Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Caner Taslaman

calimero

Öne çıkan mesajlar

Abi bu adamlar türkiye'de prof falan ya nasıl sinir oldum gece gece, birisi işid'le ilgili bir video paylaşmış bu herif de tartışmada sadece tipini görmek bile yetti.

tipini sevdiğim.

http://medya.aksiyon.com.tr/aksiyon/2012/02/27/pinar-demir-kuantum-1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=BKqoOYrR1FU

şöyle bir programda yer almıştı bu quantumcan safsatası falan saçmalıklar insanı, prof la bu adam prof..
Sosyal ağlarda paylaş

Her secim oncesi 15 universite acinca hepsini biat eden yalakalarla doldurdular. Yani normal sartlarda makul bir ulkede muhtemelen doktorayi bile bitiremeyecek insanlarla. Ileri ki 50 sene icersinde sonumuz hayrola umarim ozel universitelere cok dokunmazlar cunku malesef ulkede egitim/arastirma adina birsey yapan tek 2-3 ozel universite kalacak boyle giderse.

Adamin "Yayinlari" diye koydugu makalelerin referanslari soyle seyler:

[46] http://quranmiracles.com/mmwh/mmlhread.asp?id=4

Lise tier is yapiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Abi adam YTÜ'de prof...

Yildiz teknik diye bir sey saniyorsun degil mi ben de oyle saniyordum ta ki ne kadar les oldugunu gorene kadar. Mesela su uc dergiye bak

European Journal of Mathematical Sciences
European Journal of Pure and applied mathematics
Journal of Algebraic statistics

Bu uc derginin ya editorial boardi da Yildiz Teknik Matematikten insanlarla dolu ya da Istanbul Universitesinden ayni editor in chief vs gibi seylere sahipler.

Misal EJM:
http://ejmathsci.org/index.php/ejmathsci/about/editorialTeam

Misal JAS
http://216.47.136.110/jalgstat/about/editorialTeam

Misal EJPM
http://ejpam.com/index.php/ejpam/about/editorialTeam

Yani bu tarz vasat alti dergilerde boyle yer ediniyorlar bundan sonra da sirt kasimanin intihalin muhtemelen haddi hesabi olmuyordur. ben bir tane intihal fark ettigim makaleden yola cikarak buldum sadece bu uc dergiyi. Bu yildiz teknik ve istanbul universitesi bir de. kim bilir daha neler oluyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

videoyu adam ciddi göt oluyor falan diye beklentiyle açtım. yokmuş öyle bi şey. gayet bilimsel, sizli bizli, bağırmadan konuşuyor söyleneni anlıyor. bildiğin çekememişsiniz.

hangi video? ben bir tek cern tartismasini biliyorum cihan saclioglu ile. orda da anlamadigi bir konu da yanlis anladigi bir nokta uzerinden adama yuklenip delirtti adami. yani bu tarz konularda comarlik cok kolay cunku paralel evren vs gibi bir konuya girmislerdi ve tartismasi zor konular. onu savunan kisiyi cok kolay zor duruma dusurebilirsin cunku basit bir seviyede aciklamasi oldukca zor.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

videoyu adam ciddi göt oluyor falan diye beklentiyle açtım. yokmuş öyle bi şey. gayet bilimsel, sizli bizli, bağırmadan konuşuyor söyleneni anlıyor. bildiğin çekememişsiniz.

abi uzun versiyonunu izle. adamın sandalyede oturuşu bile falso ya, böyle konuşması falan tam böyle ağzına çakmalık.

kuantumla enerji gönderelim hey hey kafası, sinir bozma master.
Sosyal ağlarda paylaş

E yani dogal olarak, yurt disinda vasat alti bile olsa bir dergiye makale gonderip kabul ettirdigin zaman tubitak para veriyor sana (en azindan ben ordayken oyleydi muhtemelen hala oyledir). Vasat bir arastirmaci olup da intihal yapmadan senede 10 makale basmanin bir yolu bu. Ha arada intihal de yapiyorlar yine dayanamayip.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

imamizer said:

abi uzun versiyonunu izle. adamın sandalyede oturuşu bile falso ya, böyle konuşması falan tam böyle ağzına çakmalık.

doğrudur ben şu kısa videoya baktım sadece, zaten kıl bir tip olduğu belli.

ama şimdi söylediklerinde bağımsız konuşması, oturması ile değerlendireceksek stüdyoyu terk eden adamı da eleştiririm asdfg

hayır iki kelimeyi bir araya zor getiriyor, ımk ımk ediyor, heyecandan big bang big bang dedi sonra stresi kaldırmadı kaçtı bildiğin.

bi de özellikle bana fizik öğretmeyin, ben fizikçiyim laflarına ikidir konu başında sarılması çok iticiydi. sen doğrusunu iyisini biliyorsan anlat yani.
Sosyal ağlarda paylaş

sinir oldu abi, orası artık uç noktası :)

amcamız yoksa yetkili bir abi yani. senin de karşına kabzımal getirseler cern'ü tartışmak için sen de sinir olursun. bir tanesi saçma sapan bir ilahiyatçı diğeri de kuantumcan bir prof. adam iyi dayandı oraya kadar. kekelemesi de bilgisizlikten değil artık sinirden yani.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi akademik insanlarin genelde zaten sosyallesme ve kendini anlatmada derdi olabiliyor. hayatinin yarisini kendi kafanin icersinde geciriyorsun yani dusuncelerini dogru bir sekilde aktarabilme yeteneginin cok fazla gelismemesi dogal. ustelik bir de alismadigin bir ortamdasin, normalde bahsettigin terimlerin ne oldugunu anlayacak bir kitle karsinda sunum yaparken birden herseyi basitlestirmen gereken bir kitlenin karsina cikiyorsun ki bu oldukca zor bir durum. bir de en temel anlatim yontemin sozlu degil yazili. o yuzden zaten profesorler arasinda iyi ders anlatan bulmak zor ama iyi kitap yazan bulmak o kadar degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

adam kendini ifade edemiyor abi. sık rastlanan bi durum bilim dünyasında. çıkmaması gerekirmiş programa sen allahın ilahiyatcısıyla ne cern tartışıcan.

sadece ilahiyatci da degil agzi laf yapma yetenegine sahip ve konu hakkinda belirli bir populer kulture sahip birinin karsina cikmis. ustelik de felsefi terimlere vs hakim. bu tarz bir insan isterse dunyanin en yanlis seyini savunuyor olsun yine de ortalama bir fizik profesurden daha hakli gozukmeyi basarir cok sorun degil sdf
Sosyal ağlarda paylaş

konuya tam hakim değilim de
şu yayınlar nasıl indexlerce taranıyor, bu kadar kalitesiz ise eğer?
mantıken dandik bir derginin web of science'a girememesi gerekiyor, scopus'a veya?

XLegolas said:

calimero said:

Abi adam YTÜ'de prof...

Yildiz teknik diye bir sey saniyorsun degil mi ben de oyle saniyordum ta ki ne kadar les oldugunu gorene kadar. Mesela su uc dergiye bak

European Journal of Mathematical Sciences
European Journal of Pure and applied mathematics
Journal of Algebraic statistics

Bu uc derginin ya editorial boardi da Yildiz Teknik Matematikten insanlarla dolu ya da Istanbul Universitesinden ayni editor in chief vs gibi seylere sahipler.

Misal EJM:
http://ejmathsci.org/index.php/ejmathsci/about/editorialTeam

Misal JAS
http://216.47.136.110/jalgstat/about/editorialTeam

Misal EJPM
http://ejpam.com/index.php/ejpam/about/editorialTeam

Yani bu tarz vasat alti dergilerde boyle yer ediniyorlar bundan sonra da sirt kasimanin intihalin muhtemelen haddi hesabi olmuyordur. ben bir tane intihal fark ettigim makaleden yola cikarak buldum sadece bu uc dergiyi. Bu yildiz teknik ve istanbul universitesi bir de. kim bilir daha neler oluyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

islam gerçek değilse nasıl müslüman oluyormuş

Diğer vidyolarında açıkıyor. Fideist mi ne öyle birşey diyor kendine.

Allah varsa yanmaktan kurtulurum diye açıklıyor sanırım özet olarak. Bence kaypaklıktan başka birşey değil. Ama bir ilahitayçının kurandaki çelişkilerden vs bahsetmesi iyi birşey. Baya sıkı bir şekilde adnan oktar, caner taslaman gibi isimlerin alehine vidyolar çekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

imamizer said:

calimero said:

sinir oldu abi, orası artık uç noktası :)

amcamız yoksa yetkili bir abi yani. senin de karşına kabzımal getirseler cern'ü tartışmak için sen de sinir olursun. bir tanesi saçma sapan bir ilahiyatçı diğeri de kuantumcan bir prof. adam iyi dayandı oraya kadar. kekelemesi de bilgisizlikten değil artık sinirden yani.

uzun versiyonunu izledim konunun başındaki kısa video uzun versiyonunun 10. dakikasına denk geliyor sdfs

abi geç allaşkına. adam çok bilgili olabilir yani tanımam etmem ama düzgün konuşmayı beceremiyorsa çıkmasın programa.

bi de bu adam hiç mi bilmiyordu yani programda başka kimler olacak vs. cern ile alakalı konular için "bilgili olan 1 kişi var oturmuş teoloji konuşuyoruz sssıaa" diyor. e gitme o zaman.

kaldı ki kabzımal diye nitelendirdiğin adamlar, bu amca cern ile alakalı konuşurken lafa dahil falan olmuyor hiç.
adam higgs parçacığını falan anlatırken sunucu daha 4. dakikada çat diye her şey tesadüfen mi oluştu diye soru soruyor.

programı öncelikle bok eden sunucu. damdan düşer gibi girmiş konuya.
amca da konuşamıyor, karşındakileri fizikten anlamayan odun gibi görerek sallama kelime seçersen olmaz o iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...