applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 @dark olcayin sagda oynadığı max 10dk falan. Oyuna zaten solda başladı. Solda bok gibi olunca hoca saga atti orda da farki yoktu. Omer olcay necip beck dun el freniydi. 3 tanesi şaşırtmadı da omerden boyle kötü bir performans beklemedim o üzdü
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Yok Olcay cidden kötüydü, ben bile savunamam dün için zaten. Normalde zaten yeteneksiz ama formsuzken cidden hiç çekilmiyor. geçen sene son 5-6 maçta kendini bulmuştu mesela son düzlükte bize bayağı yardımcı da olmuştu da geçen sezonun başı şuan adam resmen. Ömer içinde işte Cenk'le oynamak değilde Aboubakar ile oynamak daha yararlı olur gibi duruyor. Rezil formuna rağmen dün yine ilk yarıda bulduğumuz net pozisyonların hepsinde ayağı topa değdi bir şekilde. Ömer'e hemen küsmemek gerek. Necip birde ikinci yarı benim izlediğim bölümden sonrasında bayağı etkiliydi. İlk yarı el freni olsa da değişikliklerden sonra bayağı iş yaptı. 70'den sonra izledim ikinci yarıyı bu arada. Böyle oynasın zaten canımızı yesin. Ama iy'deki gibi oynarsa :( Yalnız üst üste yine 5. maç sanırım iki yarısı birbirini tutmayan. Ligde 6 hafta geçti, totalde 9 maç oynadık sanırım resmi. halen aynı dert...
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Karaktersiz balon yine olay çıkarmış bir de, ben maç sonunda dikkat etmemiştim olaylara vs. sevinçten falan... said: Siyah-Beyazlı ekibin en etkisiz isimlerinden Quaresma, karşılaşmanın ardından tartışma yaşadığı takım arkadaşı Atiba’nın üzerine yürüdü. Kanadalı futbolcu da Portekizli’ye aynı şekilde karşılık verince olay büyüyecek gibi olurken, araya diğer futbolcular girdi. Quresma’nın uzaklaşırken uzun süre söylendiği görüldü, Atiba ise olanlara bir türlü anlam veremedi. Oyuncular soyunma odasında iki futbolcuyu barıştırmayı başardı. Tartışmanın ise Q7’nin birçok pozisyonda geriye yardım etmediği için Atiba tarafından uyarılmasıyla çıktığı öğrenildi. Atiba, Beşiktaş’ta sahanın en çok koşan isimlerinden biriydi. Quaresma ise ayağına gelen birçok fırsatı harcadığı için tepki çekti. Çarpılacaksın pezevenk Atiba ile de kavga edilir mi...
arcane Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 kanadalı ile kavga çıkarmak üstün başarı.
