Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba neden stop ediyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1300 Cc suzukik jimny lpg var. Sabahlari calistirip giderken ilk fren yada yavaslamada araba titreyip akabinde stop ediyor. Goturduk bir yere baktilar ettiler bir seyi yok dediler ama yine yapiyor.

Sabah 5 dakika calisir vaziyette bekledim sonra yola ciktim sorunsuz gitti araba. Sorunu ne bunun?

Edt: 2010 model 50binde arac
Mesaj tarihi:
Motor yeterince ısınmadan lpg devreye giriyor olabilir mi?

Ayrıca araba sorun çıkarsa da çıkarmasa da havalar soğukken bi 2 dakka arabayı çalıştırıp motorun iyice yağlanıp harekete hazır hale gelmesini beklemek lazım.
Mesaj tarihi:
motor soguklugundan abi o. Motorsikletlerdede var ayni durum.
Bide eskiyince oluyor iste gazi yedirmen lazim falan. Sabah motoru isitmadan cikmamaya calis

ilk calistirdiginda devir saati 1.5 falan olacak
o 1 in altina indimi isinmis demektir zaten eger hararet gostergesi yoksa. Ara gazda verme, takilsin biraz.

tam teknik sebebini bilmiorm
Mesaj tarihi:
Gaz ayarı yapılması gerekiyordur. Benzinden gaza geçiş esnasında orada bişeyler oluyor o yüzden stop ediyor. O kadar bilgim yok tabii o esnada ne olduğunu bilmiyorum.
Ama daha öncecen başıma gelmişti ilk arabam lpg li 4x4 tü .
Arabayı ilk çalıştırdıktan sonra en az 5 dk beklıyordum gaza geçmesini , özellikle geri vitese atınca harhurgargur sesler çıkardıktan sonra stop ediyordu.

Gaz ayarı yaptırmıstım ve geçmişti.
Mesaj tarihi:
Borlach said:

tamamiyle soğuktan, önemli bişey değil. kabaca motor yeteri kadar ısınmadığı için lpg gaz faza geçemiyo diyeyim.

şu.

regülatör buz tutuyo resmen abi. geçen gün sabah benimde başıma geldi. arabayı çalıştırdım. 2 dk ısıttım fazla değil hemen gazladım çıktım e-5 yan yola bağlanıcam bağlantı yolunun başında arabayı boşa aldım durdum araba stop etti. hiç tık yok arabada gıygıygıy 20 saniyede falan zor marş aldı. bi kere daha stop etti. kaputu açtım regülatörün üstünde abartmıyorum bir parmak buz var. sabah çiğ yağmış ve o sabah ayazında buz tutmuş.

araba sıralı sistemse hiç ellemeden bu havalarda bi minimum 7-8 dakka kendi halinde çalıştırın hatta hafiften gaz vererek 1.5k-2k arası devirde çalıştırın.

değilse eğer kesinlikle gazda çalıştırmayın arabayı direk benzinde çalıştırın, aynı şekil bi kaç dakika motor ısındıktan sonra lpg ye geçin. o motor ısınmadı regülatörü falan ısıtıyor zaten yeteri kadar. ondan sonra lpg de akar gider araba.
Mesaj tarihi:
Ya alet otomatik lpgye geçerken zaten motorun belli bir dereceye gelmiş olması gerekmiyor mu? Kışın ben yola çıkıyorum 10 dakka sonra falan anca geçiyor lpgye alet
Mesaj tarihi:
Aracı ilk çalıştırırken devir bi 18bine çıkıyor sonra zamanla 8bine kadar düşüyor. 8binde biraz durunca, yolda durmadan az evvel yaptığı gibi titremeye başlıyor araç. 3-4 dakika motoru çalışır vaziyette çalıştırıp sonra yola çıkınca hiç sorun yok.

Araçta BRC gaz sistemi var. Bahsettiğim olay zaten benzindeyken oluyor ve eğer hiçbir yerde durmadan 2-3 km gidersem, stop etmiyor araba.
  • Yeni Oluştur...