Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fırında elma dilim patates nasıl yapılır?


pontipati

Öne çıkan mesajlar

evet fırındaymış sbarronun patates

http://www.neyediginibil.com/products/sbarro/firinda-patates

ama bu site kesinlikle güvenilir gelmedi. fastfoodcuların ortaklaşa hazırladığı yanıltıcı çıkar amaçlı site izlenimi uyandırdı. çünkü girişte içeriği göstermeden fastfood giadalar obeziteye yol açar bilgisi yanlıştır felan diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

evet fırındaymış sbarronun patates

http://www.neyediginibil.com/products/sbarro/firinda-patates

ama bu site kesinlikle güvenilir gelmedi. fastfoodcuların ortaklaşa hazırladığı yanıltıcı çıkar amaçlı site izlenimi uyandırdı. çünkü girişte içeriği göstermeden fastfood giadalar obeziteye yol açar bilgisi yanlıştır felan diyor.


milyor tane katkı olan ketçap için "sadece en iyi domates ve tuz" var falan yazmışlar, lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

de saglikli menu fastfoodun fitratina aykiri..

fastfood = maksimum sei uretilebilen tercihen icinde hemen her maddesi islenmis olan bol miktarda lezzet arttirici iceren raf omru gozetilerek hazirlanan nevale..

hep idda ederim monosodyum glutamat ve turevlerini kaldir biskuviden baharattan fastfooddan hatta disarida yenilen butun yemeklerden bayagisi iflas eder..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaparlar abi isteseler. sabahtan günlük haşlanır sebzeler bi kerede. soslar hazırda durur zaten bozulmaz. zeytin yağlısı yoğurtlusu bi kaç atraksiyon katarlar sosun zeytinlisi fesleğenlisi felan diye. makarnada olur menünün yanında ekmek niyetine. günlük halledilir herşey ve orda çalışan personel mc donoldstakinden daha az yorulur daha az zahmetli olur. daha az ziyan olur, daha karlı olur. cidden bişeyin doğrusunu yapmaya başlayınca yanında bir sürü bonusu oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi .. yeme icme sektorunde birseyin gercegini kullanmaktansa cakmasini cakip aroma basmak maddi manevi karli..raf omru uzatiyor bilmem ne..en basitinden yedigin hamurger koftesinde soya unu aroma arttirici kivam verici vs vs hani bir et yok ole soyleyeyim..acikta 10 20 sene beklettiginde bozulmayan hamburgerler var internet aleminde..dogal olarak mumkun degil..

herseyi dogal yapsan z yagi kilosu 10 15 en az..kizartmayi onda yapsan bir paket patatesi 20 liranin ustune satman lazim..vs..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

et yok zaten menüde. et ham haliyle işlemesi zahmetli olduğu için dediğin gibi ızagaraya koy kızart haline getirip saklamayı tercih ediyorlar. yoksa her seferinde eti çek kıyma yap, yağını ayrı işle karıştır, bağlayıcı maddesini karıştır yoğur, baharatını ayarla uğraşılmasının imkanı yok.

sebzenin makarnanın hazırlanma zahmeti belli, tedarik süreci belli, maliyeti belli, saklama ömrü belli. bi havuç karnıbahar fasülye koy buzluğa en kötü 2 hafta durur. buda ayda 2 kere ürün tedariği demekki gayet iyi. büyük mutfaklarda çalıştım daha önce hayvan gibi dondurucuları var. günlük rutin işler belliyse herşey zahmetsizce yapılıyor.

zeytinyağı çok maliyetli olur diyosan ete harcanan parayla sebzeye harcanan para arasındaki fark dengeler onu hatta avantajlı bile olur. işin sos kısmında bir sürü alternatif bulurlar yemeği süsleyecek albenili hale getirecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğalı pahalı bu kadar basit. 10TLlik hamburgerden mağaza, mağaza çalışanı falan gibi maliyetleri çıkarırsan 50kuruş falandır maliyeti.


dana22 said:

de saglikli menu fastfoodun fitratina aykiri..

fastfood = maksimum sei uretilebilen tercihen icinde hemen her maddesi islenmis olan bol miktarda lezzet arttirici iceren raf omru gozetilerek hazirlanan nevale..

hep idda ederim monosodyum glutamat ve turevlerini kaldir biskuviden baharattan fastfooddan hatta disarida yenilen butun yemeklerden bayagisi iflas eder..


Geçen hatunla canımız cips çekti, monosodyum glutamatsız aradık. Sadece BIMde var. garip bi markanı sade patates cipsi, içinde katkı falan yok sadece patates, ayçiçek yağı ve tuz yazıyo. Lays in mesela sadesinde bile var monosodum naleti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 kuruş değildirde. Kabaca hesaplarsak bir insan öğünü için et gramajı 80grdır. 80 gr eti 100 grama düz hesap yuvarlasak 35 lira kilosu olan kıyma 100 gramdan 3.5 lira 80 gr dedik hadi olsun 3 lira. Hamburger ekmeği, 20 kuruştan hesaplasan 30 kuruşa da iç sebzeleri turşu vs desen 3.5 liraya geliyor ortalama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben size sağlıklı yiyecek diyorum siz hamburger diyosunuz. etle yapılan şey o kadar ucuza mal ediliyorsa sebzeyle yapılan şey neredeyse bedavaya mal edilir. kilosu belli fiyatı belli.

cips arayacağına herhangi bir zincir marketten 250 gram tuzlu fıstık alsaydınız iki kişi için fazla bile gelen sağlıklı şeyi 2.95 tl ye alırdınız. cipsi kaç paraya aldınız. pahalımıymış doğalı?

cipsin tadı tuzlu fıstıktan iyi diyosan bir süre cips ihtiyacı duyduğunda tuzlu fıstık ye. bir süre sonra bir iki tane o yağlı cipsten at ağzına. ama bir iki tane at ve değerlendirme yap. o zaman anlarsın hangisi daha lezzetli. ama o cips paketini bitirirsen sana cips daha lezzetliymiş gibi gelir çünki öyle zannetmen için gerekli herşey var onun içinde. kullandıkları tuz bile bu amaca yönelik işleniyor. yemekten zevk aldığın herşey lezzetli olduğu için zevk vermiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...