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 ya gol 90+3'te gelmiş maç stresi falan diyecem de. takımda en son kavga edilecek adam atiba lan sdsafas zaten bir pozisyon varsın 3 pozisyon yoksun, sahada olma sebebin de olcay'dan daha az kötü olman (nerde geçen seneki q7) durum böyleyken takımın en sakin adamıyla kavga edersen taraftarı da karşına alırsın. neyse ki barışmışlar uçakta resimde arkada birliktelerdi. quaresma ile ilgili ibretlik bir bilgi. en iyi maçları 20 numaralı formasıyla sonra 17 sonra 7 forma numarası ile paralel düşen formu var adamın sdasfsa
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 İnler/Oğuzhan/Talişka nın sakat olduğu maçta benim korkum orta sahaydı ama korktuğum olmadı, topa çok sahip olup çok pas yaptk yine. Ama bitiricilik de sıkıntımız büyük. Yine 4, 5 pozisyon bulduk ama bitiremedik. Tolgay yorulana kadar çok güzel oynadı ama ceza sahasında rahat gol yapacağı yerde Abu'nun yetişemeyeceği bi top attı arka direğe vs. Ben Necip'i beğendim. Adam yedeğin yedeği, ve öyle de kalması gerek ama milletin küfür ettiği kadar da değil. Caner çok iyiydi, transferine karşıydım ama utandırmaya devam ediyo beni. Stoperlerimizin ikisi de maşallah, Marcelo hiç de ağır değil ligin stoper standardlarında, rize nün bütün kontra denemelerinde rizelilerden önce aldı topları, Tosic'in de oyun tarzını çok beğendim, böyle baskılı oynadığımız maçlard aolması gereken gibi devamlı ileri çıkarak oynadı, hücumda ekstra bi adam oldu. Atiba maçtan sonra çok yorgunluk vardı demiş, 105 pasta 103 isabet bulmuş, nazar boncuğu asmak lazım yakasına. Gelelim kötülere, başta q7, pas vereceği yerde gereksiz şov yapmaya çalışıp toplar kaybetti. Gerçi Olcay da hiçbişey yapamadı. İkisi de bu kadar kötüyken Adriano direk sol açık oynayabilir, Aras ve Kerim de şans bulabilir, laz inadına gerek yok . Sonra abu, tam hayal kırıklığı, ağır kalıyor, belki fizik olarak hazır değildir, inşallah takıma adapte olunca daha iyi olur. Beck de neden yedek olması gerektiğini gösterdi. Aslında tam Ozzylik maçtı, o olsa Necip yerine çok rahat açardı kilidi. Devra arası bir adet Gökhan Töre lazım.
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 beck'i zaten ülkede savunan 2 adam var biri mehmet demirkol 2.si dark sdasfa tek bacaklı gökhan gönül daha iyidir. quaresmanın verimsiz olmasının bir sebebi de beck'tir ayrıca. bu kadar kötü bir olcay ve q7 varken aras ve kerim'in forma şansı bulamaması için ne kadar kötü olmaları gerektiğini düşünüyorum bir yandan, ilginç gerçekten
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 orta sekerli oynayan gg hepsini duvardan duvara..
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 nasıl abi geçen sene kaç maç birlikte oynadı quaresma ve beck, quaresma iyiyken de arkasında beck vardı. tezinizin alakası yok mantıkla sdasdfsd beck'i ben savunuyorum da abartıldığı kadar kötü değil diyorum. defansif bek olarak gayet iyi pozisyon kaybetmiyor, minimum düzeyde adam kaçırıyor ki normal o da. hücumda dengeli, fark yaratan bir kimliği yok eyvallah ama savunma katkısının karşısına yeterli bir hücum katkısı koyuyor. adam öyle çöp vs. değil. gayet standart, güvenilecek bir oyuncu olarak savunuyorum. dün oynadı diye takım zarar görmedi mesela 10 maç oynasa üst üste yine de görmeyecek. şampiyon takımın bekiydi bu adam her şeyi geçtim, savunma katkısı -50 falan olan quaresma'nın arkasında oynarken şampiyon olduk. savunmacıları tartarken önünde ve bir tık yanında oynayan stoperi de hesaba katarak tartmak gerekiyor. Beck'in mesela Rhodolfo ve Marcelo arasındaki performansı da bayağı değişkenlik gösteriyor istatistiksel olarak. Onları da hesap edin.
