Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 2'de int.

Dygrogrand

Öne çıkan mesajlar

mirage benim de fantezim burst'lü silahlar, 40 kurşun atmak kadar eğlenceli değil tek kurşun atmak 8-) (see: matrix, terminator2, predator)

yanlış anlaşılma olmasın, bozar'dan nefret ederim ama en etkili ve mermileri en ucuz ve bol bulunan big gun. gerizekalı tasarım, gerizekalı ses, gerizekalı tanım (galiba sniper tüfeğiydi de herhalde yanlışlıkla 1 kurşun yazacakken 15 kurşun yazmış programcı kim bilir) ve aptal isim. tactics'de yok neyse ki, browning m2'ye şapka çıkartılır.. (ama onun da dmg çok abartı, 40-50 yerine 30-40 olmalıydı)

vindicator'den şaşmam tactics'de ama fo2'de hiç bulunmuyor kurşunu..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, yukardaki mesajımda dediğim gibi "Sniper rifle olayında son nokta" gibi bir tanıtımı var, ama şöyle bi 30 range den adam vuramıyor .. :)[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.."

Arab, Abdul Alhazred;
Necronomicon
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece FO2 ye başladım. Chitsa mı ne onu seçtim, ag indirdi biraz bir puan str ye bir de lck a verdim
str 5 , pe 5 , en 4, ch 8, int 7, ag 6, lck 5
kız karakter
perkleri : one hander , sex appeal

speech barter ve first aid tagları yüksek.
one hander olduğum için daha çok zeka ile kıvırmayı, cazibe ile dikkat dağıtmayı, gerekirse ufak silahlarla dağıtmayı uygun gördüm.

Chitsa Female Character Modification (R)
modelim. Ne düşünüyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

pulse rifle ve gauss rifle aynı kapı bence.

çünkü 2mm EC mermilerinin dmg rate 3/2. inventory'de gösterdiği çarpın bu değerle aynı kapıya çıkıyorlar.

hakikaten de öyle oluyor bence yani. ama tabi pulse'un öyle abartı bir avantajı olmadığı için energy weapon'a abanmaya gerek yok bence.

çünkü şöyle 120 civarı small guns ile gauss'u çok efektif kullanabilirken, pulse için epey yüksek energy gerekiyor. 120 yetmiyor. o yüzden gauss olurdu benim seçimim.

gerçi ben slayer perk'ini alıp megafist ile deşiyordum ortalığı ayrı. 3 ap ile round'da 4 kere saldırıyosun, slayer ile her atağın critical. zaten megafist dmg'ı dehşet bişi. ayrıca çoook zevkli.

ayrıca bence str ve end 5'in üstüne çıkartılmamalı başlangıçta. eğer stupid oynamayacaksanız tabii.. sonuçta oyunda çoğu şeyi savaşmadan halledebiliyorsunuz, savaşsanız bile 120 hp civarı yetiyor size, end arttırmanız da sadece hp'yi değiştirecek. ne gerek ki 200 hp? bence gereksiz..

str de adv. power armor ile 4 artıyor, red memory module ile de 1 artıyor.. oldu sana 10.

str 5
per 7
con 5
cha 6
int 7
agi 10
luck 7

bence gifted ile buna yakın bir dağılım iyi. tabi isteğe göre ufak modifiyeler yapılır. mesela luck sevenler per ya da cha düşebilir falan.

ama str ve end 5 bana göre ideal. agi ise 10 olmazsa olmazlardan. int 7 ise skill için yeterli derim. gerçi bana göre luck 7 yeterli değil ama neyse. herkes luck hastası değildir herhalde. ben olsam luck 9 per 6 cha 5 oynamayı tercih ederim mesela.[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]

[Bu mesaj Mirage tarafından 10 June 2003 10:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bone: power armor'a gelene kadar redding tünellerinde bir gezin de en5 ile, beni hatırlarsın.. ;)

tactics'de 2-3 round yenebildin beni, o da karakterlerimi değiştirmeden. yeni karakter yaptım counter edecek onda da rövanş yapmak yemedi tabii değil mi.. :) hem bina tepesine sotelenip eğilip kalkmak dışında bir aksiyon yapmadıını da hatırlayalım.. ;)

ben gauss almasın demedim ki kimse, burst silahlar uzaktan dmg veremediğinden ve yerde ceset varken hiç dmg veremediğinden (gerrrrizeeekallllııı combat sistemi) çok gerekli hatta. ama yanında big guns da olsun dedim çünkü dibindeki yaratığı birkaç gauss vuruşuyla öldürecekken tek bozar atışıyla gebertiyorsun. çevreni sardıklarında habire knockdown oluyorsun, ölüme kadar gidersin öyle. mesele lvl24'e sağsalim gelmek zaten..

