Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek Lisans ve burs problemi

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Selam, bu sene özel bir üniversitede yüksek lisansa başladım ve güzel bir bursum var. Aylık bir miktar maaş veriyorlar, kalacak yer ve masrafları karşılıyorlar. Son birkaç ayda birkaç problem yaşadım hayatta, buraya da başlık açıp danışmıştım ve okuldaki dersleri takip edemedim bu yüzden.

Bursumun kesilmemesi için not ortalamamın -GNO, GPA- 2 dönem 4 üzerinden 2.7'nin altına düşmemesi gerekiyor. Bu ilk dönem ortalamam 1.5 civarı gelecek. 2.dönem 3-4 ders alsam ve 4.0 ortalama getirsem bile genel not ortalamam 2.7 altında kalacak.

Enstitü ile konuşmak var aklımda. Bunun dışında bu durumda sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalamanı düşüren derslerden birinin yerine dilekçe yazıp başka bir ders alabilirsin 2. dönemde.

Ben master'da (koç üni) uğraşmak istemediğim bir dersi almak zorunda kalmıştım; D'yle zor bela geçince ikinci dönem onun yerine sayılması için başka ders alarak dodgelamıştım o burs problemini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
En son Koç'ta master'a başladı diye hatırlıyorum :)

Eğer geç kalmadıysan ortalamanı düşürecek dersleri withdraw etmeyi deneyebilirsin. Koç'ta genellikle ortalam düşünce bir sonraki dönem overload etmeye kolay kolay izin vermiyorlar. Gidip advisor ile konuşmakta fayda var tabii, umarım yardımcı olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ders aldığım 2 hocayla dün konuştum, finallerden sonra ben ekstra bir şey demeden biraz daha yüksek not vermişler =)
Bu dönem GPA'im 2'nin üstünde gelecek, ne kadar üstünde gelecek şu an net değil ama yine de çok iyi oldu sağolsunlar. Bu hafta Toefl var şimdi ona hazırlanmam lazım daha önce hiç girmedim çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...