unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 said: Sam, 16 May 2003 10:40 tarihinde demiş ki: said: unity100, 16 May 2003 05:13 tarihinde demiş ki: evet zaten atesli silahlarin yayginlasmasiyla osmanlilar her savasta yenilir oldu oyle seylere meraklari yuzunden.[hline]www.mizzah.com viyana'yı da tokat ata ata kuşatmışlardı herhalde, sonra birden gavurlar işşizlik sigortasından sonraki en büyük buluşları olan ateşli silahları geliştidiler bir anda da osmanlı her savaşta yenilir oldu? ateşli silahlar ve yakın dövüş konusundaki becerisini yabancı forumlarda avrupa'nın, amerika'nın her ülkesinden insanlar söylerken benim kendi insanım "geriydi osmanlı" deyince bir acayip oluyorum..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! hangi basari ? yenicerilere her tur yakin dovus ve atesli silahi yerine gore top kullanmayi ogrettiler. bu kadar asiri sey ogrenince adamlar haliyle 1650 lerden itibaren avrupalilar giderek sadece tufekle silahlanmaya ve uzmanlasmaya baslayip, daha cok sayida insani kolayca egitmesi mumkun olunca atesli silah orani osmanlilarda az kaldi. bir insani sadece atesli silah icin egitmek bir sey, kilic, gurz, topuz, mizrak hede hodoyla beraberi hepsi icin egitmek b aska bir sey. neticede yeniceri haricinde osmanli ordusunun diger bolumleri, hatta timarli sipahiler gibi buyuk bir bolumu, keyifleri ne isterse onu kullaniyordu. sonuc, standardizasyon yok, kesinlik yok, 20 yil arayla gerceklesen 2 savasta savasa ne kadar atesli silah cikaracagi belli degil. sonucta orta cahillikte bir sehirliye tufek veren avrupalilar birkac ayda adami 100 metreden en tesekkullu zirhli kilic ustasini indirecek hale getiriyorlardi. osmanli tokadinin manasi nedir eger adama tokat mesafesine inemiyorsan.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 zaten ilk viyana kusatmasi 1500 lerde 2. kusatma 1600 lerin 2. yarisindadir ki tam bu aradaki sure avrupanin atesli silahlarin 1800 lerin sonlarina kadar kullanilacak standartlarini olusturdugu zamanlardir. 1526 da mohacta osmanlilarin kazandigi buyuk zaferde dahi henuz macar ordusu hala sovalyelik cagindan kalma zihniyetle hareket ediyordu. dolayisiyla 1530 a dahi standartlarin oturdugu bir tarih olarak bakamayiz. standartlar ne zaman oturdu denebilir, 1600 lerin ikinci yarisinda, ozellikle fransizlar tarafindan oturtuldu, ve 1643 de rocroi savasinda ilk kez ispanyol ordusu fransizlar tarafindan cok buyuk bir yenilgiye ugratildi ve avrupada insiyatif fransaya gecti. bu savas sonraki yuzyillarda kullanilacak bircok atesli silah taktiginin kullanildigi savastir.[hline]www.mizzah.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Dünyada Tatarlardan sonra en iyi ok kullanan millet türklerdir. Yeniçeriler 1 Km mesafeye düşmanın miğferini delip geçecek şekilde ok atarlardı. Bu da güzel bir ayrıntı adamlar bizi 100 m vuruken bizim yaptıklarımız onlara hala ok çekmek kılıçla saldırmaktı unity100 kesinlikle haklı zaten bazı acemi oğlanlar kendine çok güvenir ok çekerken Yüksük takmazdı ve At kuyruğu kılından yapılmış yay parmağı uçururdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 said: Gawain, 16 May 2003 11:06 tarihinde demiş ki: said: Bonecrusher, 16 May 2003 11:02 tarihinde demiş ki: yok ya, o devirlerde minigun üretmişti osmanlı. ancak bilinmeyen bir nedenle minigunlar kaybolmuştu ;P[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki: Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü. Onu yapan da Devşirme bir yeniçeri Aslen ailesinin Avusturyalı olduğu söylenir.. Benim Bildiğim bu Wacky Ne Wacky si ya töbe...[hline]Trust in my self-righteous suicide I cry, when angels deserve to die! Benim la, Phann! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 said: Wacky, 16 May 2003 14:17 tarihinde demiş ki: said: Gawain, 16 May 2003 11:06 tarihinde demiş ki: said: Bonecrusher, 16 May 2003 11:02 tarihinde demiş ki: yok ya, o devirlerde minigun üretmişti osmanlı. ancak bilinmeyen bir nedenle minigunlar kaybolmuştu ;P[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki: Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü. Onu yapan da Devşirme bir yeniçeri Aslen ailesinin Avusturyalı olduğu söylenir.. Benim Bildiğim bu Bonecrusher Ne Wacky si ya töbe...[hline]Trust in my self-righteous suicide I cry, when angels deserve to die! Benim la, Phann! aaaghhhh kusura bakma çok pardon ben karıştırmışım Özür dilerim dostum [Bu mesaj Gawain tarafından 16 May 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 ben deliyim. ondan olabilir...[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki: Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 said: Bonecrusher, 16 May 2003 15:26 tarihinde demiş ki: ben deliyim. ondan olabilir...[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki: Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü. ehehhe bilmiom ben ....[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör Sahnede bir ileri bir geri saatini doldurur Ve sonra Duyulmaz olur sesi, bir masaldır Gürültücü bir salağın anlattığı Ki yoktur hiçbir anlamı. W. Shakespeare - Macbeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 said: unity100, 16 May 2003 11:59 tarihinde demiş ki: said: Sam, 16 May 2003 10:40 tarihinde demiş ki: said: unity100, 16 May 2003 05:13 tarihinde demiş ki: evet zaten atesli silahlarin yayginlasmasiyla osmanlilar her savasta yenilir oldu oyle seylere meraklari yuzunden.[hline]www.mizzah.com viyana'yı da tokat ata ata kuşatmışlardı herhalde, sonra birden gavurlar işşizlik sigortasından sonraki en büyük buluşları olan ateşli silahları geliştidiler bir anda da osmanlı her savaşta yenilir oldu? ateşli silahlar ve yakın dövüş konusundaki becerisini yabancı forumlarda avrupa'nın, amerika'nın her ülkesinden insanlar söylerken benim kendi insanım "geriydi osmanlı" deyince bir acayip oluyorum..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! hangi basari ? yenicerilere her tur yakin dovus ve atesli silahi yerine gore top kullanmayi ogrettiler. bu kadar asiri sey ogrenince adamlar haliyle 1650 lerden itibaren avrupalilar giderek sadece tufekle silahlanmaya ve uzmanlasmaya baslayip, daha cok sayida insani kolayca egitmesi mumkun olunca atesli silah orani osmanlilarda az kaldi. bir insani sadece atesli silah icin egitmek bir sey, kilic, gurz, topuz, mizrak hede hodoyla beraberi hepsi icin egitmek b aska bir sey. neticede yeniceri haricinde osmanli ordusunun diger bolumleri, hatta timarli sipahiler gibi buyuk bir bolumu, keyifleri ne isterse onu kullaniyordu. sonuc, standardizasyon yok, kesinlik yok, 20 yil arayla gerceklesen 2 savasta savasa ne kadar atesli silah cikaracagi belli degil. sonucta orta cahillikte bir sehirliye tufek veren avrupalilar birkac ayda adami 100 metreden en tesekkullu zirhli kilic ustasini indirecek hale getiriyorlardi. osmanli tokadinin manasi nedir eger adama tokat mesafesine inemiyorsan.[hline]www.mizzah.com madem bu kadar 'çöküş' konularına meraklısın, seninle roma lejnoyerlerinden başlayıp napolyon savaşlarına kadar her 'üstün' devletin askeri çöküş aşamalarını tartışalım. elbette ki değişen savaş sistemlerine karşı yetersiz kaldılar da osmanlı'nın gerilemesinde önemli bir etkisi oldu bunun. fakat nedense senin hangi sözüne baksam tarihimizde bardağın boş yanını vurguladığını görüyorum daha çoğu dolu iken. avrupa'nın dilinin taze yandığı işsizlik sigortalarını öven türk'leri mi anlatacak acaba torunlarımız da senin yeniçerileri anlattığın gibi? sana göre yakın dövüş sanatları da anlamsız herhalde, çekersin tabancayı vurursun 2 günlük eğitimle, 20 yıllık ustalığa ne gerek var ki..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gawain Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2003 Sam Sonuna kadar arkandayım... Heh bi bi tane de olsa Yoldaş Buldum.....[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör Sahnede bir ileri bir geri saatini doldurur Ve sonra Duyulmaz olur sesi, bir masaldır Gürültücü bir salağın anlattığı Ki yoktur hiçbir anlamı. W. Shakespeare - Macbeth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: BonePART, 15 Mayıs 2003 22:37 tarihinde demiş ki: o deli denen kişilerin onemi var arakdaslar shock troop bunnar en basiti dusman topcusuna yalın ayak ellerinde bi kılıcla saldırıyola rtutarsa ne ala tutmassa ordunun bi kaybı yok berzerkermodunda kafalarında postlar felan takılan bi gurp bunnar. Bunnar dediğinin ismi başıbozuktur."bachibouzouk" yazarsan google'a çoğu ülkenin diline geçmiştir zatenbu terim. Şimdi olay Osmanlı topraklarından toplanan akıl sağlığı yerinden olmayan kişilerin ön saflarda ilk yollananlar olarak gönderilmeleriyle oluyor. Ee bunu gören düşman ordularının ruhsal halini tahmin edin. Üstünüze koşan kalkansız , zırhsız sadece kılıçlarla ağzında köpüklerle tipler. Tahminen bunu görür görmez beyinlerinde *Fatal Error* lar çakıyordur.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 osmanlı tokadı insanın karşısındakine yakıştırdığını giydirmesidir :)[signature][hline] Sozlukte ben - NeptuneUO - Neye benzer bu adam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Kemik rulz :)[signature][hline]DJ Tiesto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Mirage, 15 Mayıs 2003 11:24 tarihinde demiş ki: Mermere vurduktan sonra bir de kızgın küllere sokuyorlarmış ellerini, artık ne kadar doğru bilmiyorum. evet öyle bende biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ege1903 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Gawain, 15 Mayıs 2003 11:27 tarihinde demiş ki: Bi de bu var.... Osmanli da esrar çok popülerdi. Afyon düskünleri Ramazan'da oruç tuttuklari için esrar içememek çok büyük problemdi. Çözüm olarak da sahurda yapraga sarilmis afyon yutarlardi. Yutulan afyon paketi günün ilerleyen saatlerinde midede patlayip kana karisirdi. Yani sabahin erken saatlerinde, "Daha afyonum patlamadi" dedigimiz olayin çikisi budur. Ahaliye duyrulur.[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör Sahnede bir ileri bir geri saatini doldurur Ve sonra Duyulmaz olur sesi, bir masaldır Gürültücü bir salağın anlattığı Ki yoktur hiçbir anlamı. W. Shakespeare - Macbeth çok saol senelerdir merak ediyordum!! eywallah! [Bu mesaj ege1903 tarafından 03 Şubat 2005 14:15 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj ege1903 tarafından 03 Şubat 2005 14:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ilginç.[signature][hline]===> orc_lord <=== |Buddy/Old|Buddy Webpage|KTB için..| |Pati Pet|Corbeau|playingarena| |orc_lord/phoenix (day:144/melancholy/depression)| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 OSMANLI yeniden doguyor ama mmorpg da :D[signature][hline]ottoman_prince OTTOMAN_EMPIRE level:5x Ares Ah bu ben nerelere gitsem diodm da aslında hadi gel gidelm salla gerisini,tırmanmaktan yorulduysan sana yukardan uzatırım elimi i love this game! i am waitin in the shadows to kill u [Bu mesaj mrproblem tarafından 03 Şubat 2005 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Katalanzar, 03 Şubat 2005 14:11 tarihinde demiş ki: osmanlı tokadı insanın karşısındakine yakıştırdığını giydirmesidir :) :Dlol[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Üstünde 5 parmak izi olan miğfer falan bulundu. Mermer tokatlayan adamlar kafasında miğfer olan adamın kafasına patlattığı zaman beyin kanamasından ölüyordu zaten karşıdaki elemanlar. Hasta herifler yani. Sağ tokatçılar sol tokatçılar var tabii, ilginç gerçekler.[signature][hline]G3nk... Bana stunla gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Nasırlı Eller diye guild mi kursak wow'da nedir :)[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Buzulmus eller ya da:D[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Bonecrusher, 16 Mayıs 2003 09:10 tarihinde demiş ki: hatta bu mermere tekme tokat girişen adamlar tek eliyle kılıç felan da kırıyormuş[hline] öyle bi söledin k itam şehir efsanesi gibi oldu :) işin aslı şu yeniçeriler mermeri bazen de toprağı tokatlıyolar bütün gün.. kılıçlarını yitirdiklerinde adamın kulak bölgesine vurduğu an zaten adam iniyomuş aşşaya.. ordunun önüne koyulan deliler konusu da şöyle. deli değil spastikler kouyluyo yani öyle insanlar ki düşmanlar bunları görünce psikolojik buhran yaşıyolarmış. o delilerin de olayı bu..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 03 Şubat 2005 14:38 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 03 Şubat 2005 14:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ben onu bunu bılmemde Cüneyit Arkın güzel tokatlıodu bizanslıları:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 mueheu :D evet cuneyt babam iyi koyuyo :D[signature][hline]:hrr:Choose your destiny:hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Cüneyt abi bu klasmanda değil zaten, Avatar o..[signature][hline]Never come near me again.. Do you really think I need you.. John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Spidee, 03 Şubat 2005 15:35 tarihinde demiş ki: Cüneyt abi bu klasmanda değil zaten, Avatar o.. +1 :D[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! www.wildarea.gen.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar