Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işlemci sorusu. (amd athlon 1090t black edition ile ilgili)

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

soru şu 6 yıl önce aldığım amd 1090 çok mu iyi yoksa piyasalar aşırı mı pahalandı.

şöyle artık yeni bir sistem kurayım diyorum anakart ve işlemciyi değiştirip. hem render almak kısalsın hem oyunlar aksın falan diye.

bende şimdi amd 1090t black edition diye bişey var. ben bunu 2010 yılında almıştım.

şimdi de donanımdan pek anlamadıgından işlemcileri fiyatına göre belirliyorum. yani dedim ki şöyle 600-700'lik bişey alsam baya iyi olur heralde.

e yahu bakıyorum benim işlemciyle kafa kafaya gidiyorlar.
mesela şu 600 tl:
http://cpuboss.com/cpus/AMD-Phenom-II-X6-Black-1090T-vs-AMD-FX-8350

ama benim işlemciyi gıdım geçiyor. hatta bi tanesinde geri kalmış.
aklım da almıyor 6 sene önce çıkan işlemci nasıl hala bu kadar iyi bir yerde olabilir.

ben yanlış falan mı bakıyorum bu karşılaltırmalara?

bundan daha fazla da para ayırabileceğimi de sanmıyorum bu mantıkla almam saçma olur değil mi şöyle en az bir 1000tl'lik birşey almam lazım sanki?

tenks.
Sosyal ağlarda paylaş

Karşılaştırdığın işlemcide 5 yıl fln önce çıktı o yüzden fark olmaması normal. AMD senelerdir işlemci piyasasını intele bıraktı, eğer beklerim dersen 2017 de yeni zen işlemciler gelecek ama nasıl bişey olduğu kapalı kutu. AMD en iyi olduğu alan olan ekran kartı piyasasında da yalpalayarak gittiği için işlemcide büyük bişey beklememek lazım. Al bi i5 geç bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Phenom lardan sonra çıkan FX serisi performans olarak çok büyük bir farkları olmadığından bir hüsran serisi oldu.

AMD yeni ZEN ailesi olarak "we are back" sloganı ile iddialı geliyorlar. Kendi yayınlandıkları benchmark sonuçlarında gayet başarılı görünüyorlar ancak gerçek durum her zaman olduğu gibi piyasaya çıktıklarında belli olacak. AMD istiyorsan ZEN serisini beklemekte fayda var, yok beklemek istemiyorsan INTEL lere bakman gerekiyor.

INTEL alacaksan da +250-400 TL de anakart için eklemen gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...