Stringray Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 beck geçen sene fena değildi ama bu sene savunmada da çok hata yaptı. adamlarını çok kaçırıyor, yan toplarda da tüm işi marcelo'ya bırakıyor. dünkü maçta şurada resmen sıçtı mesela. şu rezillik de bitmeli artık bunda en çok payı olanlar arka savunma dörtlüsü. arka direkte adam boş bırakmak nedir? ayrıca necip'e laf etmek bu senenin modası oldu galiba. adam nereye koysan gıkını çıkarmadan elinden geleni yapıyor, yeri geliyor 18'e bile giremiyor ama ertesi maç 11 çıkıp gayet formda ve fiziksel olarak yeterli. bu maçta da gayet iyi oynadı. kadro full quaresma tipinde şaklaban olsa takım felan olmaz o.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 O arka direkt probleminin sebebi yalnız komple Marcelo :( Oyun içinde çok iyi bir hava topu karşılayıcısı olsa da özellikle duran toplarda inanılmaz uyuyor. Takım arkadaşları çakallık yapmazsa genelde öyle çok pozisyon yiyoruz. Marcelo'nun zaten en önemli eksikliklerinden biri. Rhodolfo bu yüzden şart defans ikilisinden birine de Sir Güneş işte :(
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Takim nasıl beck yüzünden zarar gormeyecek ya ? 1.devre beck son adam top ona geliyor korner dönüşü orta yapmakta o kadar gecikiyor ki rizeli basıyor top rizeliden sekip taca gidiyor terse sekse beck ya da fabri kırmızı ya da gol. 1. Devre yine sag kanatta becke yuksek top geliyor 3 metre solunda necip sanırım 5 metre solunda da olcay mi ne var. Yeteneksizligi sag olsun 15 metre ilerideki rakibe indiriyor topu kalemizde tehlike oluyor. 2.yarı yine kornerden dönen top yibe rakibe carptiriyor bu kez top oyunda marcelo yetişip kesiyor. Kanattaki oyuncuyu unuttuğu yanlış durduğu bir çok pozisyon var. Geçen sene ilk yarıdaki beck değil kesinlikle. Hücumda dengeli falan değil aldığı topu on liberoyla oynuyor kaptırmadan benden çıksın diye. Gecen sene q7 solda tore sagda degil miydi daha çok? Kaldi ki beklerle değil orta saha oyunu ile şampiyon olduk. Düşün koybasini şampiyon yaptı bu takım sdfs koybasi takımı yapmadi
arcane Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Necip iyiydi ama neden Necip oynadı. Ne savunma açısından ne de oyun kontrolü olarak gerek yoktu. Korner çizgisine indiğine bile şahit olduk. Bir ara minimum 10 dk sağ açık oynadı. Bunlar olurken klübede Adriano, Quaresma, Aras, Kerim vardı.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Quaresma hep sağdaydı geçen yıl, solda standart Olcay vardı. Sola geçtiği maç sayısı çok azdı. Beck'in kötü maçı da geçen yıl totalde 3 falandır yani geçen yılda abartmaya gerek yok. Bu sene iyi değil kabul ediyorum onu ben de ama yine çıkıp tke maçtaki hataları üzerinden adamın genel performansını eleştirmek haksızlık. Yani ben de hiçbir zaman mükemmel adam demedim hatta bu sene zaten önüne adam alınması lazım diye de dolanıyordum ama bu kadar da yerden yere vurulacak adam kesinlikle değil. Ha keza GG'nin de hücum ve şok pres katkısı hariç Beck'ten ekstra bir farkı da yok yani bizim çözümümüz GG'de değildi aslında da işte transferin tatlılığı ayrı bir olay sadfsda
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Bir de Beck'le ilgili rakamlarını tam hatırlamadığım istatiksel bir bilgi vardı. Geçen sene BJK'deki hücum istatistikleri kariyerinin en düşük istatistikleriymiş. Hatta 2.5 milyon euro çıkaramadık diye elden kaçan, Beck'in yerine Hoffenheim'a transfer edilen Kadarabek'in hücum istatistikleri Beck'in bir sene öncekilerinin hemen hemen yarısına anca denk geliyordu. Oyuncunun kalitesi biraz nasıl oynatıldığına veya yanındaki adamlara da bu yüzden bağlı. BJK'de bu yüzden geçen sene ciddi anlamda bir ahenk vardı. O bizi şampiyon yaptı. Bu sene o güveni bana Tosic - Marcelo ikilisi harici veren yok ki bu ikisi de bayağı defolu adamlar, normalde yedek olması gereken adamlar olduğu halde o güveni verdikleri için kesilmiyorlar. Beck - Rhodolfo uyumu mesela geçen yıl ki buna benzerdi. Geçen yılın ilk yarısında hücuma da katkısı yüksekti diye mesela aklında kaldı şahsen senin ve o yüzden öyle değil kesinlikle vs. diyorsun Apple. Ama istatistiksel olarak ligin en iyi üç sağ bekinden biriydi mesela. Bazı istatistiklerde liderdi vs. de detayları hatırlamıyorum işte.
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 beck'in hatalarını tek tek yazma sebebim bu adam zaten hücümda yok, diğer ortalama beklere göre savunması daha güclü diye oynuyor durum öyle olunca 3 tane gol yedirme tehlikesi yaratırsa tek tek yazarım :D olcay mesela hucumda 10 tane top ezince yazarim, savunmaya 1 tane tehlike yaratırsa yazarım, cunku adam zaten hucumda yok savunması falan var diye oynarken orda da sıcarsa sorun başlar. beck için de durum bu, zaten hucumda sunduğu kısıtlı bari savunmada sıçmasın
calimero Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 beck türkiye'nin en kötü 3 sağ bekinden biri, net. istatistik falan tartışıp kafanızı yormayın o yüzden. ben de her topu geri atsam olgunlaşan hücumda dahi 2 metre ileriye pas atamayacağımı bildiğimden benim de pas yüzdem %98 olur.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 abi abartmayın cidden asdfafs beck'in bu sene garip ya, en iyi oynadığı maçlar şl maçları mesela. bekler arasında en çok kilit pasta başarılı olan 6. isim ama maç başına total 39.5 pas ile en az pas yapan 10 oyuncudan biri. savunma istatistikleri düşük şl de mesela ama hücumları daha iyi orada da. yani istatistikler direkt facebooK'ta atama bekleyen ama atanamadığı için saçma sapan paylaşımlar yapan öğretmen adayları gibi falan beck'in. ligde de karışık bayağı, bu sene istikrarı halen yakalayamadı. bu konuda ortamız yok zaten benim gözümde de 6-6.5/10 falan anca çalışır Beck'e zaten de o kadar da kötülemeye gerek yok sdafasfsd -- bir de biraz önce kurcalarken fark ettim şaşırdım :D ligin uzun pasta en kötüsü gökhan inler'miş, ondan daha yüzdesiz uzun pas atan yok. ligin en iyi uzun pas atıcısı da atiba'ymış. maç başına 0.4 başarısız pas yapmış uzunda. matematik terkim ben ama yanılmıyorsam 5 maçta 2 başarısız pas anlamına geliyor sadfasd kalite :( Bu arada bütün istatistiklerde şuan ligin en iyi orta sahası Souza gözüküyor. Aşırı temiz oynamış eleman göstermeye göstermeye harbi, zaten genelin aksine çok beğeniyorum ben onu Fenerden keşke bizde olsa dediğim ender adamlardan biri :(
calimero Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 işte bu yüzden istatistik futbolda işleyen bir dal değil. beck hangi kilit pası atmış, birkaç tane asist yaptığı pozisyon var evet, kilit pas sayılabilir. 2 adım ötesine pas atamıyorsa, ve hatta atmaya korkuyorsa futbolcu nasıl olmuş şaşıyorum cidden. almanya'da nasıl oynuyordu bilemem ancak türkiye'de tam bir rezalet. hani inler ve atiba örnekleri üzerinden istatistik bilimini futbolda çürütelim. inler mükemmel uzun pas atıyor ancak sürekli uzun ve zor pas denediği için kanatlara pas yüzdesi düşük (ha bizim oyuna uygun değil o yüzden atmaması gerek orası ayrı, konu istatistik sadece). atiba ise uzun pas adamı değil, uzun pasta inler'in yarısı değildir ama atiba sadece garanti uzun pas atıyor, atiba'nın asıl özelliği kısa paslar. istatistiksel olarak bakınca bu durumda da atiba inler'den daha iyi uzun pas atıyor oluyor.
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 o istatistik biraz 1 tane şut çekip gol atan %100 şutu gole çevirme oranı olan adamlar gibi falan olmus atiba'nın, zaten uzun top oynamıyor beck'in 6/6.5 olması benim için yeterli değil. vasat demek o puan, artık bu kulüpte vasat sevicilik bitsin YIL DIK 7.5/8 lik adamlar görmek istiyorum her pozisyonda. seviliyor diye 5lik oynayınca ses çıkartılmayanlar değil
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 istatistik bilimini çürütemezsin önce onu söyleyeyim de :( her şey istatistik olmasa da artık modern futbolda çok önemli yer kaplamaya başladı. hatta 24+ yaş transferlerin tamamı artık istatistiksel başarıları da göz önüne alınarak yapılıyor ekstrem örnekler hariç. yine wot geliyor sadfds spo'ya alayım da sayfada yer kaplamasın, isteyen okusun. bjk orta saha pas istatistikleri falan var tl;dr diyenler için orta kısımlarda fikir vermesi için kesin okuyun orayı bence sadfsd şuan en çok işleyen scout sistemi monchi'nin sevilla da uyguladığı ve tamamen istatistiksel verilere göre filtreleme üzerine çalışan bir sistem. sadece en sonda yorum işine içine giriyor ama genellikle filtreleme öyle kilit adamlar ve maç taktiği koyuyor ki önüne isteklerine göre zaten yorum yapmana neredeyse gerek kalmıyor. ben zaten tabii eksik verdim istatistiği inler'in yukarıda. gökhan inler'in şuan mesela bu konuda total istatistiklerini verecek olursam maç başına 6.3 başarısız uzun pası varken karşısında 6.7 başarılı pası da var. sürekli uzun tercihi olan ve bundan çekinmeyen oyuncularda zaten 50/50 dengesini yakalamak öncelikli nasıl desem kıstaslardan biridir. bu arada tamamen ek bilgi, şimdi kullanacağız gerçi de ligin maç başına en fazla başarılı uzun pas yapan dört isminden üçü beşiktaşlı. ilk sırada robin yalçın var, sonra tolgay, inler, oğuzhan diye gidiyor. istatistik olayı nerede devreye girdiğine bakalım. üstte yazdıklarımdan orta sahası uzun topa dayalı çalışan bir sistemi olan bjk'nin olduğunu görebiliriz. zaten izliyoruz öyle. ligin bu konuda en iyi 4 isminden üçü, yüzdesine göre değil adedine göre bu takımda. 5 kişilik bir orta saha göbek rotasyonu var bu takımda desek ve yaptıkları pas adedine oranla başarılı/başarısız istatistiklerini çıkarırsak. - tolgay maç başına ortalama 58 pas yaparken bunun 7 tanesi başarılı uzun pas, 1 tanesi başarısız uzun pas. 46 kısa başarılı, 4 kısa başarısız. - inler maç başına ortalama 62,3 pas yaparken 6.7 uzun başarılı, 6.3 uzun başarısız. 45 kısa başarılı, 4,3 kısa başarısız - oğuzhan maç başına ortalama 67 pas yaparken, 6 uzun pas başarılı, 1 başarısız. 52 kısa başarılı, 8 kısa başarısız. - atiba maç başına 70.8 pas, 2.4 uzun başarılı, 0.4 uzun başarısız. 