pontipati Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Selam, bu sene özel bir üniversitede yüksek lisansa başladım ve güzel bir bursum var. Aylık bir miktar maaş veriyorlar, kalacak yer ve masrafları karşılıyorlar. Son birkaç ayda birkaç problem yaşadım hayatta, buraya da başlık açıp danışmıştım ve okuldaki dersleri takip edemedim bu yüzden. Bursumun kesilmemesi için not ortalamamın -GNO, GPA- 2 dönem 4 üzerinden 2.7'nin altına düşmemesi gerekiyor. Bu ilk dönem ortalamam 1.5 civarı gelecek. 2.dönem 3-4 ders alsam ve 4.0 ortalama getirsem bile genel not ortalamam 2.7 altında kalacak. Enstitü ile konuşmak var aklımda. Bunun dışında bu durumda sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Yetkili birileriyle konuşmak dışında bir çaresi yok gibi görünüyor. Özel üniversitelerin mütevelli heyetleri eğer isterlerse öğrencilere ayrıcalık tanıyabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Sabancı'da mısın? Eğer öyleyse bi git konuş derim hocalarla sekreterlikle falan faydası olur.. Maddi durumunun çok iyi olmadığını gösteren bir belge varsa onu da sunabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Ortalamanı düşüren derslerden birinin yerine dilekçe yazıp başka bir ders alabilirsin 2. dönemde. Ben master'da (koç üni) uğraşmak istemediğim bir dersi almak zorunda kalmıştım; D'yle zor bela geçince ikinci dönem onun yerine sayılması için başka ders alarak dodgelamıştım o burs problemini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Yapabiliyorsan hem hocalarla konuş hem de phoenix'in söylediğini yap. Akademik hayat özel yaşamdan çok fazla etkileniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2017 En son Koç'ta master'a başladı diye hatırlıyorum :) Eğer geç kalmadıysan ortalamanı düşürecek dersleri withdraw etmeyi deneyebilirsin. Koç'ta genellikle ortalam düşünce bir sonraki dönem overload etmeye kolay kolay izin vermiyorlar. Gidip advisor ile konuşmakta fayda var tabii, umarım yardımcı olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2017 Ders aldığım 2 hocayla dün konuştum, finallerden sonra ben ekstra bir şey demeden biraz daha yüksek not vermişler =) Bu dönem GPA'im 2'nin üstünde gelecek, ne kadar üstünde gelecek şu an net değil ama yine de çok iyi oldu sağolsunlar. Bu hafta Toefl var şimdi ona hazırlanmam lazım daha önce hiç girmedim çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar