Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı Fan Sorunu.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim ekran kartı PowerColor PCS+ HD7850 2GB GDDR5 üzerindeki fan ilk aldığımda ısı ne olursa olsun sürekli çalışırdı.

Daha sonra hiçbir değişiklik yapmadığım halde 30 dereceye kadar çalışmaz 30 dereceyi geçince çalışır ama oyunlarda ise RPM ini arttırıp ısıyı 60 derece civarı tutuyordu ve bunu aşdığını hiç görmedim.

Şimdi ise kafasına göre devreye giriyor 72 dereceye kadar ısı çıkıyor vs

Catalys kontrol centerden manuel rpm ile oynuyorum kabul etmiyor kafasına göre belirli bir seviyden sonra çalışmaya başlıyor.

Fanda bir tırtoluk var deyu http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/vga-ekran-karti-fani-sessiz-sogutma-mavi-renk-247173152 şu fanı sipariş ettim (ölçüler uyuyor). Fakat bendeki 4 pin bu 2, şu an ki fan ekran kartı üzerinden gücünü alıyor. Sipariş verdiğim fan kart üzerinden güç çekemeyecek herhalde bu durumda anakart üzerinden güç alacak değil mi ?
Mesaj tarihi:
pwm degi laldigin fan, senin kartin uzerindeki pwm o yuden 4lu kablo yapisi var.

sen de bunu anakarta takamaysin bu sekilde. kac voltla calistigina bak 5 voltsa power supplydan 5 v kablosuna ek yaparak kullan. ya da eski fanin kablolarina bak, jacki sok sadece siyah kirmizi olan bolume ek yap.

ama tam guc calisacak her zaman onu da hesaba kat
Mesaj tarihi:
Afterburneri kurdum, fan ayarını her derece için %80 e getirince %80 hızla dönüyor yani 30 derecede olsa 60 da olsa %80 de dönüyor. Ama %79 a getirince isterse 30 derece olsun fan dönmüyor aynı şekilde 30 derecedeyken %40 ile dönmesi gerekirken dönmüyor.

Herhalde sensöründe bir problem oluştu.
Mesaj tarihi:
bende 7790 var 85 dereceye gelmeden fanı çalıştırmıyor alet. sonra 79a düşürüp 85e gelene kadar tekrar duruyor. birkaç aya değiştiricem ama idare ederse ellemiyim hiç. speedfan kurdum o zaman hiç çalışmadı çünkü
Mesaj tarihi:
Fanda temiz onda bir sorun yok, 4 yıllık olacak şurada 3 ay sonra, herhalde ömrünü tamamlıyor :), perte kadar kullanayım bari.
Mesaj tarihi:
aynısı benim bir karta da olmuştu, tertemizdi, yağlamak falan da fayda etmemişti. fanlarından biri %70 hızda dönmesi gerekene dek duruyordu ilginçti sdflkjsd. diğeri yetiyordu ama genelde ondan sıkıntı olmamıştı pek
  • Yeni Oluştur...