenek oluyor. Bugun ilk etapta benim de Messi kadar saat top oynamadigim icin onun kadar yetenekli olup olmadigimi bilmemiz zorken (misal tabi), iki profesyonel futbolcu arasindaki farki yetenege baglamamiz daha mantikli.

Proglamada da gercekten sanat eseri niteliginde isler ciktigina eminim, ama bunun icin cok ciddi bir saat harcamis olmak gerekir. Day 1'dan proglama yetenegi vardir dememiz zor herhangi bir sahis icin. Ama resim, muzikte bunu diyebiliriz sanki gibi geliyor, tabii yaniliyor olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı ben gayet standart bir yerden mezun iken ve gayet standart bi yerde çalışıyor iken herşeyi bıraktım gsf okudum bir daha, çocukluktan beri resim çizerdim yetenekte vardı, ha noldu baya bi kasıştan sonra ufaktan sergilerde yer bulan belli bir çevre edinmiş güzelde takılmış biri oldum, ama nihayetinde para kazanmak için standart ofis çalışanıyım tekrardan - gerçi onuda değiştirmeye çalışıyorum programlama falan ögreniyorum :)

yani diyeceğim o ki sanat evet yetenek kendini belli ediyor olur genelde, resim müzik vs ama özel oluşumuz falan değil ya herkeste bişeyler var aslında üzerine gittikçe gelişiyor sanki ve kendini bu alanlarda dışavurur oluyosun onun getirdiği tatmin çevre vs oluyor güzel oluyor yani. ama pek mucizelere girmemek lazım ya da ben çok özelim falan triplerine. Yukarda birinin dediği gibi yapacaksın sadece konuşmak düşünmek yerine yapmaya başlıycaksın yapa yapa hoşuna giden bişeyler çıktıkça da bunu insanlarla paylaşacaksın olmadı internet var o şekilde paylaşırsın. Yapma üretme paylaşma kısmı Ego kısmının önünde olmalıki tadı çıksın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...