Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayramda Otobüsle Yunanistan- Thassos

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba,

Bayramda Thassos'a geçeceğim fakat ilk defa otobüsle yurtdışına çıkıyorum. Kavala'da inip feribota ineceğim ordan da artık limenaria'ya nasıl geçerim bilmiyorum bakacağız duruma. Prosedür nasıl oluyor, sınırdan geçerken ne gibi belgeler isteniyor, otobüs olduğu için çok bekler miyiz, yurt dışı çıkış pulunu nerden alıyoruz gibi sorular var kafamda.

Bu soruların cevabını ve Thassos ile ilgili önerileriniz varsa alabilirim. Limenaria bölgesine gidiyorum.
Mesaj tarihi:
Otobuste senin gibi abi herkes zaten, takip et iste insanlari yonlendiriyolar. Az ilerden pul alin siraya girin diye, pasaportunu unutma yeter :d
Mesaj tarihi:
Bizde arabayla geçecez de ben öğrenci belgesi falan aldım ekstradan sende eğer çalışıyosan çalıştığını gösteren belge falan al fetocu ayağana bu tarz belgeler isteyebiliyolarmış
Mesaj tarihi:
Valvyn said:

Bizde arabayla geçecez de ben öğrenci belgesi falan aldım ekstradan sende eğer çalışıyosan çalıştığını gösteren belge falan al fetocu ayağana bu tarz belgeler isteyebiliyolarmış

Arabayla gecmek icin uluslararasi ehliyete gecmis olmak gerekiyor mu? Yoksa eski ehliyetlerle de cikiliyor mu?
Mesaj tarihi:
Zep said:

Valvyn said:

Arabayla gecmek icin uluslararasi ehliyete gecmis olmak gerekiyor mu? Yoksa eski ehliyetlerle de cikiliyor mu?

Yeni ehliyete geçmen lazım + yeşil sigorta denen bişey var onu yaptırıyosun bide biz vizeyi yeni aldık alırken arabayla gideceğimizi beyan edip araba ruhsat fotokopisi verip altına araçda olucak kişileri de yazdık
Mesaj tarihi:
Zep said:

Valvyn said:

Eski ehliyetle geçeceksen gene o geçici belgeyi alman lazım.
Mesaj tarihi:

Jeeztro said:

Zep said:

Valvyn said:

Geçici belgeden kastın nedir?
Uluslararası ehliyet yerine geçici bir belge almak mı?
Mesaj tarihi:
Evet. Yurtdışında normalde bizim ehliyetler geçmiyor şu anki haliyle ama polisler genelde bir sorun çıkarmıyorlar. Yine de insiyatiflerine kalmış.
Mesaj tarihi:
Zep said:

Jeeztro said:

Zep said:

Valvyn said:

Aynen. Zaten eskiden şöyleydi, uluslararası ehliyet yokken bir belge alıyorduk ve onla çıkıyordu. Yeni ehliyetler gelince ortadan kalktı. Eve gidince bakarım adı neymiş diye, turing veriyor bildiğim kadarıyla.
Mesaj tarihi:
Jeeztro said:

Zep said:

Jeeztro said:

Zep said:

Valvyn said:

Aynen. Zaten eskiden şöyleydi, uluslararası ehliyet yokken bir belge alıyorduk ve onla çıkıyordu. Yeni ehliyetler gelince ortadan kalktı. Eve gidince bakarım adı neymiş diye, turing veriyor bildiğim kadarıyla.

Ortadan kalktı derken turing hala veriyor sanırım bu belgeyi? Uluslararası ehliyrtin sıkıntısı şu bayram için mesela almana imkan yok hali hazırda elinde yoksa. Bu durumda bu belgeye ihtiyacın var.

Biz bayram yunanistana gitmeyi planlıyoruz turinge de 400 küsür bayılcağımıza arabada amerikalı bir arkadaşa vekalet verip onun ehliyetiyle sınırdan geçmeyi planladık. Amerika ehliyeti uluslararası kabul görüyordur diye tahmin ediyorum. Bu durumda sigorta+ vekalette çözülebilir gibi gözüküyor
Mesaj tarihi:
Ortadan kalkti derken, gerek kalmadi gibisinden evet yanlis kelime kullandim. Belge var turingde hala.

Su saatten sonra yeni ehliyet alamazsin zaten. Muhtemelen eylul 3. HaftasindN once randevu yoktur.

Hos bence bayramda yunana hic bulasmayin derim. Gumrukten minimum 7 saatte gecersiniz.
Mesaj tarihi:

Jeeztro said:

Ortadan kalkti derken, gerek kalmadi gibisinden evet yanlis kelime kullandim. Belge var turingde hala.

Su saatten sonra yeni ehliyet alamazsin zaten. Muhtemelen eylul 3. HaftasindN once randevu yoktur.

Hos bence bayramda yunana hic bulasmayin derim. Gumrukten minimum 7 saatte gecersiniz.

hadi ya bak o kuyruk olayını hiç dikkate almamıştık biz ilk defa arabayla sınır geçiyoruz acemilik işte.

cuma gecesi çıksakta bişey farketmez heralde daha da kötü olabilir hatta. oh shit.
Mesaj tarihi:
geçen bayram selanik atmıştık biz. otobüsle gitmiştik de 3 saat falan sürmüştü gece 3 gibi varmamıza rağmen.

ama arabayla gelenler genelde çok seri geçmişlerdi. işlemleri, kontrolleri vs. bayağı hızlı oluyordu en fazla bekleyen araç 15-20 dk belki beklemişti ki rahat bi 40 araç geçmişti biz oradayken farklı gişelerden.

ufak araç da çok bekleyeceğinizi sanmıyorum da tabii yine de değişebilir duruma ve saate göre.
Mesaj tarihi:
Geçen bayramda arkadaşlarım 6-7 saat civarı beklediler. Motosikletle 2,5-3 saat civarı geçen var tanıdığım. Biz festival zamanı 6-7 saat civarı bekledik.

Hatta gene şeker bayramında kayınpederler 5 saat civarı beklediler sabahın köründe gitmelerine rağmen.

Aslında olayın bir de politik durumu var, Yunan polisleri iş yavaşlatıyor bilerek, örneğin Türk gümrüğünde bekleme yok. Tıkır tıkır sağolsunlar geçiriyorlar, Yunan polisinin canı isterse hiç çalışmıyor 5-6 tane kontuar varsa 1' e düşürüyor. O kalan tek görevli de sallaya sallaya iş yapıyor. Yunan plakanın önceliği var zaten anlamsız bir şekilde. İki kere gittim, ikisinde de millet kavga ettiği için polis çağrıldı falan epey çirkin bir ortam vardı.

Ama sınırı geçtikten sonra ortam çok güzel, her mekanda güleryüz, hoşgeldiniz falanlar, servis inanılmaz. Devlet görevlililerinde hala bir terslik söz konusu.
Mesaj tarihi:
cuma gecesi gümrükte olmuş olurum heralde ben bakalım kaç saat bekleyeceğim hiç bekleyeceğimi düşünmemiştim açıkçası. sadece otobüsteki herkes pasaport kontrol yaptırana kadar bekleriz diye seviniyordum..

edit:

otobüsle giderken bekleme işini türkiye tarafında mı yapıyoruz ? gümrükten geçip öteki tarafta beklesek bu arada biryer varsa falan oturur birşeyler içeriz zaman geçer falan ?
  • Yeni Oluştur...