xasf: pulse rifle beş basamaz, anlatıyorum aşağıda.. :)

mirage: 2mm EC'lerin bir de %20 dmg resistance reduction'ı vardır ki bu yüzden hep gauss tercih edilir. pulse rifle'ın dmg miktarı daha yüksek gözükür rakam olarak fakat iyi zırhlı düşmanlara karşı (enclave, master's pet çeşitleri, deathclaw'lar ve fire gecko'lar) her zaman gauss daha fazla dmg verir ve çok daha uzaktan vurur, üstelik daha az reload ister. ben pulse rifle da kullanırım ama keyif için, bir de sinir bozucu cesedi küle dönüştürüp lootu tek tek toplaman gerekir max blood'da oynuyorsan, oyunu hatmetmemiş insanlara önermiyorum o yüzden..

ekleme: 2mm EC'lerin bir de armor class reduction'ı vardır, enclave'lileri %150 energy guns pulse rifle ile vuramazken %150 small guns gauss rifle ile vurabilmek çok sık karşıma çıkan bir olaydır. gauss rifle çok dengesiz bir silah ilk oyundaki .203 pistol gibi, tactics'de ammo bonusları kalkıp dmg yükseltilmiş, çok daha dengeli..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister

[Bu mesaj Sam tarafından 10 June 2003 10:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ama ben vuruodum Enclave leri çatır çatır töbe ya.. (Bu çatır çatır dediklerim hep "yok gözünden" "yok kafasından" tabi .. :) )

Dediğim gibi, oyunda belki toplamda bi düzine kere normal atış yaptım, hep aimed yoksa ..

Hem bi kere pulse rifle ın critical la adam öldürme efekti gauss inkinden daha güzel :)[hline]"Only then They shall return, for That is Not Dead, which can Eternal Lie, yet with Strange Aeons, Even Death may Die.."

Arab, Abdul Alhazred;
Necronomicon
Sosyal ağlarda paylaş

iki silahı da aldım yakın değerleri vardı enclave de bi onla bi bunla vurdum ortalamayı pulse kazandı..
pulse a hiç bir şeyin resistanceı yok gibi.. yani isterse power armor giysin ben admaa normal atışta 30-40.. gözden en az 80-90 koyuyosam gausslar bunu 2/3 u kadar vurdum..
tamamen praitle test edildi.. teorik deildir :)[hline]I Turned Off The Light
And Murdered Dawn..
KoC
Sosyal ağlarda paylaş

endurance 5 kesinlikle yetiyor bence. hatta 4 bile yapılabilir rahatça.

redding wanamingo mine zaten level 14> için bence.

ben o madenlere level 16'da gitmiştim, üstümde combat armor vardı. hp kaçtı hatırlamıyorum ama 90 - 100 gibi birşeydi. silah olarak da bozar ve 223. pistol vardı. yanımda goris ve cassidy. cassidy'de de pancor jackhammer.

hiç zorlanmadan temizlemiştim madeni. zaten bozar ile 1, max 2 vuruşta iniyorlar, tek sorun arada knockdown yapmaları. olmadı bacağa aim alıyorsun bi daha 2 adım atamaz oluyor zaten.

ha 100 lerce stimpack varken napcaksınız ki hp'yi? oyunun en gereksiz stat'i bence endurance. str ise sadece silah tutmak için bana göre. gerçi ben bozar'ı da redding'de 5 str ile kullandıydım. bu silahı tam olarak kullanamadınız diyordu da 250 dmg vuruyordu yine hehe (critical olmadan).

tabi melee düşünenler için değil bu.[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar critical sözkonusu olunca altıpatlar magnum'la da tek atışta enclave öldürebilirsiniz, önemli olan silahın critical dışındaki performansı. ayrıca gauss çok daha sık critical vurur aimed olmadan bile çünkü vuruş yüzdesi %95'in üzerinde arttıkça critical ihtimali artıyor.

"ha 100 lerce stimpack varken napcaksınız ki hp'yi?"

lvl 20'den sonra encounter'larda rastlayacağın bir bandit cave'e girince sorunun cevabını alırsın.. ;)

quick pockets'la bile tek turn'de ölmek mümkün bu cave'lerde çünkü yanında npc sokamıyorsun, max lvl full hp power armor'lu sulik daha ilk turn'de stimpack kullanamadan öldü. 9 en, advanced power armor ve armor implant'lerle ne kadar zorlandığımı, kaç kere load ettiğimi biliyorum ben. adamlar combat armor giyiyor ama ellerinde turbo plasma rifle, gauss rifle, pulse rifle ve mega powerfist'ler var be bir düzinesi hemen saldırıyor toplamda iki düzine filan var. horrigan'ı koysan o mağaraya 2 turn'de geberir öyle yani.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Yavas gebersin :D Horrigan ın 999 hit poıntı ve bos denen unıque bi silahı var olur belkı benım hayatım o magaralarda gectı ozellıkle kotu oynadıgında bayagı kıllı bounty hunterlar gelıyor takımı toplayıp ıstedıgım malzemelerı ve lvl a ulastıgım zaman 10 horrigan gucundeyımdır :) ( o kadar degıl tabe )[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca cassıdy gauss kullanabiliyor ver bi de power armor tmm sulike de power armor ve sledge hammer verıceksın skynet ede gauss ver bi tane alabiliyosan karızmaya baglı olarak goris i onerırım Marcusu almıcaksın kufredersin paso hah birbirlerini vurmayan iki yakin iki uzun menzil manyagimiz oldu sende varsin tabı eh ıyı avlar :)[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 10 June 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Ayrıca cassıdy gauss kullanabiliyor ver bi de power armor tmm sulike de power armor ve sledge hammer verıceksın skynet ede gauss ver bi tane alabiliyosan karızmaya baglı olarak goris i onerırım Marcusu almıcaksın kufredersin paso hah birbirlerini vurmayan iki yakin iki uzun menzil manyagimiz oldu sende varsin tabı eh ıyı avlar :)[hline]A little less conversation a little more action please

güzel arkadaşım yukarıda yazmışım işte okusaydın ya: sulik daha ilk turn'de geberdi power armor max lvl'ındayken full hp ile. cassidy iki kere ateş edene kadar adamlar 10-15 el ateş ediyor nerdeyse..

horrigan'ın özelliklerini ben de biliyorum ama sgt granite ve ekibi bile tek başlarına canını yarılıyordu onun ve silahları da daha güçsüzdü sayıları da daha az bandit çetesinden. adamlar ordu gibi, salsan navarro'nun üstüne onlar galip çıkar..

bir kere de denemedim kaç kere gittim oradan biliyorum, başlarda da zor sonradan da zor cave'ler, horrigan çocuk oyuncağı kalır. gerizekalı herif zaten enclave'lere ateş ediyor ben dibinde vindicator çalıştırırken.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

hoca walkthru'dan ilgili bölümü kopyalıyorum:

In many mountain encounters you'll find a cave opening which you can go through. (There's also one treeless map with a cave opening but no actual cave.) Most often you'll find varying quantities of radscorpions, mole rats, geckos or deathclaws, which are generally not worth taking on, but once in a great while you may come across a cave full of human robbers (the chance is 1 in 13 for each cave, plus you must also pass a Luck check; if you find a completely empty cave you'll know you failed the check). These come in different varieties depending on your level:
1-5: Leather armour (jacket look), 10mm Pistol, 10mm SMG, Spear.
6-10: Leather armour, Scoped Hunting Rifle, Desert Eagle, Plated Boxing Gloves (!).
11-14: Combat armour, Power Fist, Super Cattle Prod, .223 Pistol, HK P90c.
15-99: Combat armour, Pulse Rifle, FN FAL, H&K G11E, Turbo Plasma Rifle.
Many of them carry a lot of ammo. Very worthwhile and not too difficult if you bring friends. Each such cave also comes with three chests full of money and more loot like Stimpaks and grenades; if you're lucky you can find a Super Sledge from level 6, a Power Fist from level 8 or a Plasma Rifle from level 11.[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

not too difficult demiş ama fazlasıyla difficult, zart diye oyuveriyorlar dikkatli olmazsan.. :)

bir de luck check gerekliymiş bak bunu yeni farkettim, ben en az 6 luck ile (2'si beleş hübolocisten) geziyorum hiç boş cave çıktığını hatırlamıyorum..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

ne throwing'i yahu 2-3 mega powerfist'li adam 2 turn'de yanına geliyor, zaten sırf o mağara için throwing mi geliştireceğim.. :)

zaten kaya arkasına saklanıyorum ama tek başınaysan çok zor, yanında npc varsa da geberebiliyorlar rahatlıkla..

sırf şu tartışma yüzünden gidip cave arayacağım bir ara.. :-p[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Intelligence güzeldir.skill verir.
ancak int i 10 layıp süper dialog master olacam olayı olmaz.onu charisma ile yaparsın

[b]Dikkat !!! Dikkat !!! Sam Düzeyinde Power Play İçermektedir !!!

BİLETİX
St 5
En 5
Ag 10
Pe 10
In 6
Lu 10
Ch 2

Traits : Small Frame , Gifted
Tag Skills : Small Guns , Big Guns , Energy Guns

Not: Kafadaki template e göre str den 1 puan alınıp endurance a verilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl 'sam düzeyinde' yahu? benim yazdığım char'da 6 ch var seninkinde 2 ch, direkt akıllı mutant olmuş senin char.. :)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Bi defa tag skiller cok mantiksız olmus arcane 3 unude sılahlara vermeyı uygun gormuyorum 1 en fazla 2 tanesını verırsın.small frame olayını hıc sevmem onun yerıne one hander yada zevke gore bloody mess guzel gıder.ch 2 abartı dusuk ezıq kavramına gırersın valla :) dıgerlerı ortalama....[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

luck 10 çok anlamsız arcane'de ve speech de tag'lenmesi gerek, onun dışında çok yanlış denemez. fakat şu hali tactics karakterlerini andırıyor.. ;)[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

lu 10 critical roll için canım benim :=)

tag skiller o kadar önemli değil
sma ene speech olur fark etmez
maksat ya energy ya da small ın birinin olması ve abanılması
ki bence small daha ağır basar[hline]arcane, 07 June 2003 02:32 tarihinde bilin bakalım ne demiş. bilemezsiniz tabii. siz kimsiniz lan arcanenin ne dediğini bileceksiniz. adamın 10000 mesajı var. hangi biri nereden bileceksiniz.... bilemezsiniz tabii. he adam olun. :p:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonutopia, 11 June 2003 01:05 tarihinde demiş ki:
Bi defa tag skiller cok mantiksız olmus arcane 3 unude sılahlara vermeyı uygun gormuyorum 1 en fazla 2 tanesını verırsın.small frame olayını hıc sevmem onun yerıne one hander yada zevke gore bloody mess guzel gıder.ch 2 abartı dusuk ezıq kavramına gırersın valla :) dıgerlerı ortalama....
tag olayı başka yerden copy paste yaptıım için öyle kalmış.tagi hangi skill istiosan onu seç yukarıda açıkladım..

small frame i sevmeyen ölsün dicem.. vazgeçtim demiyorum..one hander da iyi ancak small frame ezer.bloody mess in Sam Play karakterinde işi ne ?

beğenmeyen arkadaşları bi hafta sonra multiplayer tactics e beklerim bakalım buna başka bir human karakterle bilet kesebilecekler mi..[hline]arcane, 07 June 2003 02:32 tarihinde bilin bakalım ne demiş. bilemezsiniz tabii. siz kimsiniz lan arcanenin ne dediğini bileceksiniz. adamın 10000 mesajı var. hangi biri nereden bileceksiniz.... bilemezsiniz tabii. he adam olun. :p:
Sosyal ağlarda paylaş

arcane tactics'de 150k char'larında drug'sız yenebilen gavur yok benim 8 ch'li arkadaşı, kaç kişi isyan edip çıktı bilmek istemezsin.. :)

lk'yi critical için aldığını söylemişsin de sniper perk'i olmadan anlamsız gene, %1 fark için verilmez stat point yoksa. sniper perk'i de abes, yazdım yukarıda..

ekleme: bloody mess'i övmemişim ki sövmüşüm, anlamadım ne dediğini?[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 11 June 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ileri görüşlü karakter o
herkes oynatamaz
ancak sabreden muradına erir..
level 24 olursun
sam in ch 8 lerini şiş yaparsın ham yaparsın[hline]arcane, 07 June 2003 02:32 tarihinde bilin bakalım ne demiş. bilemezsiniz tabii. siz kimsiniz lan arcanenin ne dediğini bileceksiniz. adamın 10000 mesajı var. hangi biri nereden bileceksiniz.... bilemezsiniz tabii. he adam olun. :p:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...