65,2 kısa başarılı, 2.3 kısa başarısız. - necip maç başına 67 toplam pas, 3 başarılı uzun, 2 başarısız uzun. 57 başarılı kısa, 5 başarısız kısa istatistikleri ile oynamışlar. bu arada rize maçı yok, daha girilmemiş sisteme. o yüzden tolgay'ın ve necip son maç istatistkleri gelmemiş ama benzer bir istatistiği vardı ikisininde yanılmıyorsam yani bir şey değişmeyecek. necip biraz düşebilir iy isabetsiz çok pası vardı. şimdi yüzdesel hesapları tamamen kafamdan yapıyorum zaten bunları tek tek çıkarırken yoruldum, uzatmak istemiyorum da yeterince uzadı zaten de "pas verimi" konusunda takımın en iyi isimlerinin yüzdesel olarak atiba > tolgay > oğuzhan > necip > inler olduğunu görüyoruz. Şimdi bir TD eğer başarılı pas üzerinden bir oyun oynatmak istiyorsa, topa hakim olmak istediği bir tarz diyelim istatistikler, önceki maçlardaki veriler vs. ortada. tabii 3-5 maçlık istatistikler bu tip şeylerde baz alınmaz en az 25 maç üzerinden değerlendirilir genelde ama "MANTIKEN" takımın ortada bu konuda en iyi ikilisinin Tolgay - Atiba olduğunu görürüz. Gerisi tamamen diğer özelliklerin de filtrelenmesi ve oyun tarzında göre TD'nin son şekillendirmeyi yapmasına kalır. Gökhan'ın hırçınlığını kullanmak ister atıyorum yine alır. Gökhan'ın interception'ı yüksek mesela lazım görür o yüzden Atiba'nın yanına ek önlem alır, yapacağı pasın payına koyayım der vs... Onlar bizi ilgilendirmez. Ama "verim" konusunda istatistiği kenara atamazsın. Gerici futbol yorumcularının falan lafıdır istatistik herşey değildir lafı. Amerikan sporları sadece istatistik üstüne dönüyor mesela artık asdfasd
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 applev0dka said: o istatistik biraz 1 tane şut çekip gol atan %100 şutu gole çevirme oranı olan adamlar gibi falan olmus atiba'nın, zaten uzun top oynamıyor beck'in 6/6.5 olması benim için yeterli değil. vasat demek o puan, artık bu kulüpte vasat sevicilik bitsin YIL DIK 7.5/8 lik adamlar görmek istiyorum her pozisyonda. seviliyor diye 5lik oynayınca ses çıkartılmayanlar değil olm onu ben de istiyorum da almıyorlar :( bu sene mesela thomas delaney ile görüştü erdal reis. gs işi patlayınca bize yakındı da gittiler almadılar. werder çorba parasına kaptı. delaney bize gelse ligin açık ara en iyi orta saha rotasyonu bizde olacaktı. atiba'yı bir sene yedekler ondan sonra 3 sene en az bizde oynardı. iskandinav olması vs. patlama ihtimalini yükseltiyor ama 33 yaşında inler geleceğine delaney gelse en azından tekrar satılabilir en az 7.5/10'luk adamımız olacaktı... erdal'ın atar sebeplerinden biri de o zaten genç, yüksek potansiyelli adamları doldurmak istedi yine ahmet bulut'ta öyle adamlar yok diye yönetim karşı çıktı asdfasd Gerçi Ahmet'te sağolsun Talisca getirdi bize :(
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 bugün gördüm onu da bebek'te geziyordu, bi foto çektirecektim de rahatsız etmeyeyim dedim sdasfa erdal başkan geri dönmüş, görev verilirse transferde yer alırım demiş, insh devre arası bir stoper alır gelir
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 stoper ihtiyacımız yok ya, kanat ihtiyacımız var sdafsda kanat verimliliği olarak ülkenin net en kötü takımıyız. istatistik vs. çıkarmadım da şimdiki yeni hedefim o olsun bari. bize iş yapan kanat lazım artık... devrede iki tane düzgün adam alsak takım seviye atlar şerefsizim. ya da en azından talisca'yı sağda falan kullansa da sola tek net adam alsak yeter...
Öne çıkan mesajlar