Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macbook Acayip Bir şeyler, Bozuldu Galiba?

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Şimdi mevzu şöyle;

İstanbul'a geldim, babam benim mac'i aldı facebook'ta 60 yaşında insanlar ne yapıyorsa onu yaptı falan; şarja taktı. Ben sabah şarjdan alırken makinenin alev alev olduğunu farkettim.

Açtım password ekranında alet ama böyle pulse'lar halinde hareket ettirebiliyorum mouse'u, mesela böyle 10sn kilitleniyor makine 1sn kendine geliyor; o arada yazı yazabiliyorum ya da mouse'u hareket ettirebiliyorum. Azmedip öyle şifreyi yazdım, şifrenin son öğesini de yazınca tuş basılı kalmış gibi karakter ekliyor kafasına göre (o 1'sn'lik pulse'ta ne kadar ekleyebilirse). Özetle password girip açamıyorum aleti.

Ben de tuşundan kapatıp tekrar açtım, 10 15sn falan backlight yanık halde bekletti, sonra apple logosu geldi, 30sn öyle bir şeyleri load etmesini bekledim falan derken kendiliğinden password recovery ekranı açıldı. Burada her şey normal; klavye çalışıyor, mouse çalışıyor, internet bile var.

Herhalde saçmaladı bir seferlik diyip restart'ladım aleti öyle olunca; yine login ekranı geldi; yine aynı takılma vs. Alet bu arada yanıyor...

Kapattım hemen google'ı kurcaladım; adamın teki recovery tavsiye etmiş; bir başkası NVRAM'i resetledim demiş, bir tanesi reinstall yaptım demiş vs. Hepsini denedim (OS'u baştan kurdum cmd + R üzerinden; cmd + options + p + r yapınca NVRAM neyse artık o resetleniyormuş onu da yaptım) ama nafile. Halen aynı.

Daha önce başına gelen ya da başıma gelenin ne olduğunu anlayıp çözüm önerisi getirebilecek olan var mı?

Pazar günü İstanbul'dan ayrılacağım; mevzuyu çözemesem apple store'a götüreyim sabahtan diyorum; bütün işim laptop'ın içerisinde (gerçi cloud'da save'li her şey ama laptop olmadan işe gitmemin pek bir anlamı yok şu sıralar).
Sosyal ağlarda paylaş

Aleti bir şekilde açmayı başardım şimdi her pulse'ta tek bir karakter girerek, shift'e basınca sapıtıyormuş ne alakaysa caps lock açarak yazdım son karakteri sonra enter'a basıp 10dk bekledim.

Benim anlamadığım şey OS'u yeniden kurmama rağmen hatanın devam etmesi oldu. Recovery'de Safari açılıyor malum, oradan safariyi çatır çatır kullanabilmeme rağmen login ekranı neden öyle çıldırmış durumda anlamadım. Aletin açılması 1dk'yi geçiyor, login ekranı ise tam bir kabus; bu süreçte ise klavye'nin aydınlatması falan çalışmıyor bu arada. Az önce login'i geçmeyi başarınca ışıklar patlarcasına yandı.

Şimdi restartlamaya korkuyorum aleti lel.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada işlemci sömüren uygulama fikri mantıklı çünkü aletin pili gözle görülür biz hızla azalıyordu login olmaya çalışırken. Normalde kullandıklarımdan farklı olaraksa sadece babamın kullandığı firefox vardı. Firefox böyle bir şeye neden oluyorsa yok edeyim direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Geçmiş olsun, benim MacBook Pro'nun başına da benzer bir durum gelmişti. Halama emanet ettiğim gece açık unutmuş, sabah uyanıp bakınca alet çalışıyor ama görüntü gelmiyordu. Apple Store'a götürdüm ekran kartı gitmiş. Sonradan araştırınca buldum ki benim seride Nvidia'nın hatalı ekran kartlarından varmış, değişimi de bitmişti. Ekran kartının tek başına değişimi mümkün olmadığı için tüm Logicboard'u değiştirmeyi talep ettiler, onun fiyatı da neredeyse yeni bi MBP ile aynı fiyata denk geliyordu. Şaka yapmıyorum ama halam gece boyunca zamanın meşhur Flash tabanlı oyunlarını açık bırakarak MBP'yi alt etmeyi başarmış oldu :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...